Søg Garagen Hej Gæst! Register

City Scooter nybegynder spørgsmål
#1
Så er jeg blevet ejer af en ny Cityscooter 2005, og da jeg ikke har ejet noget der minder om en knallert siden min elskede Puch som 16-årig har jeg et par spørgsmål:

1. Elstart, det virker ikke, har kun fået den startet en gang vha det, de andre gange måtte jeg bruge kickstarten (og heller ikke her starter den første gang).
Gør jeg evt. noget forkert, eller har jeg for store forventninger? Må indrømme at jeg troede at man bare satte sig op på en ny scooter, trykkede på en knap en gang (måske to eller tre) og så var man afsted.

2. Tomgang. Jeg synes at jeg hele tiden skal holde og gasse op, er det normalt?

Ved godt at en motor skal køres til, og aner ikke om disse problemer er noget der automatisk bliver bedre efterhånden som jeg bruger den.

Jeg har temmelig langt til nærmeste autoriserede værksted, så er der nogle småting man selv kan gøre, hører jeg gerne om det, men hvis det tyder på at jeg har en defekt scooter, skal den naturligvis afsted
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Kjeldbjerg Skrev:1. Elstart, det virker ikke, har kun fået den startet en gang vha det, de andre gange måtte jeg bruge kickstarten (og heller ikke her starter den første gang). Gør jeg evt. noget forkert, eller har jeg for store forventninger?
Halløj Kjeldbjerg!

Denne må jeg hellere svare på :wink:

Din scooter bliver bedre og bedre dag for dag, det er der mange "herinde" der kan nikke genkendende til - især fordi det er en 4-takt scotoer. Der er først efter 500km's kørsel at den bliver optimal.


El-starteren
Når nu det er sagt at scooteren bliver bedre og bedre dag for dag, skal den naturligvis alligevel starte med det samme. Kickstarteren skal nok kategoriseres som en "nødstarter" da der ikke er ret meget udveksling på den, men der er jo også en dejlig el-starter som skal tage det daglige start-forbrug. Kickstarteren er der egentlig kun til brug hvis der ingen strøm er på batteriet (f.eks).

Når vi nu taler om batteri, så er det nok det der driller dig mht. at scooteren er svær at få igang med el-starteren. Hvis "man" glemmer at dreje tændingsnøglen i "off" position (se evt i manualen) så tapper den strøm fra batteriet.

- Du husker at holde ét af bremsegrebene inde, samtidig med at du trykker på el-starteren ik'?!

Når du trykker på el-starteren, kan du så høre at motoren "drejer rundt", eller lyder starteren "træt eller klikker den bare"? - en hurtig test af dit batteris kapacitet er at trykke på hornet. Er der en konstant meget høj tone, budre der være "rigeligt" med strøm til at scooteren kan starte, men hvis den brummer eller går op/ned i lyd, kan det være at batteriet er fladt og skal oplades.

- Måske er dit batteri defekt, det kan jeg ikke udelukke, men det klarer vi over garantien i såfald. (lad mig lige få et kald/mail)

Kjeldbjerg Skrev:2. Tomgang. Jeg synes at jeg hele tiden skal holde og gasse op, er det normalt?

Ved godt at en motor skal køres til, og aner ikke om disse problemer er noget der automatisk bliver bedre efterhånden som jeg bruger den.
Tomgang
I indkøringsfasen kan tomgangen godt variere lidt og typisk kan den godt have svært ved at tage "gas/stå i tomgang" de første 20-30 sekunder, når motoren er kold, da der er automatchoker på scooteren. Men når den er blevet varm, skal den kunne klare en hård opbremsning uden at gå i stå.

Tomgangsskruen er den eneste skrue du behøver at sætte dig ind i, da den skal justeres hist og her, da tomgangen om vinteren typisk skal justeres op og om sommeren den anden vej.

Tomgangsskruen skal nok lige have en kvart omgang og sidder under sædet/under den lille klap/og er den lille galvaniserede skrue der sidder på toppen af karburatoren (fjederbelastet)...


Held og lykke med din nye CityScooter!
Hilsen - Henrik
tidl. CityScooter.dk
Svar
#3
Tak for et hurtigt svar.

Det lyder som om at den prøver at dreje rundt, men ikke lige vil komme det sidste stykke rundt. Hornet virker, men har ikke prøvet at holde det inde, det forsøger jeg lige.

Og jeg har endnu ikke kørt nogle længere ture, så det kan godt være at jeg lige skal prøve at tage en lang tur for at få batteriet opladet.

Men det er da positivt at høre at den burde starte med det samme, så har jeg ikke haft for høje forventninger :-)
Svar
#4
Jeg havde også problemer med at starte min cityscooter da jeg lige fik den, men efter at ha stillet lidt på luftskruen synes jeg den starter perfekt. Jeg har dog tomgangen stående så lavt at jeg lige skal give den en anelse på gashåndtaget for at starte den når den er kold. men hvis jeg sætter tomgangen op så jeg kan starte den på kold motor uden at bruge gashåndtaget, så kører scooteren helt af sig selv (i tomgang) hvis jeg ik bremser.


"Kickstarteren skal nok kategoriseres som en "nødstarter" da der ikke er ret meget udveksling på den"

hvad skal det betyde? er det dårligt for motoren at bruge kickstarteren?
Cityscooter 2005, flere billeder i personlige galleri.
Svar
#5
Jeg har fundet af at den kun er når den er kold at den ikke vil starte vha elstarter, når den er varm kommer den første gang, tyder det så stadig på at det er batteriet?

Japper, jeg vil lige prøve at få en kammerat til at kigge på de ting du nævner, tak for tippet
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
hvis den kan starte nå den er varm er det host sanslynig batteriet der ikke holler strøm hvis du har en lader og lader den godt op og prøv så at lad den stå til næste dag uden lader på og se om den strater hvis den ikke hvil det er det få de den taber strøm og et nyt batteri hvil nok hvær en god ting jo
Svar
#7
Så prøvede jeg igår at stille lidt på tomgangen, og her til morgen startede den første gang på elstarter, så det tyder på at det var der problemet lå.

Tak for hjælpen
Svar
#8
City Scooter Skrev:Kickstarteren skal nok kategoriseres som en "nødstarter" da der ikke er ret meget udveksling på den, men der er jo også en dejlig el-starter som skal tage det daglige start-forbrug. Kickstarteren er der egentlig kun til brug hvis der ingen strøm er på batteriet (f.eks).

den er jeg ikke helt med på?
er det dårligt for motoren hvis man altid bruger kickstarteren?
Cityscooter 2005, flere billeder i personlige galleri.
Svar
#9
Japper Skrev:
City Scooter Skrev:Kickstarteren skal nok kategoriseres som en "nødstarter" da der ikke er ret meget udveksling på den, men der er jo også en dejlig el-starter som skal tage det daglige start-forbrug. Kickstarteren er der egentlig kun til brug hvis der ingen strøm er på batteriet (f.eks).

den er jeg ikke helt med på?
er det dårligt for motoren hvis man altid bruger kickstarteren?

Jeg bruger min kickstarter konstant, og motoren har da ikke taget skade af det(og hvorfor skulle den også det?? ). Min elstarter er stået af ræset, og kommer aldrig til at virke mere, heller ikke en ny, for hullet til den ene skrue er knækket a', og man kan jo ikke have en elstarter hængende i et hul(starter skævt på tandhjulet).
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)Forum spring: