Søg Garagen Hej Gæst! Register

Styrthjelm
#1
Jeg skal have købt en ny styrthjelm, men hvad skal man kigge efter, er sikkerheden lige god i dem, så det er komfort man betaler for, eller er der stor forskel på sikkerheden i styrthjelme?

Anbefalinger modtages gerne, men da jeg har et gavekort til T-hansen ( julegave ) vil det være at foretrække, en man kan købe der.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
(04-01-2011, 09:02)justme Skrev: Jeg skal have købt en ny styrthjelm, men hvad skal man kigge efter, er sikkerheden lige god i dem, så det er komfort man betaler for, eller er der stor forskel på sikkerheden i styrthjelme?

Anbefalinger modtages gerne, men da jeg har et gavekort til T-hansen ( julegave ) vil det være at foretrække, en man kan købe der.

Alle hjelme, der sælges lovligt i Danmark opfylder sikkerhedskravene, og skal bære et synligt godkendelsesmærke (ECE 22.05). Forskellene ligger i materiale, vægt, lyddæmpning, ventilation, "ekstra ting", udformning m.m. Sikkerhedsmæssigt, er der ikke den store forskel, men man skal jo kunne holde ud, at have den på - også når det ikke går galt Blink med øjet

Personligt, vælger jeg altid flip-up typen. Ikke kun fordi, jeg bruger briller, men også fordi, den er lettere, at få på og af, samt giver mulighed for, "at komme til ansigtet", uden, at tage hele hjelmen af.

Det er vigtigt, at hjelmen passer. Dvs., at den sidder lidt stramt, når man køber den (den udvider sig lidt ved brug). Jeg forlanger endvidere, at der er indbygget "solbrille", stort ugeneret synsfelt, samt at jeg kan montere Pinlock i visiret, så det ikke dugger. Det sidste, har begrænset udvalget noget, men jeg kan nu se, at Pinlock har lavet en indsats, der skulle passe ret universelt:
http://www.louis.de/index.php?topic=artn...r=20012003

Om det er lige så effektivt, som de indsatser, der er lavet direkte til forskellige hjelme, skal jeg ikke kunne sige, da det er helt nyt.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#3
Citat:Jeg forlanger endvidere, at der er indbygget "solbrille",

Rigtig god ide. Har selv en hjelm med "solbrille" og det er rigtig godt i modsol så kan varmt anbefales at skaffe en hjelm med den feature.
kragen har skrevet det basale så ud og prøv hjelme. Hvad der passer til den ene passer sikkert ikke til den anden. Hoveder er så individuelle at der ikke er nogen der, med rette, anbefale dig en bestemt hjelm vil jeg mene
Yamaha Fj 1200 årg 1989. "Smølferaketten".
Puch Maxi.
Vespa Ciao.
Svar
#4
Det vil sige, at jeg skulle være fint sikret, hvis jeg køber den hjelm, de har på tilbud i t-hansen til 299,- ( forudsat, at den er behagelig at have på ) link
Svar
#5
Jeg har selv en hjelm fra Thansen, det er en af de billige med indbygget solbrille. Der er et lille "håndtag" på siden af hjelmen som man lige kan trykke ned så der kommer solbriller ned.

Men hvis du vil have en thansen hjelm, vil det nok være en god idé at få noget "anti dug" til dit visir Smil
Tidligere:
Baotian BT49QT-7. Peugeot Speedfight 3. Hyundai i10. Ford Mondeo. Aprillia Ditech.
CPI Hussar. Nissan Primera eGT. Alfa Romeo 156. Ford Mondeo V6. VW Polo Fox. Nissan Almera. Mitsubishi Galant V6. Nissan Micra
Nuværende:
Saab 900
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)Forum spring: