Søg Garagen Hej Gæst! Register

Ny CPU
#1
Hej.

Jeg skal have ny CPU og nyt bundkort, da min gamle CPU blev overophedet (65 grader var lige lidt for meget for den .. !). Og så er det mit spørgsmål: de der CPU'er (eller prosesore) der er BOXED, der følger en CPU køler med, ikke? Hvis det ikke er hvad "BOXED" betyder, er der så nogen der kan hjælpe mig og fortælle hvad "BOXED" så betyder??

/Poul
MadAss!
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Boxed betyder at man får en standard køler med, hvis den ikke er boxed får du den ikke med. Nogle gange er det en god køler der følger med men andre gange er det skrammel. For at finde ud af det er man nødt til at læse reviews.
TruckStar
Svar
#3
Ja, så havde jeg jo ret Grin Men den køler der følger med i en BOXED cpu er ikke bedre end at den højst kan trække cpu. Den kan ikke trække en cpu der er bare lidt bedre.
MadAss!
Svar
#4
Nogen gange kan de nærmest ikke køle den CPU de følger med, andre gange kan der fint clockes på den. Som hovedregel vil jeg sige at hvis jeg skal bygge en maskine til bedstemor får hun en boxkøler, selv kunne jeg aldrig drømme om at putte det i min maskine.
TruckStar
Svar
#5
Ja, gamle com gik jo ned og det var processoren. Jeg kunne mærke at den blev dårligere og dårligere, og til sidst kunne jeg ikke komme ind i windows.. Det var også en BOXED køler. Kan det så ikke være den BOXED køler der var skyld i det ?? eller i hvert fal var det delvis den BOXED køler ..
MadAss!
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Jeg har lige et spørgsmål mere: Et der et standart mål for kabinetter?? Mit nuværende bundkort er 19cm x 24cm. Der jeg vil købe er 30cm x 24cm, vil det så passe ind i mit kabinet? Der er plads til det, men der er der hvor du sætter IO kort ind. Vil det passe med mit kabinet's IO "indgange". Jeg håber I forstår det ..
MadAss!
Svar
#7
lige et spørgsmål her til dem der har forstand på det... Smil

Hvad er bedst?
1. Intel 2,66ghz 32-bit eller
2. Amd 2,00ghz 64-bit?
Svar
#8
hmm Skrev:...Det var også en BOXED køler. Kan det så ikke være den BOXED køler der var skyld i det ?? eller i hvert fal var det delvis den BOXED køler ..

Den eneste gang hvor en CPU er futtet af for mig var engang jeg skulle installere en temperatur "probe" mellem CPU'en og heatsinken. Der var selvfølgelig ikke HELT kontakt mellem CPU kernen og heatsinken hvilket jeg hurtigt kunne lugte. :roll:

Mit bedste bud er at der ikke har været tilstrækkelig kontakt mellem CPU kerne og heatsink (for meget, lidt eller dårlig kølepasta) eller også er blæseren møget til og gået istå.
Hvis du bare er det mindste seriøs så køb en ordentlig CPU køler istedet for det møg der følger med CPU'en. De fås helt ned til 200 kr for en fornuftig kvalitet med hensyn til både køleevne og lavt støjniveau.
Jeg har iøvrigt lige selv lige købt den her køler til min AMD X64 3500, istedet for den der fulgte med. Den er nede på 36 grader i idle og kommer aldrig over 45 når jeg gamer og så er den næsten lydløs (18dba).

hmm Skrev:Jeg har lige et spørgsmål mere: Et der et standart mål for kabinetter?? Mit nuværende bundkort er 19cm x 24cm. Der jeg vil købe er 30cm x 24cm, vil det så passe ind i mit kabinet? Der er plads til det, men der er der hvor du sætter IO kort ind. Vil det passe med mit kabinet's IO "indgange". Jeg håber I forstår det ..

Du skal være opmærksom på at der findes flere forskellige kabinet standarder, bl.a. AT, ATX, ITX m.f. Langt de fleste kører med ATX standarden idag, mens kun få endnu er kommet med på ITX standarden.
Kabinet, strømforsyning og bundkort skal alle være samme standard.

De mål du har opgivet tyder på at det er full ATX som også er det mest almindelige format.
Hvis du kigger på bagbladen inde i kabinettet bør der stå hvilke standarder og størrelser herunder, der understøttes.

Når du skal ud og købe ny CPU bør du også overveje om din strømforsyning er kraftig nok. Hvis du både skal have en moderne processor og grafikkort vil jeg foreslå at du får fat i en strømforsyning på 400W eller derover.

sukedk2001 Skrev:Hvad er bedst?
1. Intel 2,66ghz 32-bit eller
2. Amd 2,00ghz 64-bit?


Processorer er somregel ikke direkte sammenlignelige på clock-frekvensen hverken på tværs af producenter (AMD benytter en anden arkitektur end Intel) eller på tværs af processor generationer.

Typisk er det kun en benchmark (se evt. http://www.tomshardware.com) der kan afgøre det.

Når du skriver "Amd 2,00ghz 64-bit" så går jeg ud fra at det er clock-hastigheden på CPU'en og ikke "betegnelsen", f.eks. AMD Athlon 64 3200+ der kører med en frekvens på 2GHz.

Jeg ville nok foretrække AMD'en da den i såfald er kraftigere og AMD generelt, efter min mening, giver en annelse mere processor kraft for pengene.

/stoiss
PGO T-REX 110 (årgang '04), tidligere ejer af Kreidler Florett (årgang '77)

PGO > Giantco/CPI - nuff said :P
Svar
#9
Jeg kan godt se det med kølepastaen, det lyder sansynligt. Angående kabinettet, så har jeg lige taget min strømforsyning ud bag på den står der ATX, det passer jo meget godt sammen med bundkortets størrelse. Og på strømforsyningen er der et skema med forskellige strømforsyninger, der er et markat ud for den der hedder ATX-400 (400 watt) Så strømforsyningen skulle kunne trække det..
MadAss!
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Jeg har lige fundet papirne på min com, der står at jeg har en 400 Watt ATX strømforsyning ..
MadAss!
Svar
#11
Jeg glemte engang at sætte stikket til blæser i, CPU slukkede af sig selv da den blev for varm, jeg troede da at alle havde en termo sikring. Under bios mener jeg endda at dennes afbryde temperaturen kan sættes
Her i sommers havde jeg lidt problemer ( to gange ) efter støvsugning af køleplade ophørte det. Mon ikke de fleste kølere ok, har ikke selv haft problemer, og det til tros at min CPU køre 100 % konstant ( køre http://setiathome.berkeley.edu/ )det som jeg var opmærksom på ved sidste køb var udelukket støjniveau
Hvor kan man se CPU´s temperatur ?
Fortid mange biler og mortorcykler- NU Kawasaki er6f
Svar
#12
Du kan gå ind i bios under opstart, og se temperaturen på din CPU..
MadAss!
Svar


Forum spring: