Søg Garagen Hej Gæst! Register

Sommercykel - Yamaha Virago 920
#1
Så fik jeg mig endelig en sommercykel.

Ikke fordi jeg vil af med min Kymco Agility 200i - men nu har jeg en godtvejrscykel.

En Yamaha Virago 920 fra 1988 - dvs det er første gang den er registreret, for motornr indikerer via Haynes at det skulle være en 1983.

Den skulle have kørt 40.000, men tror det er lidt mere - men det går nok, for jeg gav kun 20.000 for den, så der er lidt penge at skrue på den for.

Har en dejlig lyd - der er ingenting der holder lyden af den dejlig store V2'er tilbage og ja - den er synet med det.

Så er det lidt sjovere at pendle til arbejdet lige pludseligt Grin


Vedhæftede filer Billed(er)
   
Yamaha Virago 920 årg 1983 til daglig brug i tørvejr året rundt.
BMW E61 535d
Kymco Agility 200i solgt
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Den model var også ret populær, dengang den var ny Blink med øjet.
Anaig City Elf 2019 13.000 km.
Svar
#3
(06-06-2016, 09:27)Jps Skrev: Den model var også ret populær, dengang den var ny Blink med øjet.

Og det er dælme mange år siden Blink med øjet

Men den her indeholder lige det jeg vil have - relativt simpel teknik og lav pris. Selv jeg, som normalt ikke piller så meget ved mine køretøjer, kan selv stille ventiler på den her. Og så er den faktisk rimelig økonomisk. Hentede den på nordsjælland i lørdags og køre hjem til sdr. jylland og på den tur, som indbefattede noget motorvejskørsel, gik den 18-19 km/l Grin
Yamaha Virago 920 årg 1983 til daglig brug i tørvejr året rundt.
BMW E61 535d
Kymco Agility 200i solgt
Svar
#4
Så kommer store servicedag i dag og jeg glæder mig til at skrue på den.

Skal have skiftet olie/oliefilter, stillet ventiler og skiftet tændrør (til Iridium) og tændrørshætter. Gummiet på hætterne har det ikke så godt, så når jeg (ved et uheld) er kommet til at køre i regnvejr, så hoster den noget.

Nåja - og så punkterede jeg med den for et par uger siden på baghjulet. Og det nærmeste værksted nægtede at lappe dækket, selvom det skulle være muligt, hvis det "bare" er et rundt hul - desværre var det en lille flænge fra en flintesten, så der skulle lige nyt bagdæk på - men så hyggede jeg mig da ved at pille baghjulet af og smide 1200,- til et nyt bagdæk.
Yamaha Virago 920 årg 1983 til daglig brug i tørvejr året rundt.
BMW E61 535d
Kymco Agility 200i solgt
Svar
#5
Så blev jeg næsten færdig med service og resultatet var følgende:

3 ud af 4 ventiler stod for stramt.

Begge tændrør var slidt ned til sokkeholderne næsten bogstavligt talt - der var et gnistgab på 1.4 mm hvor det skal være 0.8. har puttet et par iridium i, så glæder mig til at prøve den - skal lige være tørvejr først.

Luftfilter er kaput - gad vide hvilket årti det sidst er blevet skiftet i. Havde dog glemt at købe et, så det er bestilt og bliver puttet i så snart det kommer.

Og så et par kedelige overraskelse:

Dækslet til oliefilteret har et knækket "øre". Det er sådan et her og det ene af dem er knækket af - fandt dog et rør cirka af samme diameter som jeg så savede cirka 40% af omkredsen af og derefter brugte jeg en skive på skruen, så den hviler på både røret og dækslet, så det bliver spændt fast - det må række for nu, indtil jeg får fat i et andet.

[Image: s-l225.jpg]

Og så er der en lille revne i forrøret til den bagerste cylinder og det er bare svært/umuligt/dyrt at skaffe. heldigvis sidder det er sted man næsten ikke kan se når den er samlet, så løsningen bliver nok noget fusk a la flydende tætner og så noget fint rustfrit net uden om til at holde det på plads - det må så virke til jeg finder et andet forrør en gang. Evnt se på om man kan svejse det, for der er masser af gods.


Vedhæftede filer Billed(er)
   
Yamaha Virago 920 årg 1983 til daglig brug i tørvejr året rundt.
BMW E61 535d
Kymco Agility 200i solgt
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)Forum spring: