Søg Garagen Hej Gæst! Register

God lås ?
#1
Jeg skal ud og ha mig en god lås,

Og har set man kan få en kædelås med skivelås og alarm i thansen

Til en tusse.

Er de mon noget værd?

Hvad bruger i ? noget i kan anbefale?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Jeg bruger en wire lås, men der er så også alarm i min Giantco, sååh.
Giantco
Svar
#3
Bruger en kædelås fra kryptonite. Jeg vil sige at det kommer meget an på dine behov og hvor du bor, hvilken lås du skal vælge. Hvis du bor i et område med mange tyverier eller midt i en storby, ville jeg nok gå efter nogle af de rigtig store låse. Hvis du derimod bor på landet og evt. har låst din scooter inde så er det nok ikke så nødvendigt at købe en meget dyr lås. Jeg har selv givet 500,- for min og selvfølgelig kan den brydes op, men det kræver alligevel en pæn indsats fra tyven Grin Jeg kender ikke kvaliteten af låsene fra Thansen, men jeg ville nok seriøst overveje at købe et anerkendt mærke lås og så evt købe en skivebremselås ved siden af.

Køb dog aldrig en lås fra fx føtes, offer hellere lidt mere og få en lås som ikke bare kan klippes over med en boltsaks. Har hørt om en del (også på BS ) der har fået klippet deres lås over. :?
Svar
#4
Abus låse skulle eftersigende også være glimrende, omend smådyrer. Det kan vist bedst betale sig, rent prismæssigt, at bestille eller hente dem syd for grænsen.

Hvis du bor i en større by vil jeg nok foreslå en kraftig lås med tilstrækkelig længde til at kunne nå rundt om faste genstande. En skivebremselås (i kraftig farve f.eks. gul) kan også virke afskrækkende.

Derudover kan en scooteralarm (viberationsaktiveret/rystealarm) også være en god ide. De fås både som enkelt og to-vejs så du også bliver alarmeret via fjernbetjeningen/modtageren.

Som det sidste ville jeg overveje meget hvor jeg parkerer scooteren. Nogle gange kan det være en fordel at parkere ud mod en trafikkeret vej eller andet sted hvor der er mange mennesker frem for en baggård hvor tyvene kan arbejde i fred.

Jeg kører selv med ovenfor stående og det har ikke kostet meget mere en d en tusse og det har allerede virket. Blink med øjet


Jeg havde en episode for ikke så lang tid siden hvor jeg havde parkeret T-Rex'en nede foran min nye lejlighed, som jeg er ved at sætte istand. Scooteren var tøjret til en lygtepæl med kædelåsen, skivebremselås og alarmen slået til.
Lige ved siden af bygningen er der en cykelsti. På et tidspunkt er der en lille gruppe rødder (og ja jeg vælger at kalde dem det) der ligger og kører ræs på deres tunede scootere op og ned ad cykelstien. Senere holder de op og jeg kan se to af dem stå og kigge på og rundt om min scooter hvorefter de går igen. Jeg vælge herefter at lade vinduet stå åbent i det tilfælde at alarmen skulle gå.
Da jeg kigger ud en halv time senere kan jeg se en anden scooter holdende med morende kørerende, mens én af "rødderne" er igang med at tænde ild til noget, der til at begynde med bare ligner noget nytårskrudt. Da han endelig får gang i det står der flammer op i et område på cirka 2x3 kvadratmeter, cirka 2 meter fra min scooter Fortvivlethock:, hvorefter de to rødder hopper på scooteren og fræser væk med et brøl.
Det viste sig at være en jerrycan de havde stjålet fra bagagerummet på en Golf på den nærliggende parkeringsplads. Det var efter at det var mislykkedes dem at hugge stereoanlægget.
Pointen er her at de FØRST havde kigget på min scooter ... og var gået igen. Formenligt efter at have konstateret at den var for godt sikret og iøvrigt stod for udsat under en lygtepæl ligeforan boligblokken.
PGO T-REX 110 (årgang '04), tidligere ejer af Kreidler Florett (årgang '77)

PGO > Giantco/CPI - nuff said :P
Svar
#5
Så det var lige før det var endt med "Voulez vous traske mæ' fra Valby" eh ?

Måske en meget god ide, at jeg fra april stadig har tilvalgt brandforsikring!
+40 kr om året kan være givet godt ud i så fald.

Jeg bruger ABUS City Chain, dog hentet hjem fra http://www.louis.de.
http://www.louis.de./_107acd1bfe900d66ef879c2082a277d51e/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&artnr_gr=10001795&anzeige=0
(Længste udgave!)

Og Stoiss: Nærmere bestemt hvor i Valby ligger den sti?
Behøver ikke lige være en absolut adresse, men et par nærliggende gader burde kunne gøre det.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
ja jeg så den her

http://www.louis.de./_20a7bb40d67f7e6cbf5859ce6b0cf1ca9a/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=570&wgr=360&list_total=49&anzeige=0&page=2&artnr_gr=10001866

og den er da billig
Svar
#7
og så den billige xena skive lås med alarm

til 400 i thansen
Svar
#8
herm@nn Skrev:jeg skal ud og ha mig en god lås,

og har set man kan få en kædelås med skivelås og alarm i thansen

til en tusse.

er de mon noget værd?

hvad bruger i ? noget i kan anbefale?

Jeg anskaffede selvsamme Xenialås m/ alarm efter en dårlig oplevelse og mener, at det er en rigtig god løsning.

Den er næppe lige til at "klippe" over og alarmen lyder godt og højt :wink:

Jeg anvender nu kun denne lås og undlader "ratlåsen", da den bare kan brækkes op uden videre med dyre skader til følge.
Svar
#9
walker1 Skrev:... Og Stoiss: Nærmere bestemt hvor i Valby ligger den sti?
Behøver ikke lige være en absolut adresse, men et par nærliggende gader burde kunne gøre det.

Den ligger i Vallensbæk og går igennem et større områder der hedder Vejlegårdsparken. Har ikke lige fået opdateret by i profilen.

Jeg er så heldigt stillet at ejerforeningen har et dedikeret knallert skur som jeg har fået en nøgle til.

Det er ret ufedt at se flammerne stå op omkring sin scooter Fortvivlethock:
PGO T-REX 110 (årgang '04), tidligere ejer af Kreidler Florett (årgang '77)

PGO > Giantco/CPI - nuff said :P
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Jeg har aldrig prøven en skivebremselås, men har fået fortalt at den fra fx Thansen er meget følsomme. Fx når det blæser meget eller man skubber til scooteren går de igang. Hvor hvidt det er sandt eller ej ved jeg ikke. 8)
Svar
#11
Min Xena er ret følsom, hvis den får lov til at hænge friets muligt ned fra skiven.
Alene det at låse op til saddelrummet er nok!

Hvis man drejer hjulet lidt opefter, falder følsomheden.
(Eller rettere sætter låsen på højere oppe Smil )
Svar
#12
Med en "ryste" alarm kan det være interessant dels at undersøge hvorvidt det er muligt at indstille følsomheden og dels om der skal "rystes" over en kortere periode (typisk 5-10 sek) før alarmen går eller om den bare bliver aktiveret med det samme.

Jeg kender ikke noget til T-hansens skivebremsealarmer, men hvis den ikke kan noget af ovenforstående kan jeg forestille mig at det vil give en masse irriterende fejlalarmer.
PGO T-REX 110 (årgang '04), tidligere ejer af Kreidler Florett (årgang '77)

PGO > Giantco/CPI - nuff said :P
Svar


Forum spring: