Søg Garagen Hej Gæst! Register

Lyd i lejligheder - går lyden mest op eller ned?
#1
Hej alle..

Vi bor i en ekstrem meget lyt ejendom som vel er fra tidlig 1900.
Du tænker sikkert nok, at der altid er lyt i lejligheder, men denne er meget meget ekstrem. Vi kan feks høre vores underbo snakke i telefon over alt i lejligheden. Når hun går rundt kan vi stå og pege nede i gulvet og markere hvorhenne hun går.

Vores gulv - og hendes loft - virker nærmest som et lagen der er blevet strukket ud.

Sagens kerne, vi har fået nok og vel væk over i noget nyere, noget vi kan eje.

Vi har kigget på rigtige mange lejligheder og har efterhånden fundet noget vi godt kunne tænke os, men jeg tager lige et eksempel frem:

[Image: 560_00_large.jpg]

Denne ejendom er fra 1971.

Jeg ved ikke om man kan spørge om dette, ej heller få svar, men jeg prøver.
Hvis vi tømte stuen, 1. og 2. sal og alle lejligheder i blokken var ens, satte et anlæg op på 1. sal og spillede musik, hvor ville man så mest høre musikken?

I stuen eller 2. sal? Eller ville der ikke være forskel?


Kom gerne med hvad I tror. Vi bor selv på 4. sal og har ingen overbo, så vi kan ikke sammenligne på det punkt. Men at lyden går op af, dét kan vi konstatere Smil
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Min erfaring siger mig at lyd oftest vandre nedad. Altså at hvis du spillede høj musik på et anlæg placeret på 1. sal, så vil underboen høre det højere end din overbo vil, specielt bassen.
Her hvor jeg bor (blok fra ca 1955) kan jeg tydeligt høre min overbo, som endda bor skråt over mig, altså ikke direkte over mig, men jeg høre praktisk taget aldrig min underbo, som bor lige under mig, end ikke når han spiller sådan middelhøjt.
Men det er bare mit bud, er ikke ekspert i akustik Blink med øjet
Svar
#3
Jeg boede 18 år i denne bygning på Islands Brygge på Amager. Den er fra 1910.
[Image: album_pic.php?pic_id=811]

Da jeg flyttede ind i 1981, var der dejligt stille og roligt i ca. 10 år, nok fordi der boede mange ældre mennesker i den, på det tidspunkt Smil. Så kom der en stor udskiftning af beboer. Og de medbragte jo disse hersens helvedesapperater(stereoanlæg). Og her kunne man så konstatere, at der var meget meget lydt.

Jeg boede i stuen, og under mig var der en butik(med stereoanlæg), og på 3. sal i "min" opgang og i stuen(delte væg med dem) og på 4. sal i naboopgangen, var der et par beboer, der ikke kunne finde ud af at skrue ned for de helvedsmaskiner de havde stående, dette gjaldt også forretningen i kælderen. De kunne finde på at fyre lortet af, kl 2-3-4 stykker om natten, så sengen stod og hoppede. Og jeg som skulle op kl 5-6 stykker for at komme på arbejde, fik stort set aldrig lukket et øje i de sidste 8 år jeg boede der.

Det var også en vægtig grund til at jeg købte min broders hus, her på Lolland. Nemlig lyden af stilhed, dog afbrudt af irretende hundeglam i halve til hele timer fra naboens 6-7 hunde, og de bor 300 meter fra mig.

Så min konklusion på dette, er at lyde drøner begge veje. Og på landet over lange afstande. Grin

Og som en lille krølle på den lange smørre, så smadrede jeg forretningens stereoanlæg med en stor hammer, en dag hvor de havde spillet højt i 8-10 timer, næsten non-stop. Ejendomskontoret gad ikke hjælpe mig, så derfor gik det som det gik. Politiet blev indblandet, men jeg blev ikke straffet for handlingen. Og idag lider jeg af støjallergi Ked af det.
Svar
#4
Jeg bor på 2. sal i en 3 etagers bygning fra 50erne. Vi kan kun høre overboen og ind i mellem sidemanden, så jeg vil gå ud fra at det er bedst at bo højt oppe, hvis man ikke vil forstyres.
Lader også til at det er et lidt specielt tilfælde det i bor i nu, for det er ikke lige frem verdens bedste bygning jeg bor i, men det er faktisk meget sjældent at jeg overhovedet ligger mærke til at der bor folk overalt lige omkring mig.
Svar
#5
Tak for svarene indtil videre.
Folk må endelig gerne blive ved, enhver erfaring med at bo i lejligheder må gerne skrive. Jo flere jo bedre.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Jeg er heller ikke det store inden for akkustik (jeg har dog kolleger, jeg kan spørge), men jeg har til tider haft bøvl med min underbo. (skiftende personager!).

Hvis jeg synes de har buldret tilstrækkelig længe udover normal KB-Hal styrke, så stiller jeg mig midt i stuen med en stak telefonbøger (muligvis lidt tungere herovre Blink med øjet , holder dem ud i arms længde og giver slip. Det giver et markant hult drøn, der som regel får dem til at dæmpe sig Grin

Jeg har også konstateret en vis lydvandring diagonalt gennem etageadskillelserne. Dvs. fra f.eks. min overbo's nabo.

Højttalere har jo en tendens til at blive sat på gulvet op ad en væg, hvilket angiveligt skal forstærke den lydoplevelse man får, men der er jo også noget, der går i modsat retning.

Dem, der tidligere boede i min lejlighed, havde dog smække deres højttalere op midt på væggen med gigantiske 10 mm skruer. Han var vist en af brødrene i Lollopos!
Når de fyrede op kunne samtlige 100 lejligheder i ejendommen følge med Ond (boede da i en 1-vær. en opgang derfra i samme ejendom)
De endte reelt med at blive smidt ud af ejerforeningen!
Svar


Forum spring: