Søg Garagen Hej Gæst! Register

Forgaffel Gilera Storm
#1
I Uge 42 begynder jeg på en let renovering af min storm, Motoren bliver der ikke rørt ved, dog måske en gang service, men ellers er det stellet der står for skud, da der efter den har kørt 2 vintre, er noget rust, så det skal jeg ha lavet, men overvejer om når jeg alligevel har skilt scooteren ad, om forgaflen skal ordnes.

Har kørt med "fast forgaffel" i noget tid, da den originale Gilera (Piaggio) forgaffel som der sider på, har sat sig, min far mener at det eneste man kan gøre er at købe en ny. Men i mit budget er der ikke lige 2000 til en ny forgaffel, så kan den gamle evt redes? Selvom min far dog mener det ikke kan betale sig.
Eller kunne det lade sig gøre at finde en brugt der ikke har sat sig, og evt. renovere den så den er 100%? Og i så fald hvordan? Og hvor meget ville det koste mig?

På forhånd tak for hjælpen Smil der kommer en lille tråd omkring mit arbejde med Stormen når jeg begynder Smil
Thybo af guds nåde.
Min Gilera Stom
Puch Maxi renovering (Projekt håbløs)


" Remember. Four wheels move the body, but two wheels move the soul."
Hvil i fred Kragen.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Jeg ville ikke renovere den originale. Std. forgaflen er ringe, jeg gad ikke ofre en krone eller time på den.

Kan anbefale en EBR dobbeltvirkende hydraulisk forgaffel, den er billigere end den originale og duer bare!

På tilbud lige nu til 1500 kr,-
http://www.gundg-scootershop.de/product_...PHOON.html

Det er der jeg købte min til min NRG.
Svar
#3
Okay mange tak Carsten Smil Den kunne jeg godt finde på at købe til den, men kan måske fremskaffe noget andet, det vil jeg lige finde ud af før jeg bestiller.
Hvad er dine erfaringer med firmaet? Er nemlig ikke så meget for at skulle købe ting i udlandet.
Thybo af guds nåde.
Min Gilera Stom
Puch Maxi renovering (Projekt håbløs)


" Remember. Four wheels move the body, but two wheels move the soul."
Hvil i fred Kragen.
Svar
#4
Brugte PayPal, mener man er godt sikret på den måde. Ingen problemer overhovedet, fragten er 104-134 kroner til dk.

Købte et sæt stylepro kronrørslejer i samme omgang, de var dog meget ringe - men det havde de jo også været hvis jeg havde købt dem ved KGI her i dk. Fik penge retur for det sæt.
Svar
#5
(10-10-2013, 19:01)12V Skrev: Brugte PayPal, mener man er godt sikret på den måde. Ingen problemer overhovedet, fragten er 104-134 kroner til dk.

Købte et sæt stylepro kronrørslejer i samme omgang, de var dog meget ringe - men det havde de jo også været hvis jeg havde købt dem ved KGI her i dk. Fik penge retur for det sæt.

Du er som europæer, sikret uanset hvad. Det værste der kan ske er, at du skal udfylde en formular og aflevere i banken. Derefter, er det deres problem, at inddrive pengene. Smil
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Ellers prøv at se om du kan få arbejdet dæmper bene løse ,sprøjt noget kæde sprey på dem så det lige trækker lidt ind hvids du får dem ud fra hvor de sidder fast så smør noget leje fedt på benene og maser det op i gaffelen ved at trykke dæmper benene ind og ud.
Hvids det lykkedes så virker den igen Smil det har fungeret fint på min Runner den har haft sat sig i benene men fik den arbejdet løs igen.
Gilera Runner Sp 50 2006. King of the road Ca 60.000 km.
Gilera Runner Sp 30 2004 Gammel model 2366 km "Hvepsen".
Aprilia Sport City One 50cc 4T 2010 model 10550 km is blå.
Hjælper andre når jeg kan med deres scooterer det var også noget at Kragen gjore vi glemmer ham aldrig ære være hans minde R.I.P.
Svar
#7
Jeg har forresten også fået støddæmperne gangbar igen på min første Typhoon, ved at bore et lille hul i toppen og så godt med WD40 og senere olie ind gennem hullet. Hullet kan lukkes med en lille prop. De var dog ikke helt groet fast, men meget stram.
Svar
#8
(14-10-2013, 19:16)12V Skrev: Jeg har forresten også fået støddæmperne gangbar igen på min første Typhoon, ved at bore et lille hul i toppen og så godt med WD40 og senere olie ind gennem hullet. Hullet kan lukkes med en lille prop. De var dog ikke helt groet fast, men meget stram.

Har du evt. billeder? Kunne være meget interesseretSmil
Gilera Stalker -- årgang 2009 -- 3800km. Lovlig
BMW 320i E30 Coupe -- årgang 1987 -- 242.000km.
Svar
#9
Desværre ikke, var ikke så flittig med at tage billeder ved den første typhoon - tror det er en 6 år siden.

Men der kan ikke gå meget galt, støddæmperen har kun en enkelt gasdæmper i det ene ben og der er en god afstand fra yderrøret til den. Smør et bor med fedt så der ikke kommer så meget smulder ind i dæmperen. Du skal kun lige bore igennem det yderste rør i toppen, jeg borede ind fra siden ca. 1-2 cm fra toppen.

Hvis man er rigtig sej kunne man efter frigørelsen med olie/wd40 skære et gevind og montere en smørenippel til en fedtpresse. Men det er bare en ide, har ikke prøvet det Blink med øjet
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)Forum spring: