Søg Garagen Hej Gæst! Register

Hjælp til valg af motorcykel
#73
(21-03-2017, 16:16)mads180 Skrev: Jeg har snakke med alle de selvskaber jeg har kunne finde telefonnr til for at finde den billigste forsikring, men den høje pris skyldes nok min alder og så at jeg hverken har haft bil/mc ret længe.

Jeg ved godt det kan være mere risikabelt at købe en brugt maskine men det er jeg lidt ligeglad med hvis delene er billige og at den nogenlunde er stabil.

Jeg har min forsikring gennem min fagforening, så den kan du nok ikke bruge.
Min knallert koster 850 kr. og 564 kr. i vejhjælp, total 1414 kr. per år i forsikring og vejhjælp.
Min bil koster 15 kroner ekstra - 1429 kr. per år, og er incl. vejhjælp i forsikringen. Dertil kommer, at jeg også får et lille bonus hvert år - så den er reelt billigere end knallerten.

Prøv http://forsikringsguiden.dk - her kan du se en oversigt, uden at skulle indtaste et hav af informationer.

Du kan ændre selvrisiko, kilometerantal og dækning, og du ser resultatet prompte.

Når jeg søger på forsikringsguiden.dk så er den billigste ansvarsforsikring uden kasko hos FDM (men kræver medlemskab), og den koster 1473 kr. om året. Selvrisiko er 5910 kr. Det er uden vejhjælp, så den er ikke så billig som min forsikring.

Næste er NEXT online forsikring, der koster 1673 kr/ 1949 kr. per år, afhængigt af om man har samlerabat. Der er selvrisko kun på 1000 kr.

Skal du have kasko på, koster det ca. 1000 kr. ekstra. Men, det er dyrere at få kasko på knallert.

Bilen koster derudover grønne afgifter - hvis det er en lille bil, med god benzinøkonomi, så er det ikke så dyrt. En motorcykel koster 710 kr. i grønne afgifter om året. Og en bil der kører 20km/liter, koster 620 kr. om året - så den er billigere end en motorcykel.

Min bil er desværre lidt af en benzinoser, og koster 1780 kr. om året i grøn afgift. Til gengæld, koster den stort set intet i reparationer - der har den været billigere end knallerten, selvom den har kørt 10 gange så mange kilometer på det sidste år. På bilen har jeg haft en reparationsudgift på 2.500 kr. og det samme har knallerten på grund af et mindre styrt. Min knallert har meget skrøbelige fælge, så den skulle have ny fælg, dæk, spejle, og håndtag, plus vedligehold.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)Forum spring: