Søg Garagen Hej Gæst! Register

Vinter dæk til den 4-hjulede
#1
Tiden er (forlængst Flov) kommet, til at finde nogle vinter sutter til bilen.

Nu har jeg kæmpet mig igennem en del information, og har fundet ud af, hvilke størrelser jeg må sætte på, samt kredset mig ind på et par mærker, jeg vil gå efter.
Men jeg er stødt ind i modsigende svar på et enkelt spørgsmål - og ikke noget officielt info.

Min bil kan kører 195km/t efter typegodkendelsen. Jeg kan vælge mellem T (max. 190km/t) og H (max. 210km/t) dæk. Hvad siger loven, skal jeg op på de noget dyrere H-dæk, eller kan jeg nøjes med T-dækket, der lige-ved-og-næsten dækker bilens max. hastighed ?

Udvalget for H-dæk er ret begrænset, og prisen er derefter Ked af det Jeg kan nok spare omkring 1-2.000,- hvis jeg kan 'nøjes' med et T-dæk.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Normal er det den typegodkendte tophastighed som bestemmer, men når det drejer sig om vinterdæk (M+S) må du gerne vælge de langsomme. Du kan se mere her.

Cool
Svar
#3
Tak for linket - havde læst det et par andre steder, men ikke nogle jeg stoler på. Endnu bedre, vil være et link til myndighedernes beskrivelse Grin

Jeg glemte lige en ting. Jeg har nu 205/55/R16 dæk på, men kan vælge at skifte til 195/65/R16. Det giver en ikke uvæsentlig besparelse. Omkredsen på 15" dækkene er 0,41% større end 16" dækkene. Det giver en ubetydelig ændring af speedometer visningen (½km/t ved 120km/t).

Tallene beroliger mig, da der jo ikke vil være den store ændring, udover den lidt mindre bredde på dækkene. Men jeg vil da gerne høre, hvad i har af erfaringer med den slags. Vil jeg overhovedet kunne mærke ændringen i dækstørrelsen? I så fald, hvordan?
Svar
#4
Jeg tror ikke du kommer til at mærke den store forskel. Det kommer mere an på hvad dæk du vælger, dets mønster osv.

Jeg har aldrig hørt at tophastighed på dæk skulle have indflydelse på om dækket er lovligt til ens bil, du må jo ikke køre mere end 130 km/t. i Danmark Rullende øjne (men i teorien det skal nok passe det Runnerdude linker til Smil )

Du kan få ret billige dæk fra http://www.daekonline.dk/ (hvis du går efter mærkevarer og kender nogen der kan montere, etc.)

Stort set alle vinterdæk står bedre fast, når det virkelig gælder i forhold til sommerdæk (på sne/is) Vælg hvad dit budget tillader og læs evt. anmeldelser online Smil
Svar
#5
Har et sæt du kan købe billigt?

De er som nye.. og du får 13" fælge med Blink med øjet
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Jeg har fået opklaret de mangler, jeg havde i min viden, og nye vinterhjul er købt og monteret.
Continental WinterContact TS830 i 195/65/15 91T størrelse. 16" (som jeg har i sommerhjul) blev for dyrt - ca. 2.000,- oven i hatten Fortvivlet

Jeg skal lige vænne mig til, at de er så bløde i forhold til sommerdækkene, men ellers er der ingen problemer. De har fået gode karakterer, på alle områder, i flere forskellige tests. Alternativet ville have været GoodYear Ultragrip 7+, som var nummeret dyrere, og ikke havde fået helt så gode karakterer på bl.a. slidstyrken.

Så nu kan sneen bare komme an!! GrinGrin
Svar


Forum spring: