Søg Garagen Hej Gæst! Register

Bella 125
#1
Hej Forum.

Jeg har købt en Bella 125 som jeg er rigtig glad for.

Jeg har nogle spørgsmål i den forbindelse da jeg er komplet udvidende omkring mekaniken i sådan en.

Først og fremmest leder jeg efter et ordentlig værksted i nordsjælland, nærmere bestemt Espergærde, helsingør området. Til dels også Hillerød/Allerød området.

Det skal være et ordentligt sted. Gider ikke 16/17 årige knallertmekanikere der har for travlt med at ryge smøger og tune deres alt for ulovlige knallerter!

Det er til general service og vedlligeholdelse.

Er der nogen der kan hjælpe med det!?

Dernæst har jeg oplevet at det summer/vibrerer meget i sædet og kan også komme op i styret når jeg kører. Andre gange kører den som en symaskine og der er ingen summen overhovedet, dette er dog sjældent.
Det er ikke decideret rystelser, men mærkes som en summen og som om der noget i motoren der tager nogen svingninger.... Hmm svært at forklarer...

Feks her til morgen da jeg kørte på arbejde, der havde den måske stået en uges tid og ikke kørt, det første stykke tid mærkes ingenting, men så kommer det så småt, og når jeg kører hjem igen senere idag, er det der helt sikkert!?

Nogen der har nogen som helst ide om hvad det kan være. Den skulle jo gerne kører som en symaskine! Smil

Spørg endelig ind til det så jeg måske kan forklare det nærmere...


Eller kan jeg kun sige at jeg er rigtig glad for min Bella 125, på trods af at det er en kineser. Man sidder rigtig godt på den og det brede styr giver en god fornemmelse at sidde på den. Og så er der jo opmærksomheden omkring den, for den er jo flot! Smil

Jeg takker på forhånd dem som vil komme med konstruktive bud på mit indlæg.


Bella125

Lige en tilføjelse:

Synes også den har tabt lidt af kraften. Den står til at kunne kører 90, men har kørt 80-85 max og nu kan den til nøds krybe op på små 80.... ???
Hvad skyldes det!?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Bella125 Skrev:Lige en tilføjelse:

Synes også den har tabt lidt af kraften. Den står til at kunne kører 90, men har kørt 80-85 max og nu kan den til nøds krybe op på små 80.... ???
Hvad skyldes det!?

Hej,

Kan det ikke skyldes fejlvisning på speedo? Du skriver godt nok, at den har vist 80-85 tidligere. Min kineser svinger også meget i visning, men godt nok ikke på den måde du her beskriver.
Det er i hvert fald mit bud Smil

/Wifebeater
VGA Versus 4T LC kørt 4500 km.


Svar
#3
Prøv at kontakte http://www.scoot.dk eller http://www.cityscooter.dk - de arbejder begge med kineser scooter/mc'er til daglig og står for god service, jvf. andre brugere herinde.
Svar
#4
Hej og tak for svar.

Da jeg kørte hjem igår var der ingen problemer med topfarten og var oppe på de 85 igen. Og det må jo siges at være fint for der er helt sikkert fejlvisninger på speedometer.

Så det kan jo være at den lige skal igang igen efter at have stået en uges tid....!?Tak for de gode links til servicesteder, desværre ligger de lige lovlig langt væk, men synes da helt bestemt at Scoot.dk ser fornuftig ud. Det er jo et godt førstehåndsindtryk man får når man kommer ind på hjemmesiden.
Lignende søges i nærheden af Helsingør hillerød området....!


Og som jeg bekrev først så kom summen/vibrationer lige så stille tilbage da jeg kørte hjem fra arbejde og går hen og virkelig at kunne mærkes....

Nogen der har nogen ideer?

Det er som om det er noget der drejer rundt !??? og når det har taget en runde kommer vibrationen med et sekunds mellemrum ca.... og det kan være svagt og det kan også være ret kraftigt.

Kan det være dækkene der ikke er afbalanceret?

Kan det være ventiler som ikke er justeret?

Den har gjort det fra start af kan jeg tilføje....


God weekend
Bella 125
Svar
#5
Af hensyn til garanti mm. ville det så ikke være bedst at få den serviceret der hvor den er købt. Ellers kan du prøve her: http://www.mc4you.dk/ i Fredensborg, de har mange yderst tilfredse kunder, nu laver jeg al service selv så… men på mig virker det som et kompetent værksted.

Den summen du beskriver, kan det ikke være et skjold eller andet der går i resonans med andre vibrationer, jeg tror det, prøv at lokaliser lyden, trykker du på skjold eller andet det rigtige sted går det sikkert væk.

Det kan ikke være dækkene, så ville den jo gøre det altid, og være afhængig af hastigheden, og være noget kraftigere end lidt summen.

Det har intet med ventiler at gøre, men her er det meget vigtigt, ligesom med olieskift, at de foreskrevne service intervaller bliver overholdt, og jeg går selvfølgelig ud fra at det er i orden. Hvor langt har bella kørt?
Fortid mange biler og mortorcykler- NU Kawasaki er6f
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Hej letsindig.

Tak for et konstruktivt svar.

Jeg har selvfølgelig overvejet at bruge stedet hvor jeg har købt til service, men det ligger ret langt væk!

Og hvis jeg skal være ærlig så føler jeg ikke at de er særlige proffesionelle og kan refererer til det jeg skrev i første indlæg med 16-17 årige ...... se øverst.

Jeg var til 300 km service hos dem. Fik at vide i tlf at det tog ca en time. Kommer derhen og det tager 10 min.
Tjekker lige bremserne og olie pinden og retter lige styret som de ikke har monteret helt lige og tager lige en tur og så konstaterer han ellers at han ikke har så meget forstand på 4 takter..!!!?
Og skal siges at jeg havde nævnt med de vibrationer....
Ikke noget med at skrue efter osv som der ellers stod i servicebogen... hmm

Og jeg kan simpelthen ikke orke folk der ikke forstår ordet service når det er et service erhverv de er i, altså har med kunder at gøre.Og jeg formoder at så længe jeg overholder service intervaller så gælder garantien uanset hvor jeg servicerer!????? Eller hva?
Det er ihvertfald hvad jeg har forstået af hvad jeg har læst herinde. Har da set nogen der refererer til noget forbruger styrelsen el. lign....Det er nok så mere end end summen, tror ikke at det er et skjold eller lignende som du foreslår... det føles mere som om det er i motoren ....!?
Takker for link til værksted i Fredensborg, der vil jeg helt sikkert forsøge mig og give et feedback på!

Bella har kørt 1000 km og skal til sit andet service altså 1000 km service.Du skriver det intet har med ventiler at gøre.... hvad gør så at man skal efterjusterer ventiler.??


Kan godt se det med dækkene...


Det må på en eller anden måde være noget der skaber noget resonans af en art!?????
Bella 125
Svar
#7
Jeg forstår godt hvis du ikke sætter dine ben på det værksted mere, og kan ikke lade være med at tænke på, hvordan de vil behandle en reklamationssag.
Så med hensyn til garentien tja bom-bom, jeg har efterhånden hørt om så mange eksempler, hvor folk spilder tid og penge, i hvert fald tid.

Når motoren er ny er der mange ting der lige skal sætte sig eller slides til, derfor tilrådes en rolig indkøring af motor. Specielt på ventilernes vippe armen der trykker ned og åbner ventilerne, er der en meget fin tolerance på frigangen, navnlig på en helt ny motor kan den hurtig ændre sig, bliver frigangen for lille kan ventiler ikke lukke rigtig, og i værste fald blive brændt, med utæthed til følge.

På samme måde med olien, både i motor, og bagtil i gearet. I starten vil den hurtige blive forurenet med microskobiske partikler, hvorfor de lidt tier intervaller for udskiftning i starten.

På min Kymco blev ventiler justeret, motorolien og gear olie skiftet ved 300 km. næste gang bliver ved 1000 km.

Herunder nogle link du måske kan bruge.

http://www.letsindig.be/geely/ventiler/ventiler.htm

http://www.letsindig.be/geely/ventiler/GP_ventil.pdf

http://www.letsindig.be/vario/vario.htm
Fortid mange biler og mortorcykler- NU Kawasaki er6f
Svar
#8
Takker igen for hurtigt svar.

Kender du værkstedet og har du været der? Eller hvad har du hørt om det?


Jeg kan jo ikke sige så meget da jeg kun har været der 1 gang, og der var jeg ikke imponeret over deres service niveau.

Ja der er mange ting der skal sætte sig, og det er nok også nemmere at finde ud af hvad de vibrationer lige er når man står med en mekaniker ved siden af.

Med hensyn til garantier osv, så fatter man jo ikke at de ikke behandler deres kunder ordentligt generalt. Det er jo med 100% sikkerhed at er der noget bøvl så kommer man da aldrig sådan et sted igen. og vil fortælle hele omverden om det.

Er jeg ude for det får de et brev fra advokaten med det samme!

Men 7 9 13 så sker der jo ikke noget med min Bella Smil

Takker for links dem vil jeg studere nærmere.
Bella 125
Svar
#9
Efter ovennævnte absolut ikke 4T brugelige anmeldelse af værksted, var det måske en ide, at få oplyst hvor ?

Var det f.eks. her ?
http://www.billigscooter.dk/products/pro...ItemID=693
Ligger på Roholmsvej i Albertslund. (Går muligvis også under et andet navn?)

De har åbenbart også til tider Bella125 i pink Fortvivlethock:
Vi har de politikere, vi fortjener. 'Nogen' har stemt på dem! Men så er der alle de politikere, som vi ikke kan gøre noget ved. DJØF'erne i embedsvældet!
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Hej Walker.

Ja det er lige præcis der.
Bella 125
Svar
#11
walker1 Skrev:Efter ovennævnte absolut ikke 4T brugelige anmeldelse af værksted, var det måske en ide, at få oplyst hvor ?

Var det f.eks. her ?
http://www.billigscooter.dk/products/pro...ItemID=693
Ligger på Roholmsvej i Albertslund. (Går muligvis også under et andet navn?)

De har åbenbart også til tider Bella125 i pink Fortvivlethock:


Ja, det er selveste http://www.msp-tuning.dk/ i forklædning.
Svar
#12
Hej SLK

Og hvad indebærer det at det selveste msp.tuning i forklædning?
Bella 125
Svar


Forum spring: