Søg Garagen Hej Gæst! Register

Væltet scooter
#1
Hej

Først vil jeg lige sige tak for de mange brugbare svar jeg har fået herinde... det er desværre ikke altid jeg når at sige tak i det indlæg jeg får svar på :-)

Min scooter er væltet i nat. Den har stået med "garage" på, så jeg går ud fra, at det er blæsevejret, der har fået fat i den, så den er tiltet - og dermed ikke hærværk.

Men er der noget jeg skal være specielt opmærksom på. Umiddelbart kunne jeg ikke se nogen skader - det var vist gået mere ud over cyklen den lagde sig ovenpå.

Jeg kunne fornemme en meget lille pøl benzin, og der kom et par dryp da jeg havde fået den rejst op. Men kommer det fra motoeren? Jeg kunne ikke se, at det var kommet fra benzintank-låget. Og skal jeg være nervøs for noget? Der er ikke kommet flere dryp af benzin siden.

Med venlig hilsen
Michael
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Der sker normalt intet ved, at den tilter. Der kan ryge lidt benzin ud fra karburatoren, og sålænge, det ikke ligger på motoren eller det elektriske, er der ingen fare. Vil du være sikker, kan købe en spraydåse motorrens, og efterfølgende, spule motoren med vand. Om ikke andet, så får du en ren motor Grin .
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#3
Hvis du ikke kan se nogen lækkende benzin, så er du vist sluppet for noget grimt på den front.

Pølen kan evt være noget andet end benzin - den slags fordamper hurtigt - eller noget benzin, der først er løbet ud af måske karburatoren og ligget et sted inde i maskinen for så at dryppe ned på vejen/fliserne da du rejste køretøjet op.

Har du prøvet at starte den.. Spørgsmålstegn
Hygge hejsa.
Svar
#4
(05-02-2011, 15:31)mikedk2100 Skrev: Jeg kunne fornemme en meget lille pøl benzin, og der kom et par dryp da jeg havde fået den rejst op. Men kommer det fra motoeren? Jeg kunne ikke se, at det var kommet fra benzintank-låget. Og skal jeg være nervøs for noget? Der er ikke kommet flere dryp af benzin siden.

Med venlig hilsen
Michael

Som regel drypper der ikke ret meget benzin ud takket være vacuum-hanen som kun åbner for juicen når motoren er igang. Kølesystemet (hvis du har vandkøling) er også tæt og det samme gælder motorolien (hvis det er en 4-takter). Så bare lad den stå lodret i et par minutter, så burde du kunne køre videre uden problemer.

Angående garagen, så har jeg prøvet det samme - den virker som et stort sejl i kraftig blæst. Løsningen er at stille maskinen op ad en væg når der er udsigt til blæsevejr eller i det mindste parallelt med vinden.

Cool

Svar
#5
Nu ved jeg ik hvad side den er tiltet til, men hvis ovre på på udstødningssiden. Så ville jeg lige pille dækslet af ind til blæserhjulet, for evt lidt skidt og møj kan give dig kvaler senere hen.

Er ik lige klar over hvad du kører på, men sådan ser dækslet ud eller kan.
http://www.thansen.dk/product.asp?c=4860...1706579859

Mvh.
Tempo
Tempo.... frihed på 2 hjul.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Mange tak for svarene.

Nej jeg har ikke prøvet at starte den endnu - jeg tænkte, at hvis der nu var benzin rundt omkring, så var det bedre at lade den stå en times tid, så alt forhåbentlig er fordampet.

Det er en Giantco Sprint jeg har, og den landede på udstødningssiden, eller højre side af kørselsretningen. men der er næppe kommet noget snavs ind i motoren, da scooteren lagde sig ovenpå en cykel.

Nu kommer den så tidligst ud at køre på mandag, da det er lørdag aften og det er en dårlig kombination med knallertkørsel Grin

Men nu har jeg da lært at stille scooteren ordentligt i blæsevejr.
Svar
#7
Min Venus (Med samme motor o.s.v. som din sprint.) har sovet på udstødnings-siden et par gange.. (Dumme drenge der keder sig.)

Den har osse bare fået et "rejsegilde" og et par timers fred, hvorefter den har startet som den plejer..

(Det har så kostet nogle plastskjolde.)
Buschauffør Lolland

Giantco G-Buddy 2010

Tidligere knallerter:
Giantco Venus - Piaggio Typhoon
Svar


Forum spring: