Søg Garagen Hej Gæst! Register

Hjælp til speedfight 1 helt død
#1
Som skrevet har jeg fået lov til at se om jeg kunne få liv i naboens gamle speedfight nok fra 98/99. Den har ikke kørt i et pr år men kørte dengang fint. Jeg prøvede først at tjekke batteriet, men det var død købte nyt, men efter jeg har fået sat nyt batteri i lever den ikke op ?Intet sker ikke engang lyset kan tenge når jeg drejer nøglen ?

Håber nogle kan hjælpe ? Mvh
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Tap benzin af karburatoren, og tanken og fyld nyt på, og nyt tændrør.

Lyset tænder først, når motoren er i gang. Kun bremselys og blink skal virke, når der er tænding på.

Svar
#3
Der er kommet frisk benzin på maskinen. Dertil så lyser intet på maskinen efter påsat nyt batteri, men du påstår blinklys skulle virke?
Svar
#4
(10-06-2013, 21:41)danidude Skrev: Der er kommet frisk benzin på maskinen. Dertil så lyser intet på maskinen efter påsat nyt batteri, men du påstår blinklys skulle virke?

Har du opladt batteriet? Uden strøm ingen respons fra det, men ja blinklys og bremse lys skal lyse med tænding på dog kun hvis der er strøm på batteriet.
Tjek stel forbindelse og sikring.
Bil: Audi A4, 2.0 TDI 207/445 HK/NM. 
Knallert: ingen pt. 
Husdyr: 3 katte. 
Arbejde: lastbilchauffør. 
For sjov/projekter: mini chopper. 
Uddannelse: lastbilchauffør med speciale i gods transport. 
Svar
#5
(10-06-2013, 21:41)danidude Skrev: Der er kommet frisk benzin på maskinen. Dertil så lyser intet på maskinen efter påsat nyt batteri, men du påstår blinklys skulle virke?

Det siger han ikke, du sagde, der ikke er lys på når man drejer tændningsnøglen. Nej det er der ikke for lyset kan ikke tænde før motoren er startet. Det er kun blinklys og bremselys der virker ved tænding, resten kræver motorkraft. Han forklarede sådan set bare hvordan det skal virke.

Ang dit problem, tjek stator og tændspole, især kunne jeg godt forestille mig tændspolen kan være defekt efter så lang tids stilstand.
/Karen Hansen


PGO Dr. Big  årgang 2016


"There is coffee in that nebula!" Captain Janeway, U.S.S Voyager
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Nu det er sådan en gammel Speedfight, og den har stået med defekt batteri, så ville mit første gæt være startspærren, den driller ofte på dem.
Never underestimate the pain of a person because the truth is everyone is struggling. It's just some people hide it better than others.
Svar
#7
Tænker måske det er sikringen som er gået ? Hvor sidder den henne på sådan en model? Jeg kan ikke se den tæt på batteriet?
Svar
#8
(11-06-2013, 17:50)danidude Skrev: Tænker måske det er sikringen som er gået ? Hvor sidder den henne på sådan en model? Jeg kan ikke se den tæt på batteriet?

Pyt med sikringen, den skal kunne starte både på el og kickstarter. (Ihvertald på de Peugeots jeg har haft). Sikringen er til lys, og alt andet.

Skru tændrøret af og læg det på stel, og se om det gnister når du kører med elstarter, eller kick.
Tændingen skal naturligvis være på.

Hvis ikke, så kunne det være startspærren som foreslået ovenover.

Svar
#9
Jeg ville også meget hurtigt mistænke startspærren. Blinker den lille diode på instrumentbordet som den plejer?

Mvh

Minjet
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
jeg tror jeg har samme problem. helt nyt batteri. scooter kørte for 2 år siden da jeg parkerede den. og nu virker intet hverken blinklys eller bremselys. har en anden speedfight hvor der var problemer med startspærren og var strøm på alligevel så ved det ikke er det. jeg har prøvet at skifte startrelæet fordi batteriet gik ret ud i den men intet hjalp det. har renset alle stik for ir intet hjalp det. men kan det være spændningsregulatoren ? efter hvad jeg kan se her går tændningen forbi inden der er strøm på scooteren kan det være rigtigt ? http://scootergrisen.dk/scooterhjemmesid...ulator.php

Du bedes venligst rette dit indlæg, så det kommer i overensstemmelse med gældende regler, for indlæg i dette forum. Vi går bla. meget op i, at man især husker, at der skal benyttes stort begyndelsesbogstav ved sætningsbegyndelser. Det gælder altså også, efter følgende tegn: punktum (.), udråbstegn (!) og spørgsmålstegn (?).
Svar
#11
Man kan sagtens starte den med en defekt spændingsregulator. Men før i skifter 90% af tingene som i mener kan være defekte, så begynd med at tjekke tingene i den rigtige rækkefølge.

For at udelukke fejl, så brug kickstarteren i stedet for startmotoren.

Start med at tjekke sikringen. Er der så gnist på tændrøret? Hvis der ikke er gnist på tændrøret, så skru tændrøret ud af hætten af hætten skrues af ledningen. Så kan du lægge ledningen på topstykket og se om det gnister. Hvis det så gnister, så på med et nyt tændrør. Hvis det heller ikke virker, så tjek stel forbindelsen under motoren. Den er højest sandsynligt så rustent at den har dårlig forbindelse.

Skulle det også fejle, så er der kun statoren og startspærre tilbage at fejlsøge på, og det kræver et multimeter.
Svar
#12
Nu ved jeg Tempo har netop haft en case med Speedfight 1 der gnistede, og gav udtryk for startspærren fungerede perfekt ang dioden der blinker. den ville dog på ingen måde starte, og alt blev tjekket.

Det viste sig at være startspærren alligevel, selvom der var gnist, da det system blev fjernet startede den med det samme, så man skal passe lidt på med at dømme startspærren som fungerende, blot fordi der er gnist. Smil
Never underestimate the pain of a person because the truth is everyone is struggling. It's just some people hide it better than others.
Svar


Forum spring: