Søg Garagen Hej Gæst! Register

Min CPI oliver kører ALT for lidt på literen, hvorfor?
#1
Jeg har for nylig købt en rigtigt fin CPI oliver, brugt. Den er i helt fin stand og kører rigtigt godt. Men da jeg skulle teste hvor langt den kørte på en optankning, viste det sig at den kun havde kørt 30km på 5 liter benzin. :/ Noget må der være noget galt!

Det skulle den jo køre på en litter? Er det nogen som har haft samme problem, eller ved hvorfor den gør det? jeg har hørt at det kan være kaburatoren, eller en dyse (ved jeg ikke hvad er) jeg vil meget gerne have hjælp! har ingen anelse om hvad jeg skal gøre, det er min første scooter! Håber i kan hjælpe, på forhånd tak.
Den snart meget desperate Morten.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Morten bonderup Skrev:Jeg har for nylig købt en rigtigt fin CPI oliver, brugt. Den er i helt fin stand og kører rigtigt godt. Men da jeg skulle teste hvor langt den kørte på en optankning, viste det sig at den kun havde kørt 30km på 5 liter benzin. :/ Noget må der være noget galt!

Og den står ikke og lækker? Pletter under den?
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
#3
6 km/l. Det er jo Hummer territorium only!

Ikke den store erfaring på det felt, men 20 km/l er vist et groft minimum for en ikke Brian kørt 2-takter.

2-hjulers forespørgsel er absolut valid! Jeg havde selv en defekt tankventil med en tydelig forværret økonomi til følge.
For mig var det bare, at den løbende fordampning fandt sted fra både tank og karburator, men det var målbart!

Hvor lang tid er de nævnte 6 km/l målt over?
Taler vi om 2-3 måneder, er det måske til at forklare.

På den anden side, hvem kører kun 30 km på 3 måneder?
Svar
#4
Sorry, jeg har skrevet forkert, den har kørt 60 km på de 5 litter, men det er kun 12Km på litteren :/ og det er stadig grumt!
Jeg vil tjekke om det mon kunne være speedometeret som talte forkert? for der kommer ingen benzin ud af udstødningen, og den taber ikke benzin.
Imorgen kører jeg en tur igen og måler benzin forbruget, hvis det stadig er så højt, så ved jeg ikke hvad det kan skyldes, den virker jo helt normalt.
Svar
#5
Har du tjekket at karburatoren ikke er utæt? Måske trænger pakningen til at skiftes eller noget.
Eller er den voldtunet, så kan det være derfor.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Morten bonderup Skrev:jeg vil tjekke om det mon kunne være speedometeret som talte forkert? for der kommer ingen benzin ud af udstødningen, og den taber ikke benzin.
imorgen kører jeg en tur igen og måler benzin forbruget, hvis det stadig er så højt, så ved jeg ike vhad det kan skyldes, den virker jo helt normalt.

Står den ude? Tror du ikke der er nogen der har 'lånt' noget brændstof af dig? Havesæsonen er startet, der er mange sultne plæneklippere derude Griner

Spøg tilside, det forbrug er så uantagelig højt, at det forekommer umuligt at det ryger igennem cylinderen.
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
#7
Hvordan har du målt det? - Ofte er det sådan at tanken snildt kan have én liter eller to tilbage tiltrods for at benzinmåleren oplyser andet Smil
Svar
#8
Generelt er benzinmålere på scootere - og motorcykler for dens sags skyld - ikke specielt præcise. I hvert fald ikke nær så præcise som benzinmåleren på en bil.

Et nogenlunde præcist svar kan man dog få ved at aflæse kilometertæller ved hver tankning (eller nul-stille triptæller) og samtidig notere sig hvor mange liter, der fyldes på...
Svar


Forum spring: