Søg Garagen Hej Gæst! Register

Der er noget der ikke hænger sammen eller er der???.
#1
Som overskriften antyder er der noget galt. Politikerne råber op om der mangler kvalificeret arbejdskraft.
Jeg bliver færdig med en HG for voksne til Juni 2007. Derfor har jeg været igang siden December 2006 med at søge læreplads indenfor kontor/regnskab. Uden resultat endnu, efter 36 ansøgninger. Det sjove er at jeg har søgt ved flere kommuner & ved staten udover det private arbejdsmarked også uden resultat.
Mon ikke snart de "kloge" politikkere ikke snart skulle vågne op og se sandheden i øjene ?.

P.g.a at jeg ikke har fundet en læreplads så har jeg valgt at søge ind på IT-Skolen i Vejle. Udannelsen jeg vil igang med er som IT-Supporter. Jeg skal derud imorgen og snakke med dem så jeg ikke kommer til at stå i samme klemme som jeg gør nu.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
chipmand Skrev:p.g.a at jeg ikke har fundet en læreplads så har jeg valgt at søge ind på IT-Skolen i Vejle. Udannelsen jeg vil igang med er som IT-Supporter. Jeg skal derud imorgen og snakke med dem så jeg ikke kommer til at stå i samme klemme som jeg gør nu.

Lyder da godt, hvor lang tid tager det? Jeg ser jævnligt jobannoncer med den titel.

Edit: det varer 2 år og 6 måneder for hele forløbet, men skal du så have hele pakken med dansk, engelsk og hvad ved jeg? Det bedste er vist at få en aftale med en virksomhed på forhånd og gå 'praktikvejen'?

http://www.vejlets.dk/itskolen/uddannels...porter.htm
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
#3
Jeg viste godt de oplysninger du kom med. Jeg kan fritages for nogle af fagene, fordi jeg allerede har dem på højt niveau.
Svar
#4
chipmand Skrev:Jeg viste godt de oplysninger du kom med. Jeg kan fritages for nogle af fagene, fordi jeg allerede har dem på højt niveau.

Det var da godt. Jeg spurgte fordi jeg selv var interesseret Smil Skal man virkelig have engelsk oa. på A-niveau her for at blive fritaget?
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
#5
Vil da lige følge op på denne tråd. Jeg var ude på IT-Skolen idag, må siger det har givet mig noget at tænke over. Fanden tag ens alder siger jeg bare. Samtalen faldt hurtigt over på min alder da jeg begyndte at tale om læreplads som IT-Supporter. Jeg har desværre fået et 4 tal først i min alder. Men hende jeg talte med mente alligevel at det ikke var umuligt at finde en men det ville nok bare tager lidt længere tid. Da hun sagde det tænkte jeg ved mig ja og hva så den situation siddder jeg sq også i ligenu.

Så faldt samtalen over på hvorfor jeg havde valgt at tage en HGV, til det kunne jeg svarer at jeg gerne ville sidde med regnskaber. Da hun så så mine karaktere udbrød hun hvad fanden er der galt, de er høje. Jeg kunne så svarer aner det ikke jeg har haft flere til at kigge på mine ansøgninger og de syntes de var gode, selv en direktør har jeg haft til at kigge på dem. Så tilbød hun mig at jeg godt måtte maile en af dem til hende så ville hun kigge den igennem og komme med gode råd.

Joh tak sagde jeg også sluttede samtalen med at jeg var velkommen til at søge ind på skolen. Men at hun syntes jeg skulle slå koldt vand i blodet også se om der ikke kom en læreplads som regnskabselev. Men ellers kunne jeg søge ind. Derefter sprang jeg på T-Rex´n og drønede hjemad. 60 km i timen op ad mølholmbakken joh den trækker sq.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
chipmand Skrev:Joh tak sagde jeg også sluttede samtalen med at jeg var velkommen til at søge ind på skolen. Men at hun syntes jeg skulle slå koldt vand i blodet også se om der ikke kom en læreplads som regnskabselev. Men ellers kunne jeg søge ind. Derefter sprang jeg på T-Rex´n og drønede hjemad. 60 km i timen op ad mølholmbakken joh den trækker sq.

40+ er sgu da ingen alder at tage en 2 års uddannelse, hvis man har viljen og muligheden. Der lægges op til længere tid på arbejdsmarkedet, så du har måske 25 år tilbage som aktiv.

Når det er sagt, forekommer det også mig forkert at du ikke får mulighed for en praktikplads indenfor noget hvor du har både baggrund og motivation. Det er bare for dårligt. Jeg kan jo ikke vide hvor mange frustrationer du allerede har været igennem på det område, men synes alligevel du skulle give den en ekstra skalle med at finde en praktikplads som regnskabselev. Det er da det mest indlysende.
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
#7
I det hele taget synes jeg at det er fjollet at afvise folk der er nye i et erhverv alene fordi de har rundet de 40.
Jeg arbejder selv som IT udvikler i et firma med 350 ansatte, herunder cirka 50 udviklerere, og vi har ansat folk i 40'erne der efter at have arbejdet inden for helt andet fag, har valgt at uddanne sig inden for IT.
Som 40 årig har du stadig 20-25 år på arbejdsmarkedet hvilket vil sige at du kun er cirka halvejs!
Når man tænker på at folk inden for IT branchen alligevel typisk skifter job efter cirka 2-5 år så kan det vel være fløjtende lige meget om du er 30 eller 40.
Jeg taler her kun for mig selv og tildels for IT branchen, men jeg er ret sikker på at en stor del kan overføres til andre brancher set i lyset fa den høje beskæftigelse vi har i øjeblikket.
Hvis dine karaktere virkeligt er så gode, så kan de firmaer du søger hos ikke have nogen specielt akkut mangel på arbejdskraft hvis de vælger at frasortere dig alene på grund af din alder.

/stoiss
PGO T-REX 110 (årgang '04), tidligere ejer af Kreidler Florett (årgang '77)

PGO > Giantco/CPI - nuff said :P
Svar
#8
Tja mine karaktere er som følger:

Engelsk Niveau C 9
Erhvervsøkonomi Niveau C 11
Informationsteknologi Niveau C 11
It-værktøjer Niveau C 9


I øjeblikket har jeg følgende fag.

Dansk Niveau C 10
Tysk Niveau D 9
Samfundsfag Niveau C 10/11
Salg & service Niveau C 10/11

Karakterne er dem jeg har fået i de opgaver jeg har afleveret.

Så jeg fatter simpelhen hvad det er. Men hva lad os se hvad den næste måned bringer.
Svar
#9
Med de karaktere er da ingen der ikke vil ansætte dig Smil
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
MartinAndersen14 Skrev:Med de karaktere er da ingen der ikke vil ansætte dig Smil


Og hvorfor så ikke det?
Svar
#11
chipmand Skrev:Tja mine karaktere er som følger:

Engelsk Niveau C 9
Erhvervsøkonomi Niveau C 11
Informationsteknologi Niveau C 11
It-værktøjer Niveau C 9


I øjeblikket har jeg følgende fag.

Dansk Niveau C 10
Tysk Niveau D 9
Samfundsfag Niveau C 10/11
Salg & service Niveau C 10/11

Karakterne er dem jeg har fået i de opgaver jeg har afleveret.

Så jeg fatter simpelhen hvad det er. Men hva lad os se hvad den næste måned bringer.
Nu kan jeg ikke lige huske din aldersgruppe, men hvis den er meget over 30, skal du vist højere op på karakterskalaen Ked af det

Eller finde en virksomhed, der har et mere fornuftigt forhold til begrebet 'erfaring'.

Jeg søgte en stilling hos DISA i sin tid. Da jeg var til samtale bemærkede jeg, at man havde hæftet sig ved mit afsluttende gennemsnit. (ganske godt :oops: )
Men ikke at jeg havde 1 års relevant elektronikerfaring på ingeniørniveau PLUS en officersuddannelse fra Forsvaret.
Det blev så ikke til noget. Dels virkede stedet temmelig stift (en del af Mærsk) og dels ville Forsvaret gerne beholde mig efter værnepligten.

Min bror har haft rigtig gode erfaringer med at søge uopfordret hos virksomheder/institutioner, der potentielt havde brug for en mand af hans kalliber. Skabe et behov, som man siger.
Svar
#12
Højere??

det skulle da kun være 9 & 10 taller der skulle være højere for skalaen stopper ved 13 og 13 gives sjælden. Men jeg lavede nu heller ikke dette indlæg for at skulle hakes ned på karakterne. Det er nok at dem man går i klasse med har ondt i røven. Men for at i kunne se der er noget i samfundet der ikke hænger sammen.
Svar


Forum spring: