Søg Garagen Hej Gæst! Register

Må politiet stoppe en med tun på?
#1
Kan politiet godt stoppe en hvis man har tun på knallerten ?

Også hvis man ikke køre over 30 ? Kan de så godt :POverskrift ændret.JPS.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
x-mini-x Skrev:Kan politiet godt stoppe en hvis man har tun på knallerten ?

Også hvis man ikke køre over 30 ? Kan de så godt :P


Ja selvfølgelig kan og må de det.
Svar
#3
Det er jeg kun delvist enig i. Hvis man ikke kører over det tilladte, generelt overholder færdselsloven, ikke er til fare for andre (ex. spritkørsel) og det ikke er en synlig ændring (ex. en tunudstødning), så mener jeg ikke politiet har lovhjemmel til at stoppe og evt undersøge en knallert.
Det er trods alt ikke en politistat vi lever i (selvom man godt kan være i tvivl af og til)
Eneste undtagelse er vel hvis man bliver stoppet i en razzia Spørgsmålstegn
Snart jinlun retro B-)
Svar
#4
pænt sikker på de altid må stoppe dig, dog ville jeg tro de skal have en begrundet mistanke hvis de skal undersøge for tun såen uden vidre.
Svar
#5
Færdselspolitiet har til hver en tid ret til at standse et køretøj og undersøge både føreren og køretøjet.

Som fører er du ansvarlig for at køretøjet er i "forsvarlig stand"
Som ejer er du ansvarlig for at køretøjet er i "lovlig stand".

Sådan hedder det i færdselsloven, og det har færdselspolitiet til hver en tid ret til at undersøge. Hvis de umiddelbart kan undersøge det, må de gerne, ellers kan de vælge 2 ting:

1. Indkalde køretøjet til Syn (primært biler/mc'ere)
2. Tage køretøjet med ind på gården og få det undersøgt af kvalificeret personale.

Når politiet standser dig, og du ellers kører pænt, er det et rutinetjek. Det er de i deres fulde ret til.

Er blevet stoppet på min T-Rex150 fordi de troede det var en 45, og de kunne ikke helt forstå jeg kørte 70 km/t på en 70 km/t strækning. Men, da han så kørekortet og nummerpladen bagpå, ønskede han mig en god dag og lod mig fortsætte. 8)
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Jeg blev jo også stoppet i sin tid af en enlig opstillet motorbetjent, der lige ville se policen (den på papir Smil) ), og så gav han lige dyret et vågent blik ned over varioskjold mm.

Da jeg kom tilbage fra tandlæge en god ½ time senere stod han der stadig!

Siden har jeg ikke set noget til dem. Hverken der eller andre steder. I hvert fald ikke med knallerter som tema.
Svar
#7
De kan stoppe en overalt, undtagen på privat grund. Skoler og tankstationer bla. er et ubredt sted for politiet at fange dem på.
Svar
#8
Hvis man måtte køre på en scooter der kan køre 120 km/t, men man kun kørte de lovlige 30 km/t, og dette så skulle være lovligt, så er jeg sikker på at mange 30 scootere der var voldtunet, ville blive udbudt til salg som nye.

Og da dette ikke er tilfældet, må man nok konstatere at dette ikke er lovligt.
Svar
#9
Psycrow Skrev:Det er jeg kun delvist enig i. Hvis man ikke kører over det tilladte, generelt overholder færdselsloven, ikke er til fare for andre (ex. spritkørsel) og det ikke er en synlig ændring (ex. en tunudstødning), så mener jeg ikke politiet har lovhjemmel til at stoppe og evt undersøge en knallert.
Det er trods alt ikke en politistat vi lever i (selvom man godt kan være i tvivl af og til)
Eneste undtagelse er vel hvis man bliver stoppet i en razzia Spørgsmålstegn
Lovhjemmel? Selvfølgelig er der lovhjemmel. Medfør Færdselslovens §77 ( det er også den paragraf, der henvises til ved "§77-kontrol" - razzia) kan: politiet standse et køretøj og lade det undersøge for fejl og mangler samt kontrollere, at føreren opfylder betingelserne for lovligt at kunne føre køretøjet. Opfylder køretøjet ikke bestemmelserne i loven eller de bestemmelser, der er udfærdiget i medfør af loven, kan det indkaldes til senere kontrol. Såfremt køretøjet er til fare for færdselssikkerheden, kan dets nummerplader inddrages.

Og Rexman: Det er korrekt, at ejeren er ansvarlig for, at køretøjet er i lovlig stand, og at brugeren er ansvarlig for, at køretøjet er i forsvarlig stand.

Men hvis brugeren har varig brug af køretøjet, som det så pænt hedder (Færdselslovens §67 stk. 2), så er brugeren tillige ansvarlig for, at køretøjet også er i lovlig stand. Varig, er dog ikke defineret eksakt; men det betyder ikke i al evighed. I andre sammenhænge, defineres det normalt som tilladelsen til selv at disponere over køretøjet i en længere periode (jeg ville nok mene, at en måned , måtte være minimum; men igen, det er et retsskøn).

Energy: Den der, med privat grund, er ikke helt "vandtæt". Lidt populært sagt, så har politiet udvidede beføjelser på privat grund, hvis der er fri adgang "for postbudet" - eller de følger dig fra vejen ind på grunden. Hvis grunden derimod er afspærret/aflukket, er der frit spil for "narrestreger".
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
kragen Skrev:Energy: Den der, med privat grund, er ikke helt "vandtæt". Lidt populært sagt, så har politiet udvidede beføjelser på privat grund, hvis der er fri adgang "for postbudet" - eller de følger dig fra vejen ind på grunden. Hvis grunden derimod er afspærret/aflukket, er der frit spil for "narrestreger".
Yes yes, også det jeg egentlig mente med privat (stor privatgrund, køreteknisk anlæg etc.). Men korrekt, det skal være afspærret på en eller anden måde, før man kan føle sig 100% sikker.
Svar
#11
Tja, der kan man bare se. Troede virkelig ikke at der var nogen folkevalgt politiker der ville lægge et sådant totalitært værktøj i hænderne på en reelt ikke-kontrolleret styrke i virkelighedens verden. Jeg bliver mere og mere nedtrykt over at være beboer i dette land. Ked af det
Snart jinlun retro B-)
Svar
#12
Psycrow Skrev:Tja, der kan man bare se. Troede virkelig ikke at der var nogen folkevalgt politiker der ville lægge et sådant totalitært værktøj i hænderne på en reelt ikke-kontrolleret styrke i virkelighedens verden. Jeg bliver mere og mere nedtrykt over at være beboer i dette land. Ked af det

Hvis du har god samvittighed, så er der da intet at blive nedtrykt over.
Pensioneret knallertforhandler af guds nåde.
Svar


Forum spring: