Søg Garagen Hej Gæst! Register

Værktøj for begyndere
#1
Søjleboremaskine : En høj opretstående maskine som er specielt brugbar til pludselig at gribe fat i det stykke båndjern du har i hænderne, for et øjeblik senere at bruge det til at smække dig i brystkassen og daske til din øl, så du får Tuborg ud over de for nyligt malede dele som stod til tørring.

Båndsliber : Bruges til at lave firkantede indhak og nedslibninger i blandt andet træ.

Slibemaskine : Bruges til at afrunde kanterne på de firkantede indhak.

Excentersliber : Bruges til at fjerne mærker og ridser som slibemaskinen efterlod, hvilket resulterer i nye ridser ca vinkelret på dem slibemaskinen lavede. Kan også bruges til at lave halvrunde indhak i træ.

Fladdyvelfræser : Værktøjet bruges til at bearbejde ellers helt lige træ til skæve samlinger, så de kan blive slebet kraftigt bagefter. (Se båndsliber)

Mejsel : Multiværktøj, blandt andet god til at lave dybe sår I hånden.

Trådløs skruetrækker : Bruges til at afrunde kærven i diverse skruer med høj arbejdshastighed.

Elektrisk høvl : Bruges til at mørkne farvetonen af træ ved simpel friktion og lave røg. Det sidste formål erstatter røgelse som blev brugt af primitive træbearbejdene kulturer som ønskede at skabe en ny trend.

Når høvlen bliver brugt på eksempelvist et bord, kan denne bruges til at skabe uens overflader og profiler ved at bruge én enkelt indstilling.

Båndmål : Bruges til at måle længder. Bør straks efter købet smides gentagne gange på nystøbt cement og bukkes op til flere steder, så målinger lavet med den bliver ens med alle andre båndmål i verden.

Dykker : Bruges til at lave små runde mærker i søm som indgår i slutfinish’en og mærker omkring samme. Typisk beregnet til dekorationsformål.

Skruetvinger : Findes I to forskellige størrelser : “For lille” og “Udlånt til naboen”.

Roterende stålbørste for bænksliber : Renser maling af bolte og andre småting og smider dem så ind under arbejdsbordet for aldrig at blive set igen. Fjerner også fingeraftryk og hård hud på fingrene efter guitarspil på mindre tid end det tager dig at sige………… ”AV”.

Elektrisk boremaskine : Bruges normalt til at rotere popnitter I deres huller, indtil du dør af alderdom. Med det rette udstyr bruges den også til at ødelægge træemner på mange måder.

Tang : Er ganske eminent til at afrunde bolthoveder.

Nedstryger : En gren af familien af skærende værktøjer som er bygget på ”Ånden i glasset”-princippet. Den transformerer menneskelig energi til en mærkelig, uforudsigelig bevægelse og jo mere du forsøger at influere dig på resultatet, jo mere håbløs bliver fremtiden.

Elektrisk bajonetsav/stiksav : Se “Nedstryger”, men forestil dig det i højere hastighed

Oxygen/Acetylen-brænder : Sætter typisk forskellige brandbare materialer i værkstedet i lys lue. Den er også meget handy til at sætte fedtet i hjulnavet i brand – det hjulnav du ellers gerne vil have et leje ud af.

Whitworth topnøgler : Blev engang brugt til at arbejde på ældre Brittiske biler og motorcykler, men nu bruges de gerne som stedfortrædere for de 9/16 og ½ tommes toppe som du ikke har kunnet finde de sidste 15 minutter. Kan som tangen også bruges til at afrunde bolthoveder.

Hydraulisk donkraft : Bruges til at sænke bilen ned til jorden som du lige har installeret nye bremseklodser på, hvorved donkrafthåndtaget lader sig fange mellem karosseriet og kofangeren.

2.5 meter 2x4” træ : Bruges i forsøg på at vippe bilen af den hydrauliske donkraft.

Pincet : Et værktøj til at fjerne træsplinter efter 2x4" træ

Telefon : Bruges til at ringe til naboen og forhøre sig om en ekstra Hydraulisk Donkraft.

Telefon : Bruges også til at ringe til din halvbror for at høre om han stadig har dine Skruetvinger.

Rundsav, bordmodel : Bruges til at gøre træ en anelse smallere end nødvendigt.

Rundsav, håndmodel : Bruges til at gøre træ en anelse kortere end nødvendigt.

Tykkelseshøvl : Bruges til at gøre træ en anelse tyndere end nødvendigt.

Lamelfræser : Bruges også til at gøre træ for tyndt, for kort samt at gøre for smalt træ helt lige. Meget brugbar til at gøre to sider af et stykke træ helt lige – men aldrig parallelle.

Pakningsskraber : Teoretisk brugbart til at smøre mayonaise på sandwichen og for at skrabe snavs af sikkerhedsstøvlerne. Kan desuden bruges til at ridse særligt følsomme overflader.

Boltudtrækker / “Ornepik” : Et værktøj som er 10 gange hårdere og stærkere end enhver kendt bolt. Men som du alligevel ikke kan bruge, da boret er knækket i det hul du forsøgte at bore til boltudtrækkeren. Bor er forøvrigt 11 gange stærkere end enhver kendt bolt, hvilket ofte gør "ornepikken" nytteløs.

2-Tons mobil værkstedskran : Et værktøj til at teste brudstyrken på de dele du glemte at fjerne.

Bacho skruetrækker, flad kærv, 30cm lang : Et langt tyndt koben som af uransagelige årsager har en skruetrækkerspids i den ene ende og ergonomisk håndtag i den anden.

220V Håndlampe : Nogle gange kaldet en stødsikker lampe, uvist af hvilke årsager. Den er god til at få kroppen til at generere D-vitamin, ”Sol-vitamin” som man alligevel ikke får nok af når man arbejder under biler om natten. Hovedformålet er dog, når vi ikke skeler til helsevirkningerne, at forbruge 40Watt pærer i samme hastighed som granater til Howitzer-kanonen under de to første timer af kampen ved Bastogne.
Da den ofte lyser mere sort, er ”lampe” faktisk en noget misvisende benævnelse.

Skruetrækker, Phillips : Bruges tit til at stikke huller I gammeldags bøtter af papir/folie og sprøjter dermed olie eller maling på dit arbejdstøj. Men kan også bruges, som navnet hentyder til, at brække hovederne af skruer af Phillips-typen.

Luftkompressor : En maskine som næres af et diesel- eller kulfyret kraftvarmeanlæg ca 75km fra din position og omformer det til komprimeret luft som trykkes ud via en trykluftslange fra Harald Nyborg til en luftdreven skraldenøgle der bruges til at løsne bolte der har siddet fastspændte i 58 år – og dermed afrunder bolthovederne i rasende fart, med stor overbevisning og som gentages med forbløffende ensartethed.

Koben : Bruges til at krølle og beskadige det omkringliggende stykke metalplade nær den clips eller holder som du ikke ville købe en ny af – clipsen som for øvrigt kostede Kr. 4.75.

Hammer : Oprindelig tiltænkt som et krigsvåben, bruges hammeren nu som en slags søgemaskine til at finde de dyreste dele i umiddelbar nærhed af det du forsøger at ramme.

Hammer, : Oprindelig tiltænkt som et krigsvåben, bruges hammeren nu også til at lave cirkulære eller kvadratiske let-buede mærker i diverse følsomme træsorter og i visse tilfælde skærmkanter på biler.

Hobbykniv : Bruges til at åbne og snitte igennem dels pappet i kasser, men også ridse indholdet af førnævnte papkasse. Er specielt god til at skære i kasser som indeholder ting som det specialsyede betræk til den nye Kr.9.000’s sofa, LP’ere, CD’ere, blade og bøger af samlerinteresse samt gummi og plasticdele og/eller plasticflasker med diverse stinkende indhold som 3-dobbelt salmiakspiritus.

Hobbykniv : Er desuden god til at påvise eksistensen af nerve-ender i fingre og håndflade. Derfor er hobbykniven af sanitære årsager forsynet med udskifteligt blad.

Kraft’Ed’Me værktøj : Ethvert værktøj, når du tager og smider det tværs gennem værkstedet mens du skriger ”KRAFT’ED’ME.!!!!” af dine lungers fulde kraft, er et ”Kraft’Ed’Me”-værktøj.

Af uransagelige årsager er ”Kraft’Ed’Me”-værktøjet også gerne det stykke værktøj du skulle bruge næste gang du skulle bruge et stykke værktøj.

Ed’er og bandeord : Oftest en lind strøm af diverse mindre hyggelige ord som bare syntes at flyde i uendelige baner for at udtrykke de smerter og uværdigheder man har måttet været igennem for at løse en opgave.

Bagklogskab og erfaring : Et værktøj som forstærker effekten af Ed’er og bandeord når det alligevel går galt.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Gidder ikke engang at læse din tråd spild af tid MålløsNeutral.
Gilera Runner Sp 50 2006. King of the road Ca 60.000 km.
Gilera Runner Sp 30 2004 Gammel model 2366 km "Hvepsen".
Aprilia Sport City One 50cc 4T 2010 model 10550 km is blå.
Hjælper andre når jeg kan med deres scooterer det var også noget at Kragen gjore vi glemmer ham aldrig ære være hans minde R.I.P.
Svar
#3
@Guffi
Synes listen er alletiders!! Griner
Svar
#4
(02-11-2010, 20:42)Johannes Johansen Skrev: Gidder ikke engang at læse din tråd spild af tid MålløsNeutral.
Det må dit svar så også være Rullende øjne -

Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#5
(02-11-2010, 20:42)Johannes Johansen Skrev: Gidder ikke engang at læse din tråd spild af tid MålløsNeutral.

Det var da mærkeligt at sige sådan noget..
Jeg synes ikke det er spild af tid og hvordan kan du mene det er spild af tid når du ikke har læst detOnd

PGO PMX Sport - 14000 km. Købt d. 27/07/11 :)
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Fordi at jeg godt hved hvad det forskellige værktøj skal bruges til der for Griner.
Gilera Runner Sp 50 2006. King of the road Ca 60.000 km.
Gilera Runner Sp 30 2004 Gammel model 2366 km "Hvepsen".
Aprilia Sport City One 50cc 4T 2010 model 10550 km is blå.
Hjælper andre når jeg kan med deres scooterer det var også noget at Kragen gjore vi glemmer ham aldrig ære være hans minde R.I.P.
Svar
#7
(02-11-2010, 22:26)Johannes Johansen Skrev: Fordi at jeg godt hved hvad det forskellige værktøj skal bruges til der for Griner.

Så er tråden jo heller ikke for dig, når den hedder "værktøj for begyndere"..
Buschauffør Lolland

TMS S3 2010 (Baotian BT49QT-9 i forklædning)

Tidligere knallerter:
Giantco G-Buddy - Giantco Venus - Piaggio Typhoon
Svar
#8
(02-11-2010, 22:26)Johannes Johansen Skrev: Fordi at jeg godt hved hvad det forskellige værktøj skal bruges til der for Griner.

Ha ha ok Griner
Jeg tog den bare meget seriøs Flov (Not)
PGO PMX Sport - 14000 km. Købt d. 27/07/11 :)
Svar
#9
(02-11-2010, 22:26)Johannes Johansen Skrev: Fordi at jeg godt hved hvad det forskellige værktøj skal bruges til der for Griner.

Håber ikke du bruger dit værktøj som beskrevet her Grin

Vh Jacob.

Keeway f-act er navnet på "mopeden" jeg triller rundt på.
Den blå knallert er skiftet med en blå bil, men knallerten står stadig og hygger sig i garagen :)
106 Rallye.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
(02-11-2010, 22:52)Jacob k Skrev: Håber ikke du bruger dit værktøj som beskrevet her Grin
Blink med øjetGriner

Svar
#11
Hmm ja for Newbies Grin.
Gilera Runner Sp 50 2006. King of the road Ca 60.000 km.
Gilera Runner Sp 30 2004 Gammel model 2366 km "Hvepsen".
Aprilia Sport City One 50cc 4T 2010 model 10550 km is blå.
Hjælper andre når jeg kan med deres scooterer det var også noget at Kragen gjore vi glemmer ham aldrig ære være hans minde R.I.P.
Svar
#12
Som gammel morris mekaniker kan jeg nikke genkendende til mange af tingene. Grin
Svar


Forum spring: