Søg Garagen Hej Gæst! Register

35 km kørsel om vinteren
#1
Hej

Nu nærmer vi os jo vinteren for alvor. Jeg har ca. 35 km til skole, men skal formentlig kun køre turen ca. 1-3 gange om ugen. Jeg har ikke prøvet at køre det store på scooter før, er dette helt umuligt, taget årstiden i betragtning?

Jeg overvejer det, fordi der er tid/penge at spare ved at droppe den off. transport.

På forhånd tak!
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Jeg har 27 km på arbejde og kører hele året på en 45'er. Der er intet problem i dette. men man må være forberedt på at der er nogle uger hvert år hvor alternativ transport er anbefalelsesværdigt af sikkerhedsmæssige årsager. Er det sne- eller isglat kræver det pigdæk (det fås faktisk) hvis man vil helskindet gennem vinteren på en scooter med automatgear. Sidste år var der lidt over en måned hvor jeg ikke kunne køre, men forrige år var det kun tre dage så generelt må man sige, at man kan køre stort set hele året i Danmark.

Det anbefales at montere et par ordentlige vinterdæk på scooteren - de er ikke ret dyre og man kan tydeligt mærke forbedringen i vejgrebet - og anbefalet tilbehør til dig selv er en halsvarmer (det 21nde århundredes halstørklæde) samt et par gode vinterhandsker. Hjelmen og vinterjakken har du jo i forvejen. Derudover kan en billig regndragt fra T. Hansen være rar at have i boksen hvis der kommer et skybrud.

Cool
Svar
#3
Okay, jeg skulle i så fald have en 30'er, hvordan ser det ud med vejgreb osv. med sådan en i forhold? Jeg tænker om man skal være totalt pakket ind for at holde kulden ud på så lange ture, eller det er overkommeligt? Smil Kan man uden nogen mekanik erfaring skifte til vinterdæk selv?

På forhånd tak!
Svar
#4
Hejsa...

Jeg kan varmt anbefale dig et sæt som dette og du har alt med, det købte selv sådan et sæt efter at have haft en deres heldragter ( bliver utæt efter ca 1 år, ved også andre har oplevet det ) og den vil jeg ik anbefale.
Regnsæt.
http://www.thansen.dk/product.asp?c=4429...1512094805
Heldragt.
http://www.thansen.dk/product.asp?c=4429...1512094805

Når du skriver det med skift til vinterdæk, er det så et sæt du har monterede på fælge??. Hvis ik de er monteret på fælge, skal der en mekker på ellers kan jeg godt hjælpe..

Mvh.
Tempo
Tempo.... frihed på 2 hjul.
Svar
#5
(02-11-2010, 16:43)Corsom Skrev: Okay, jeg skulle i så fald have en 30'er, hvordan ser det ud med vejgreb osv. med sådan en i forhold? Jeg tænker om man skal være totalt pakket ind for at holde kulden ud på så lange ture, eller det er overkommeligt? Smil Kan man uden nogen mekanik erfaring skifte til vinterdæk selv?

På forhånd tak!

Ja, hvis det er med slange er det i hvert fald som på en cykel, dog skal der ligges lidt flere kræfter i, men når teknikken er der, er det barnemad og kan gøres på under ½ time Smil

PGO PMX Sport - 14000 km. Købt d. 27/07/11 :)
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Det er ingen forskel om det er med eller uden slange, selve monteringen af selve dækket er den samme..

Mvh.
Tempo...
Tempo.... frihed på 2 hjul.
Svar
#7
Tak for de hurtige svar.

Nu er jeg upraktisk anlagt på den måde, at jeg vil køre i cowbowbukser og en vinterjakke + halstørklæde. Regner det, har jeg naturligvis nogle regnafvisende bukser jeg kan tage udenpå. Det jeg er allermest interesseret i at vide er, kan jeg køre vinteren over i det, eller skal der mere til, fordi så er det nok ikke en scooter, jeg skal have til min transport over vinteren Smil Vil altså helst bringe så lidt ekstra udstyr udover hjelm, i forhold til hvis jeg gik, som muligt :P
Svar
#8
Selve scooteren skal der ik laves om på, den burde kunne klare både sommer og vinter. Men hvilke dæk sidder der på den, for er de Thansen dæk ville jeg anbefale på det kraftigste at du for ordentlige dæk på den.. Men DU holder ik til turen, med den påklædning du har skrevet ( vinterjakke osv ).

Tempo.... frihed på 2 hjul.
Svar
#9
Denne vinterdragt, kommer du langt med, http://www.thansen.dk/product.asp?c=4430...=343578445 , og så kan den rulles sammen og gemmes i en topboks.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Hmm okay Smil

Mange tak for svarene, der er lidt at tænke over Blink med øjet
Svar
#11
Sidste år nåede jeg ikke at skifte vinterdæk. og jeg havde omkring 10 km på arbejde på det tidspunkt, jeg kartede rundt på vejene, havde et par gummistøvler på, så jeg kørte med benene på vejbanen på hver siden og så bare derud af. Men i de dage hvor det var værst (som jeg fandt ud af), der kastede jeg scooteren i en grøft, og gik på arbejde, og så hentede den da jeg kom fra arbejde igen, så jeg kunne trække den hjem Smil Det skal lige siges at det ikke var sjovt Grin
Svar
#12
(02-11-2010, 20:52)2hvybg3yb Skrev: Sidste år nåede jeg ikke at skifte vinterdæk. og jeg havde omkring 10 km på arbejde på det tidspunkt, jeg kartede rundt på vejene, havde et par gummistøvler på, så jeg kørte med benene på vejbanen på hver siden og så bare derud af. Men i de dage hvor det var værst (som jeg fandt ud af), der kastede jeg scooteren i en grøft, og gik på arbejde, og så hentede den da jeg kom fra arbejde igen, så jeg kunne trække den hjem Smil Det skal lige siges at det ikke var sjovt Grin

Haha grineren :P
Nu får jeg så bare minus lyst til at købe én hehe
Svar


Forum spring: