Søg Garagen Hej Gæst! Register

Variator rullevægt - erfaringer (Listo / Giantco)
#1
Jeg har prøvet mange forskellige rullevægte i variatoren på min Listo og vil bare lige lufte mine erfaringer hvad det angår.
Folk skal være mere end velkommen til at gøre det samme, jo flere jo bedre.

Der var 8gr. i min Listo til at starte med (samme som Giantco Sprint), hvilket var fint så længe begrænser-skiven stadig sad i, dette giver en tilpas gearing.

Efter skiven kom ud var de 8gr. alt for tunge. De passede godt på en dejlig varm sommeraften med vind i ryggen på en lang lige landevej.
Jeg prøvede så 6,5gr. hvilket blev mit magiske tal. Det passede perfekt til mit behov dengang nede i det sønderjyske.
Accelerationen var tilpas (stadig lidt ringere end 8gr. + begrænser-skive), og topfarten kunne stadig nå de 70km/t med vind i ryggen.

Nu hvor jeg er kommet til "storbyen" har jeg lidt andre behov. De er så mange bakker her i Randers, og det er ikke sjovt at ligge med 25-30km/t oppe af Vestervold / Mariagervej med sure billister i røven.

Så jeg besluttede mig for at prøve 4gr. ruller da jeg alligevel skulle udføre service på scooteren.

Dét er nu mit nye magiske tal hvad rullevægt angår! Det kører virkelig bare. Speedometer kablet er sprunget på min scooter så jeg kan ikke fortælle helt præcist hvor mange km/t den kører hurtiger op af en samme bakkestrækning, men et forsigtigt gæt er, at den ved de samme bakker som jeg hver dag kører på (Vester Altanvej, Vestervold) er steget med +10km/t.

Der er ingen problemer at følge med trafikken når det går op af længere.
Den gearer måske lidt for hurtigt ud, så 4,5gr. vil jeg prøve næste gang, men det er småting. (Ellers skal man nok ændre koblingsfjedren)

Anywho, det er som at have fået en ny scooter igen! Smil

Jeg har altid selv troet at de 4-5gr. var alt alt for lidt på en Listo, men sandheden er, at det passer ganske fint - for mig.
Topfarten er vel de 65km/t under de rigtige forhold.
Steder i byen hvor der må køres 60km/t har jeg endnu ikke oplevet at biler bagfra sniger sig ind på mig, hvilket er dejligt at den har det ekstra lille overskud.


Fortvivletcooter:
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Er der nogen, som ved hvilke størrelse ruller man kører med på en nyindkøbt Giantco Sprint Gram osv. ?

Jeg tror jeg må skifte til nogle lettere ruller, mit optræk stopper ved 30 km/t og så tager det en krig at nå de 60 km/t.

Jeg køber en ny ..øøøh, den hedder vidst cdi fra Protuna, så den får fri omdrejninger, det må da hjælpe lidt.

Vi snaks..
Svar
#3
Den cdi fra protuna, giver ikke ubegrænset omdrejninger. Men optimal omdrejninger, hvad den nu kan holde til inden det går galt, Det er også begrænsninger på den. Men der er købet værd...

jabr2112
Svar
#4
jabr2112 Skrev:Den cdi fra protuna, giver ikke ubegrænset omdrejninger. Men optimal omdrejninger, hvad den nu kan holde til inden det går galt, Det er også begrænsninger på den. Men der er købet værd...

jabr2112

Hvad sker der hvis man hiver ledningerne fra hinanden på den nuværende cdi ?
Der skrives lidt om, at man kan trække et stik fra hinanden. Jeg ved intet om sådan noget :oops:
Svar
#5
Jørner Skrev:Hvad sker der hvis man hiver ledningerne fra hinanden på den nuværende cdi ?
Der skrives lidt om, at man kan trække et stik fra hinanden. Jeg ved intet om sådan noget :oops:

Så vidt jeg ved er der ikke andet at gøre end at købe ny CDI til Giantco Sprint.
Det er kun Listo og Baotian? dette virker på - visse modeller i hvertfald.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Sådan er det på nogle modeller. På Giantco er den død hvis du hiver stikket ud. Og bøvl nu ikke med at bytte nogle ledninger om ( Det kan man ) Men så dør den nok for evigt. Køb boxen...
Svar
#7
Hej
Nu hvor vi taler lidt om en ubegrænset cdi box der kan du gøre som jeg har gjort, gå ind på e bay .uk søg på cdi og der kommer mange forskellige at vælge i mellem jeg har selv købt en full race cdi box til min 4 takter og nu kan den med lidt medvind godt trække spedometeret over 80 km/t og jeg gav kun 19,50 pund for den incl. porto
Med venlig hilsen JOMA
Svar


Forum spring: