Søg Garagen Hej Gæst! Register

Scooter "shine-up"
#1
Hej BSère Smil

Jeg tror, vi er et par stykker eller tre herinde, der er glade for vores 2 hjulere, derfor skal de også plejes - i vore dage er en scooter jo mest plastik, og meget af det sort....!!!!
Det har det med at blive mat med tiden - oplevede det med min Honda - så jeg tænkte, at jeg ville give et lille guldkorn herfra til shine-up....

To-do liste:

1) Vask scooteren, naturligvis...

2) Tag noget køkkenrulle/røvpapir samt noget sprit og tør evt. fedt/snavs af, efter du har tørret scooteren af for vand.

3) Du skal bruge vaselineolie, rensebenzin og gummihandsker.

4) Så tager du gummihandskerne på - just i case "fryseposer kan også gøre det" - vaselineolien og rensebenzinen skal blandes ligeligt, 2-3 dl af hver er som regl nok til en scooter.

5) Så "smøre" du ellers de behandlingskrævende dele ind i cirkulære bevægelser, igen med køkkenrulle/toiletpapir - der må gerne være lidt "for meget" på, da det skal aftøres efter typisk 30 min "virketid", bare det overskydende.

1-2 dage skal scooteren helst holdes fri for vand, hvis muligt, for at opnå det bedste resultat - men du kan sagtens bruge den normalt.

Nogle vil nok spørge, hvorfor ikke bare bruge udvendig vinyl-makeup - FORDI det er langt dyrere, og det har en ringe holdbarhed.
Mine erfaringer er, at det her kan holde op til 6 mdr., men så står den heller ikke ude i regnvejr, osv.
Ellers er påregnet holdbarhed min. 1-2 mdr og det tager ikke mere end en time.

Håber i kan bruge fiffet Smil

God sommer, hilsner Jesper.
... tanken er stadig halvfyldt ;)
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Fin guide, men jeg bruger Plexus, det er fint nok til mig. Koster dog ca 110 kr dåsen Ked af det. Men holder i mindst 2 år,m for mit vedkommende.
Svar
#3
Hvor længe holder det Plexus ved normal brug? Kører 15-20.000 km om året...

Og får det også plastiken sort igen?
... tanken er stadig halvfyldt ;)
Svar
#4
PhillisMan Skrev:Hvor længe holder det Plexus ved normal brug? Kører 15-20.000 km om året...

Og får det også plastiken sort igen?

Det kan holde op til en uge, alt efter hvilket vejr det er Smil og man skal ikke bruge ret meget ad gangen. Det får regnen til at pible af scooteren, og holder den blank. Og hvis scooteren er sort, ja så skinner den blank sort, så man kan spejle sig i den Smil. Styrthjelmen har også godt af det.
Svar
#5
Er der ikke det der Nano ting, de reklamerer med i Fjernsynet? Nogle der ved om det vikrer på hjelm, og scooter ?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
2hvybg3yb Skrev:Er der ikke det der Nano ting, de reklamerer med i Fjernsynet? Nogle der ved om det vikrer på hjelm, og scooter ?
Nej, det er ikke "den der Nano ting" fra fjernsynet, som iøvrigt i forbrugerudsendelsens test, viste sig at være nær virkningsløs. Nano-teknologi, som sådan, virker dog.

Jeg har også med stor succes brugt Plexus til at rense med, men virkningen fortager sig alt for hurtigt, så derfor bruger jeg nu også Ultra Gloss polish. Den holder i mere end et år Fortvivlethock: og lægger en kemisk lakforsegler (der ligner et ekstra lag klar lak), der efter sigende skulle kunne modstå de skrappeste opløsningsmidler, såsom terpentin, rensebenzin, petroleum, og hvis polishen er brugt rigtigt sågar cellulosefortynder. UltraGloss kan bla. købes hos FDM.
Du kan læse mere her:
http://www.amko.dk/Ultra%20Gloss%20mere.htm

Jeg kan kun anbefale det, selvom om prisen for en lille dunk på næsten 200,- kan synes horribel, så er det billigt i det lange løb, da man kan nøjes med at bruge det en gang eller to om året. Man bruger jo ikke meget på en scooter, så man kan jo deles om udgiften med et par andre :wink:
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#7
Fint tip ! Det vil jeg helt klart prøve en dag.

Normalt bruger jeg masser af WD40 og lader det sidde natten over, og tørrer så det overskydende af, det holder også nogle måneder i regn og stærk sol. Plexus kan sådanset kun bruges hvis plastikken endnu ikke er udtørret, den kan ikke rigtig mætte det tørre plast som fx. olien gør.
Svar


Forum spring: