Søg Garagen Hej Gæst! Register

Skal nye batterier oplades, når man får dem?
#1
Jeg har netop købt et nyt dugfriskt T-Hansen batteri... Det er et AGM batteri, forsejlet og vedligeholdelsesfrit. Helt fint, tænkte jeg, og satte den på scooteren - men den kunne ikke starte. Så voltmeteret på - 10.5V over det dugfriske nye batteri.

Så mit spørgsmål er, om man skal oplade nye batterier, når man får dem - eller om man skal levere batteriet retur til T-Hansen, og bede dem oplade den. For det er jo nok det de gør.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Sidst jeg købte batteri var det fuldt opladt og det var også fra Tanten - jeg ville nok gå derned og klage min nød, hvis det var mig, når det ikke engang kan starte din scooter... Græder

Men hvis det ikke er helt rådent så burde det oplade når du kører en tur - kan du sparke køretøjet igang Spørgsmålstegn
Hygge hejsa.
Svar
#3
En spænding på 10.5V er også lidt lavt for et vedligeholdelsesfrit batteri. Spændingen er så lav, at jeg vil tro batteriet er deffekt.
Svar
#4
Der er forskel på nye batterier. Nogle leveres fra producenten fuldt opladet, andre, skal oplades af forhandleren. Selv de fuldt opladede batterier, kan dog mangle lidt, hvis de har stået længe på lageret. Det er derfor en god ide, selv lige at sætte dem på en lader, når man har købt dem. Der skulle gerne være 12-14,5 volt på et opladet batteri.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#5
har oplevet det samme så købte en oplader til 70kr og lod den stå i 5 timer og har ikke manglet strøm siden Smil

Husk det nu!
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Jeg har afleveret batteriet tilbage. Det var et vedligeholdelsesfrit batteri, som leveres opladet fra producenten, og normalt er spændingen over 12V. Ifølge producenten, skal batteriet oplades, hvis det står mere end 3 måneder før det sælges. Da jeg modtog det, var spændingen 10.5V over batteriet målt med et højohm voltmeter, er jeg tror at batteriet kunne have taget skade. Jeg prøvede at sætte CTEK opladeren til, og den gik ikke umiddelbart til opladecyclus som ved et sund batteri, men startede på desulfaltering.

Når man køber et nyt batteri, skal det jo helst være nyt nok. Skal det først desulfalteres, kan det nemt have mistet en del af sin kapacitet.

Jeg har nu valgt et GEL batteri i stedet, der også har større koldstartstrøm - og det skader jo nok ikke.
Svar


Forum spring: