Søg Garagen Hej Gæst! Register

GPS Tracker
#1
Jeg har købt en billig kinesisk GPS tracker på ebay. Det er fantastisk hvad man kan med sådan en.
Du kan se turene du har kørt på nettet. Du kan downloade og redigere dem. Du kan se dem kørt. Og du kan overføre ture til din GPS så den fortæller dig hvor du skal køre. Og naturligvis fungerer den også som tyverisikring.

Der hvor jeg købte den, blev den solgt som en HC06/GT02A/TK110 tracker. Det viste sig dog, at den hverken brugte GT02A, TK110 eller HC06 protokol. Den brugte GT06 protokol. Det kan afhænge af tilfældigheder hvilken type man får.

[Image: tracker.jpg]


1. Køb et taletidskort hos Yousee. Det er billigst. Taletidskort fra 3 og dem der bruger 3's netværk kan ikke bruges.
2. Taletidskortet sættes i en mobiltelefon, og pinkode deaktiveres.
3. Taletidskortet sættes i GPS trackeren.
4. GPS trackeren forbindes til MC eller scooter, så der er strøm på, når tænding er på. Ellers bruges for meget strøm.
5. Der sendes nogle SMS beskeder til trackeren for at opsætte den. Hvilke er forskellige og afhænger af trackeren. På min sendes følgende:
   1. SMS: APN123456 internet
   2. SMS: adminip123456 128.199.174.173 5023
   3. SMS: GPRS123456
   4. SMS: fix010s***n123456
Ved ovenstående er den sat op til trackme.lk som server.
Der oprettes en konto på trackme.lk's hjemmeside, og trackeren tilføjes ved at tilføje IMEI nummeret.
Nu vises positionen på skærmen.
Der kan downloades data op til 14 dage før, ved at gå ned i filteret i bunden og vælge tracker, tidsperiode, og trykke på >> og load. Data kan gemmes med export, f.eks. i GPX format.
Data i GPX format kan læses af f.eks. tyre. Dette program hentes på http://www.tyretotravel.com - med dette kan vises turen der er kørt, der kan redigeres i den, der kan kombineres med kørevejledning fra google maps, og til sidst kan data uploades til en garmin gps, og den kan vejlede en igennem turen.

Det som specielt er problemet ved de billige kinesiske GPS'er er at finde protokollen og det tilhørende portnummer - her 5023.
Som en hjælp kan man sætte adminip til adminip123456 46.4.14.208 5100 - og finde ens tracker på testsiden https://racemap.com/en/gps-tracker/test
Den skulle gerne stå med IMEI nummeret på siden. Man kan folde data ud og se hex koder og ascii koder som ens tracker sender ud. Det er muligt at se protokollen.
Kender man protokollen kan man finde portnummeret på https://trackme.lk/devices.php
Måske står trackeren ikke på siden. Så kan man forsøge at identificere protokollen ud fra ascii informationerne, og se om man kan finde protokollen på siden her:
https://raw.githubusercontent.com/tanana...gration.py

Det kan godt være lidt besværligt at finde det rigtige portnummer - det er prisen for at købe en tracker til under 75 kr.

Den tracker jeg har købt er ikke vandtæt så jeg har forsejlet den i en plastik pose.

Når man køber en GPS tracker på ebay eller hos dx.com skal man passe på - de fleste GPS trackers indeholder ingen GPS modtager. Og så er de ikke præcise. De kaldes også LBA trackers. Står noget med LBA nøjagtighed 10meter, så kan man være sikker på at det er sådan en tracker. Den virkelige nøjagtighed er 50m - 200m. Og måske ringere. Problemet er at mobiltelefonsignalerne reflekteres og mobilstationerne er ikke særligt egnet til at bruge til tracking. Derimod GPS signalerne kommer fra sattelit - oven fra og bliver ikke reflekteret inden de modtages af GPS modtageren. De fleste tracking services understøtter desuden ikke LBA trackers. Så køb altid en tracker med indbygget GPS chip. Normalt vil forhandleren skrive hvilken type GPS chip der bruges for disse trackers. Står ikke nævnt hvilken chip der er, så er der normalt ingen gps chip. Trackers der bruger mobilnettet kaldes også GPS trackers selvom de er uden GPS modtager. Undgå LBA trackers, selvom de er billige. Nogle trackers, f.eks. TX-6 laves både som LBA og GPS tracker, og de ser ens ud. Er det TX-6 modellen, er det en LBA tracker. Køb ikke den. Ellers hedder den noget med H2. Og de fås ikke på ebay. Nogle TX-6 trackers skriver de på ebay har GPS modtager og angiver også chippen. TX-6 har ikke GPS modtager. Så er det ikke TX-6.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Kan du ikke bare bruge din smartphone  Blink med øjet
Baotian BT49QT-9 - SuperMoto - 72 ccm
 - 32000 km (solgt)
(Cykel :)
Svar
#3
(23-10-2017, 23:00)MSJ1982 Skrev: Kan du ikke bare bruge din smartphone  Blink med øjet

Jeg har endnu ikke fået købt en smartphone.

Og så skulle jeg gemme den under plastikket... Ellers, er den jo ikke god som tyverisikring.
Svar
#4
Den server jeg bruger, trackme.lk, er holdt op med at viirke, fordi jeg har haft den en måned - de skrev ikke, at den var begrænset til 30 dage. Har skiftet til demo5.traccar.org i stedet, der bruger samme portnumre, og har stort set samme funktioner. Den er ikke begrænset.
Svar
#5
Når man køber tracker, er der mange faldgrupper.
1. Trackeren er uden GPS, og har meget dårlig præcision (såkaldt LBA tracker, der sælges som GPS tracker). De bruger mobilnet stationerne. Nogle har både LBA og GPS - de er gode. Dem med rigtig GPS har normalt en LED der indikerer GPS status.
Eksempel: De fleste MC trackers på ebay f.eks. TX-5 typer. TX-5 har ingen GPS chip, når man skiller den ad.

2. Trackeren er en billig kinesisk kopi, hvor protokollen er modificeret, så den ikke kan bruges med nogle kendte tracking servere. Den vil ofte være låst fast til en bestemt kinesisk udbyder. Ved at binde den til en udbyder, holdes prisen lav - på samme måde, som når man sælger billige mobiltelefoner, der er låst fast. I nogle tilfælde findes ingen ordre til at opsætte IP og portnummer til en anden server.

Eksempel:
https://www.ebay.com/itm/Car-Vehicle-Tru...SwIIxZip4W
På denne tracker er muligt at opsætte port og IP, og dermed er teoretisk muligt at den fremover kan understøttes af andre, end den kinesiske server der henvises til i manualen. Protokollen understøttes dog ikke af andre i dag.

Eksempel 2:
http://www.dx.com/p/mini-waterproof-gsm-...ery-474468
Dette skulle ifølge dx.com være en sinotrack ST-901, som er en udmærket tracker, og ikke er begrænset. Men, hopper man i fælden og køber den, så viser det sig, at det ikke er en ST-901, men en billig kinesisk klon, der er uden nogen værdi. Manualen på dx.com hjemmeside kan ikke bruges, og den lever langt fra op til specifikationerne. Den man får fra dx.com er en A11 fra Ai CAR FUN. Den har andre data, den har andre instruktioner, og den virker ikke med instruktionerne til ST-901. Den har ikke mulighed for at opsætte IP og port adresse, og er således låst fast til den kinesiske server. Instruktionerne er meget begrænset i forhold til den rigtige ST901.

Konklusion: Man kan nemt få en god og billig tracker til næsten ingen penge. Men, der er mange "fakes" på markedet, der enten er uden GPS, eller ikke er den type, som de sælges som. Ofte, med hemmelig protokol der ikke kan anvendes på nogen servere, andet end en der skal betales for, efter en måned eller to. Og nogle er låst fast, til en bestemt server, ved at IP og PORT ikke kan ændres. Og de godkendelser der er på de kinesiske kopier, såsom CE, FCC, ROHS er næsten altid fakes. En kinesisk klon OBD tracker, kan i øvrigt ofte ødelægge bilens elektronik.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Tak for god info. Min kammerat har købt 2 forskellige på WISH, der viste sig at være totalt crap.

Mener, at det er et års tid siden at modtog den sidste.
Men nu kan jeg da guide ham...      Griner

Svar
#7
(15-11-2017, 14:13)Flagg Skrev: Tak for god info. Min kammerat har købt 2 forskellige på WISH, der viste sig at være totalt crap.

Mener, at det er et års tid siden at modtog den sidste.
Men nu kan jeg da guide ham...      Griner

Ved du hvilken type det var?
Svar
#8
(27-11-2017, 20:40)Super 8 Skrev: Ved du hvilken type det var?

Nej, de hed vist noget med xyz.super de luxe Grin
De er forlængst afleveret til "småt elektronik" på genbrugsen.

Svar


Forum spring: