Søg Garagen Hej Gæst! Register

Støj
#1
Jeg undrer mig lidt over hvorfor knallerter larmer så meget, hvis man fx sammenligner dem med store motorcykler, som til tider kan være stor set lydløse og har meget større motor. Er der en måde man kan gøre sin knallert mere lydløs på end den kommer som standard? Jeg kunne forestille mig at meget af det har at gøre med udstødningen eller tager jeg helt fejl?

Mads
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Jeg går stærkt ud fra at grunden til at scootere larmer mere end MC'er er, at der i udstødningerne på MC'ere, er lyddæmpningsuld. Det er der ihvertfald, ikke min udstødning Ked af det.
Svar
#3
Er det så noget man kan fikse selv uden at det går ud over ydelse eller kan man få købe udstødninger som er specielt støjdæmpede?
Svar
#4
RumagentSpiff Skrev:Er det så noget man kan fikse selv uden at det går ud over ydelse eller kan man få købe udstødninger som er specielt støjdæmpede?

Du kan ikke sådan bare lige smide lyddæmpningsuld i en scooterudstødning. De er bygget op i kamre, og for at komme ind til dem, skal du skære udstødningen op, og så putte ulden i. MEN det går temmelig sikkert ud over scooterens kørsel. Lig med mindre optræk og mindre fart, da røret jo ikke er bygget til, at rumme ulden.

Knækrør er udstyret med en lyddæmper, der formentlig er uld i. Men trods det, så larmer de alligevel a' helvede til.

Jeg kender ikke til scooterudstødninger, der er støjdæmpet(med uld forstå's).
Svar
#5
Nu er der jo heller ikke så mange 2takts motorcykler mere, men de larmede skam også fælt.
4takt siger ikke meget - om det så er mc el. knallert.

2taktere kører med mange flere rpm. end 4taktere, så det har også en del at sige.

Og der er skam også dæmperuld i mange knallertudstødninger, bla. alle knækpotter og den som jeg fx. kører med.
En alm. knallertudstødning (lovlig fx. ) har dæmperkamre som en lyddæmper til en pistol - altså plader med mange små huller som lyden skal passere, og derved taber db.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Alright. Så må jeg vel bare leve med den lyd den har. Betyder heller ikke så meget for mig da jeg lytter til musik. Men tak for svarene.

Mads
Svar
#7
RumagentSpiff Skrev:Alright. Så må jeg vel bare leve med den lyd den har. Betyder heller ikke så meget for mig da jeg lytter til musik. Men tak for svarene.

Mads

Er det smart at lytte til musik, når man kører?
Svar
#8
MartinAndersen14 Skrev:Er det smart at lytte til musik, når man kører?

Hellere det end dem der læser avis.
Pensioneret knallertforhandler af guds nåde.
Svar
#9
Det har jeg i hvert fald altid gjort, men jeg har cyklet og er aldrig kommet ud for et udheld. Kan ikke se hvorfor det sku være så meget værre. 7, 9, 13...
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Jeg hører også musik. Du kan sagtens orientere dig og høre bilerne.
Svar
#11
Det er vel fint nok med lyttelapper på hovedet, sålænge de kan holde til højre på cykelstien - men det kan de ikke. Og så skal man ligge og dytte uden der sker noget, og når man så kommer mosende op på siden af cyklisten/knallertisten, så glor de bare dumt og surt på een, jojo,- skide smart... :roll:

Alt for mange er ikke "på" i traffikken, det fatter jeg godt nok ikke de tør.
Svar
#12
Energy Skrev:Det er vel fint nok med lyttelapper på hovedet, sålænge de kan holde til højre på cykelstien - men det kan de ikke. Og så skal man ligge og dytte uden der sker noget, og når man så kommer mosende op på siden af cyklisten/knallertisten, så glor de bare dumt og surt på een, jojo,- skide smart... :roll:

Alt for mange er ikke "på" i traffikken, det fatter jeg godt nok ikke de tør.

Jeg har banket 2 cyklister med musik i ørene, ned på den bekostning. Begge gange havde jeg dyttet af dem et stykke tid, fordi jeg skulle/ville forbi dem på en cykelsti(henholdsvis vesterbrogade og Amagerbrogade i København). Begge gange svingede cyklisterne ud i mig da jeg tog chancen og passerede dem.

Og de blev selvfølgelig begge 2 skidesure over, at blive påkørt. Så måtte jeg have luft, og fortalte dem at nu havde jeg fandme dyttet af dem i 5 min, uden de rokkede sig ud af flækken, på grund af det pissemusik de havde i ørene. SÅ holdt de lige pludselig op med at brokke sig. Og jeg erstattede naturligvis ikke en skid, af de småskader cyklerne havde fået.
Begge episoder er fra starten af 90'erne.
Svar


Forum spring: