Søg Garagen Hej Gæst! Register

Montering af varmehåndtag
#1
Jeg er netop hjemvendt med et par varmehåndtag til medens 299.- fra T-Hansen. Sagen er den at der ingen monteringsvejledning er med Ked af det Eksempelvis er det ikke til at hitte ud af hvad der er plus og minus på ledningerne eller hvor jeg skal montere den fine indstillings kontakt. Er der nogen der kan være behjælpelige?
TruckStar
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

آگهی
#2
Jeg monterede et tilsvarende sæt for ca. 1 år siden og skal sige at de har været til meget stor glæde (og varmet godt).

Der var heller ikke monteringsvejledning, men de forskellige ledninger var så vidt jeg husker monteret med stik.

Der er ikke forskel på + og - da det er rene modstandsvarmetråde der sidder i håndtagene, og varmetråden må ikke have forbindelse til stel.
Men som elektronikmand vælger jeg altid brun som + og blå som -, men det betyder ikke noget.

Jeg droppede straks det omskifterarrangement der sætter de 2 varmelegemer i hhv. serie og i parallel, for der var ikke plads til at montere det, og desuden varmer håndtagene kun med 1/4 styrke (1/4 effekt i Watt) når de er i serie end når de er i parallel.

Så de 2 håndtag parallelforbindes og den ene leder til en solid stelforbindelse. Den anden leder via en 5 A sikring og en afbryder til et punkt på tændingsafbryderen hvor der kommer 12 V når tændingen er slået til.

Husk at gashåndtaget skal kunne drejes frit samt bremsehåndtagene skal kunne trækkes til uden at ledningerne strækkes eller klemmes. Det kan godt betale sig at eksperimentere lidt med dette.

De gamle håndtag var i mit tilfælde svære at få af, men en gennemvarmning med en hårtørrer hjalp gevaldigt og du skal også sikre dig at de nye varmehåndtag sidder godt fast også når de bliver varme. Det kan godt drille lidt for de bliver ret bløde når de er varme.

Fordi de varmer ret meget (og måske også bruger lidt mere strøm end generatoren kan levere konstant), har jeg den ikke tændt mere end max. 10 minutter ad gangen.

Skal man endelig brokke sig over noget er det at man stadig godt kan fryse lidt om tommelfingeren, selv om det er dejligt varmt i håndfladen.

Men ellers god fornøjelse.
--
Hilsen Ole
Svar
#3
Uf.... kan jeg ikke bare sætte dem på batteriet hvis jeg lover at slukke dem igen??
TruckStar
Svar
#4
T Skrev:Uf.... kan jeg ikke bare sætte dem på batteriet hvis jeg lover at slukke dem igen??
Jo, det kan du godt; bare du ikke brokker dig over at scooteren ikke kunne starte bare fordi du havde glemt at slukke for varmehåndtagene.

Du behøver heller ikke nogen sikring hvis du lover ikke at brokke dig over at scooteren brændte fordi der skete en dum kortslutning.
--
Hilsen Ole
Svar
#5
Sikringen følger jo med så den er der ingen grund til at undvære og det er jo også lidt mere alvorligt end at måtte træde på kickstarteren eller hvad?
Desuden tror jeg det er en ny model, den ligner ihvertfald ikke den fra billedet hos t-hansen. Men omskifteren er stadig lige klodset.
TruckStar
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Hvis du, modsat på min scooter, har god plads til omskifteren, så behold den bare. Ledningerne er jo så forbundet som de skal, hvis ellers jeg husker ret.

I øvrigt gjorde varmen i håndtagene at jeg kunne køre vinteren igennem, bortset fra de dage hvor det var spejlglat eller hvor sneen lå højt på vejene.

Da havde jeg knap 30 km hver vej og især om morgenen bed de sidste 10 km slemt i fingerne.

Nu er firmaet solgt/flyttet så der kun er 20 km hver vej så vi får se hvordan det går i år.
--
Hilsen Ole
Svar
#7
Jeg tror ikke jeg umiddelbart har plads til omskifteren, men jeg overvejer om jeg ikke kan lave en McGiver og finde på et eller andet.
Jeg kørte hele vinteren sidste år også 30 km., selv da der var 5 meter sne :O Men jeg frøs af pubæ til og i år skal det være anderledes. Når ledningerne nu er blå og grå hvad er er så plus minus? Jeg synes jo egentlig at begge farver signalerer minus, men det er sikkert bare mig.
TruckStar
Svar
#8
Citat:Når ledningerne nu er blå og grå hvad er er så plus minus? Jeg synes jo egentlig at begge farver signalerer minus, men det er sikkert bare mig.

Som jeg skrev tidligere: Det betyder ikke noget, for et hele er / skal være isoleret fra stel, men der er vel en ledning med sikring og det er + og ledningen med en kabelsko der passer til at blive skruet på stel er -. Den er formentlig blå (det er frit fra hukommelsen).
--
Hilsen Ole
Svar
#9
Men det lyder såmænd rigtig nok Smil
TruckStar
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)



Forum spring: