Søg Garagen Hej Gæst! Register

GPS Tracker
#1
Jeg har købt en billig kinesisk GPS tracker på ebay. Det er fantastisk hvad man kan med sådan en.
Du kan se turene du har kørt på nettet. Du kan downloade og redigere dem. Du kan se dem kørt. Og du kan overføre ture til din GPS så den fortæller dig hvor du skal køre. Og naturligvis fungerer den også som tyverisikring.

Der hvor jeg købte den, blev den solgt som en HC06/GT02A/TK110 tracker. Det viste sig dog, at den hverken brugte GT02A, TK110 eller HC06 protokol. Den brugte GT06 protokol. Det kan afhænge af tilfældigheder hvilken type man får.

[Image: tracker.jpg]


1. Køb et taletidskort hos Yousee. Det er billigst. Taletidskort fra 3 og dem der bruger 3's netværk kan ikke bruges.
2. Taletidskortet sættes i en mobiltelefon, og pinkode deaktiveres.
3. Taletidskortet sættes i GPS trackeren.
4. GPS trackeren forbindes til MC eller scooter, så der er strøm på, når tænding er på. Ellers bruges for meget strøm.
5. Der sendes nogle SMS beskeder til trackeren for at opsætte den. Hvilke er forskellige og afhænger af trackeren. På min sendes følgende:
   1. SMS: APN123456 internet
   2. SMS: adminip123456 128.199.174.173 5023
   3. SMS: GPRS123456
   4. SMS: fix010s***n123456
Ved ovenstående er den sat op til trackme.lk som server.
Der oprettes en konto på trackme.lk's hjemmeside, og trackeren tilføjes ved at tilføje IMEI nummeret.
Nu vises positionen på skærmen.
Der kan downloades data op til 14 dage før, ved at gå ned i filteret i bunden og vælge tracker, tidsperiode, og trykke på >> og load. Data kan gemmes med export, f.eks. i GPX format.
Data i GPX format kan læses af f.eks. tyre. Dette program hentes på http://www.tyretotravel.com - med dette kan vises turen der er kørt, der kan redigeres i den, der kan kombineres med kørevejledning fra google maps, og til sidst kan data uploades til en garmin gps, og den kan vejlede en igennem turen.

Det som specielt er problemet ved de billige kinesiske GPS'er er at finde protokollen og det tilhørende portnummer - her 5023.
Som en hjælp kan man sætte adminip til adminip123456 46.4.14.208 5100 - og finde ens tracker på testsiden https://racemap.com/en/gps-tracker/test
Den skulle gerne stå med IMEI nummeret på siden. Man kan folde data ud og se hex koder og ascii koder som ens tracker sender ud. Det er muligt at se protokollen.
Kender man protokollen kan man finde portnummeret på https://trackme.lk/devices.php
Måske står trackeren ikke på siden. Så kan man forsøge at identificere protokollen ud fra ascii informationerne, og se om man kan finde protokollen på siden her:
https://raw.githubusercontent.com/tanana...gration.py

Det kan godt være lidt besværligt at finde det rigtige portnummer - det er prisen for at købe en tracker til under 75 kr.

Den tracker jeg har købt er ikke vandtæt så jeg har forsejlet den i en plastik pose.

Når man køber en GPS tracker på ebay eller hos dx.com skal man passe på - de fleste GPS trackers indeholder ingen GPS modtager. Og så er de ikke præcise. De kaldes også LBA trackers. Står noget med LBA nøjagtighed 10meter, så kan man være sikker på at det er sådan en tracker. Den virkelige nøjagtighed er 50m - 200m. Og måske ringere. Problemet er at mobiltelefonsignalerne reflekteres og mobilstationerne er ikke særligt egnet til at bruge til tracking. Derimod GPS signalerne kommer fra sattelit - oven fra og bliver ikke reflekteret inden de modtages af GPS modtageren. De fleste tracking services understøtter desuden ikke LBA trackers. Så køb altid en tracker med indbygget GPS chip. Normalt vil forhandleren skrive hvilken type GPS chip der bruges for disse trackers. Står ikke nævnt hvilken chip der er, så er der normalt ingen gps chip. Trackers der bruger mobilnettet kaldes også GPS trackers selvom de er uden GPS modtager. Undgå LBA trackers, selvom de er billige. Nogle trackers, f.eks. TX-6 laves både som LBA og GPS tracker, og de ser ens ud. Er det TX-6 modellen, er det en LBA tracker. Køb ikke den. Ellers hedder den noget med H2. Og de fås ikke på ebay. Nogle TX-6 trackers skriver de på ebay har GPS modtager og angiver også chippen. TX-6 har ikke GPS modtager. Så er det ikke TX-6.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Kan du ikke bare bruge din smartphone  Blink med øjet
Baotian BT49QT-9 - SuperMoto - 72 ccm
 - 32000 km (solgt)
(Cykel :)
Svar
#3
(24-10-2017, 00:00)MSJ1982 Skrev: Kan du ikke bare bruge din smartphone  Blink med øjet

Jeg har endnu ikke fået købt en smartphone.

Og så skulle jeg gemme den under plastikket... Ellers, er den jo ikke god som tyverisikring.
Svar
#4
Den server jeg bruger, trackme.lk, er holdt op med at viirke, fordi jeg har haft den en måned - de skrev ikke, at den var begrænset til 30 dage. Har skiftet til demo5.traccar.org i stedet, der bruger samme portnumre, og har stort set samme funktioner. Den er ikke begrænset.
Svar
#5
Når man køber tracker, er der mange faldgrupper.
1. Trackeren er uden GPS, og har meget dårlig præcision (såkaldt LBA tracker, der sælges som GPS tracker). De bruger mobilnet stationerne. Nogle har både LBA og GPS - de er gode. Dem med rigtig GPS har normalt en LED der indikerer GPS status.
Eksempel: De fleste MC trackers på ebay f.eks. TX-5 typer. TX-5 har ingen GPS chip, når man skiller den ad.

2. Trackeren er en billig kinesisk kopi, hvor protokollen er modificeret, så den ikke kan bruges med nogle kendte tracking servere. Den vil ofte være låst fast til en bestemt kinesisk udbyder. Ved at binde den til en udbyder, holdes prisen lav - på samme måde, som når man sælger billige mobiltelefoner, der er låst fast. I nogle tilfælde findes ingen ordre til at opsætte IP og portnummer til en anden server.

Eksempel:
https://www.ebay.com/itm/Car-Vehicle-Tru...SwIIxZip4W
På denne tracker er muligt at opsætte port og IP, og dermed er teoretisk muligt at den fremover kan understøttes af andre, end den kinesiske server der henvises til i manualen. Protokollen understøttes dog ikke af andre i dag.

Eksempel 2:
http://www.dx.com/p/mini-waterproof-gsm-...ery-474468
Dette skulle ifølge dx.com være en sinotrack ST-901, som er en udmærket tracker, og ikke er begrænset. Men, hopper man i fælden og køber den, så viser det sig, at det ikke er en ST-901, men en billig kinesisk klon, der er uden nogen værdi. Manualen på dx.com hjemmeside kan ikke bruges, og den lever langt fra op til specifikationerne. Den man får fra dx.com er en A11 fra Ai CAR FUN. Den har andre data, den har andre instruktioner, og den virker ikke med instruktionerne til ST-901. Den har ikke mulighed for at opsætte IP og port adresse, og er således låst fast til den kinesiske server. Instruktionerne er meget begrænset i forhold til den rigtige ST901.

Konklusion: Man kan nemt få en god og billig tracker til næsten ingen penge. Men, der er mange "fakes" på markedet, der enten er uden GPS, eller ikke er den type, som de sælges som. Ofte, med hemmelig protokol der ikke kan anvendes på nogen servere, andet end en der skal betales for, efter en måned eller to. Og nogle er låst fast, til en bestemt server, ved at IP og PORT ikke kan ændres. Og de godkendelser der er på de kinesiske kopier, såsom CE, FCC, ROHS er næsten altid fakes. En kinesisk klon OBD tracker, kan i øvrigt ofte ødelægge bilens elektronik.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Tak for god info. Min kammerat har købt 2 forskellige på WISH, der viste sig at være totalt crap.

Mener, at det er et års tid siden at modtog den sidste.
Men nu kan jeg da guide ham...      Griner

Svar
#7
(15-11-2017, 15:13)Flagg Skrev: Tak for god info. Min kammerat har købt 2 forskellige på WISH, der viste sig at være totalt crap.

Mener, at det er et års tid siden at modtog den sidste.
Men nu kan jeg da guide ham...      Griner

Ved du hvilken type det var?
Svar
#8
(27-11-2017, 21:40)Super 8 Skrev: Ved du hvilken type det var?

Nej, de hed vist noget med xyz.super de luxe Grin
De er forlængst afleveret til "småt elektronik" på genbrugsen.

Svar
#9
Jeg har nu afprøvet to nye GPS trackers:

1. SinoTrack ST-901. Vandtæt tracker, beregnet til MC og Scooter. Der er tre ledninger som forbindes til 0V, 12V, og tænding. Fås i to udgaver - med og uden batteri.

2. SinoTrack ST-902. OBD tracker. Egnet til bil, og til motorcykler med OBD stik. Denne er kun sat på 0V og 12V i OBD stikket. Ej muligt at tjekke tændingen. Køb kun udgaven med batteri.

Begge trackers har et standby forbrug på 2mA. Dette forbrug, er når at sleep tilstand aktiveres, og rystesensor aktiveres. Forbruget er lavt nok til, at en scooter og MC har strøm over en måned, og en bil har strøm til ca. et år, uden at oplade batteriet. Alarmen til startspærren i bilen bruger større strøm. Hvis sleep ikke sættes til, så bruger den 20 gange så meget strøm, så det er vigtigt at huske. Sleep er IKKE sat aktiv, når den købes.

Sådan programmeres ST-901 og ST-902:

Eksemplet bruger demo5.traccar.org, som er en gratis GPS server i Holland.
Der kan oprettes en gratis konto på http://demo5.traccar.org
Der kan hentes en gratis app client på http://www.traccar.org/client
Det er muligt at downloade softwaren, hvis man selv vil have serveren kørende på en PC.
Der findes også andre demo servere demo, demo2, demo3, demo4, og demo5

Der antages at password er 0000 (default). Der sendes følgende SMS:

SMS1: 8030000 internet                Reply: SET OK   // Sæt TDC mobiltid
SMS2: 8040000 demo5.traccar.org 5013  Reply: SET OK   // Sæt demo5 og H02
SMS3: 7100000                         Reply: SET OK   // Brug GPRS
SMS4: 1810000T10                      Reply: SET OK   // Rystesensor på
SMS5: SLEEP0000 1                     Reply: SET OK   // Spar strøm og data
SMS6: 8090000 10                      Reply: SET OK   // Set 10 sek opdater

Normalt vil GPS'en bruge 50 kr. om året på TDC mobiltid. Det er ikke nødvendigt at indsætte mere end 50 kr. om året. Det kan dog afhænge af, hvor meget der køres. Bruges mere, så kan man øge antallet af sekunder mellem opdateringerne i SMS6. Den mindste værdi er 10 sekunder, og betyder at der rapporteres data hver 10'ende sekund, når du kører. Normalt går det fint at sætte op til længere tid, og derved spares data. Køres ca. 3000 km om året, så skulle du kunne nøjes med 50 kr. om året, selvom der opdateres hvert 10 sek.

Efter ovenstående SMS'er er sendt af sted, så er du klar til at bruge GPS'en.
Gå ind på: http://demo5.traccar.org og opret en konto. Vælg dansk som sprog.
Du tilføjer nu en enhed, ved at trykke på + under enheder.
Du bliver spurgt om navn og IMEI nummer. Navn vælger du selv. IMEI er det nummer der står på GPS trackeren som ID eller IMEI nummer. Hvis der står et ID nummer, så er det altid ID - og ikke IMEI nummeret. Tryk på + ved ekstra i boksen. Nu kan du opsætte at typen er en motorcykel. Desværre er scooter ikke med.

Så snart at GPS trackeren udsættes for den mindste rystelse vil den tænde og rapportere positionen. På ST-901 vil den desuden tænde, hvis der kommer strøm på tændingsledningen og du kan under status på demo5.traccar.org se, at der er tænding på scooter/motorcyklen.
Hvis du har en type med indbygget batteri, så rapporteres også automatisk, hvis nogen forsøger at fjerne strømmen - det indbyggede batteri vil herefter sende positionen af sted, og den har kapacitet nok til 1-4 timer.

Som nævnt er forbruget 2mA. Hvis du har en ST-901 uden batteri, kan du eventuelt sætte ACC og +12V sammen, og tage strømmen fra tændingen. Der er så kun strøm på, når der er tænding på scooteren/motorcyklen, og derved spares de 2mA i standby. Gøres dette behøver du ikke at aktivere shock sensor og sleep funktionen. Ulempen er, at der derved ikke rapporteres hvis den udsættes for rystelser, og den detekterer kun når scooteren/motorcyklen er tændt. Hvis det er en type med batteri, så skal den sættes på strøm på +12V, da batteriet ellers op og aflades hele tiden, og det er ikke godt. På biler giver det ikke mening at spare de 2mA, så her skal du altid sætte alle tre ledninger på henholdsvis +12V, tænding, og 0V.

Rapporter:
Nederst på traccar siden, har du mulighed for at hente rapporter. Prøv at opsætte f.eks. ture, og konfigurer til den pågældende GPS, opsæt tidsinterval. Nu kan du få at se hvordan din scooter/motorcykel/bil har bevæget sig indenfor den pågældende periode. Data gemmes 14 dage tilbage på gratis serveren. På betalte servere, kan du normalt få rapporter lang tid tilbage. Du kan også se hvilken hastighedsprofil du har bevæget dig med.


Jeg ved ikke om ST-901 og ST-902 er på vej ud af markedet. Der er kun en enkelt der endnu forhandler dem på ebay. Der findes mange billige kinesiske kloner, der ligner på en prik, men de kan ikke opsættes til en valgfri server, og der skal betales per måned eller år for dem, og man er låst fast til en server i Kina som kræver betaling efter 14 dage til 1 måned.


SMS kort:
Det er vigtigt, at du slår pinkode fra, inden kortet isættes trackeren. Du skal altså sætte sim kortet i telefonen først, slå pinkoden fra, og sætte den i trackeren, når SIM koden er slået fra. Hvis du ikke kan sende SMS'er til trackeren, og ikke får SMS retur, så er fejlen måske at pinkode ikke er deaktiveret.

Ingen trackers på markedet virker med pin-kode. Brug derfor kun forudbetalt taletidskort uden automatisk påfyldning. Dataene koster til gengæld kun ca. 50 kr. om året, så det er ikke nødvendigt at sætte et stort beløb ind, og det skal kun gøres en gang årligt.
Den pin-kode der står nævnt i tracker manualerne, har intet med SIM kortets pinkode at gøre, men er pin-koden, som kan sættes på trackeren. Alle trackers fungerer kun uden SIM låste kort, og de kan derfor misbruges med beløbet på kortet, hvis køretøjet stjæles.

Brug et taletidskort fra yousee da de har bedste 2G dækning og er eneste du kan få til kun 50 kr. om året (en optankning). Når du tanker op første gang får du en kode, så du kan optanke en gang om året uden at skulle tage SIM kort ud. Normalt er 50 kr. rigeligt at sætte ind årligt, men det er også minimum. Hvis trackeren ikke fungerer, kan det være mangel på penge. Yousee mobiltid har desuden en lav takst per megabyte (9 øre). Hos nogen udbydere er taksten højere, og så kan det koste mange penge om året at have en GPS tracker (nogle koster over en krone, eller 100 gange så meget som yousee).

Klistermærker: Du kan få klistermærker, der indikerer din scooter har GPS-tracker, f.eks. den her:
https://www.stickers.dk/gps-tracker-001-sticker
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)Forum spring: