Søg Garagen Hej Gæst! Register

Lolland i 4. Division
#1
Ja, så er Lolland igen bombet tilbage til "røven af 4.division", idet en af Ø'ens store virksomheder lukkes. Nu lå vi ellers i 2.division rent beskæftigelsesmæssigt, men det slut nu.
Vestas lukker.

Det samme sker for 3 andre Vestas fabrikker herhjemme. Og Vestas fik grundene næsten gratis hernede, dvs. det var kommunen (dengang Nakskov) der betalte for oprydningen efter skibsværftet, og gjorde grunden parat til Vestas. Det er nu spildte penge i millionklassen, nemlig i omegnen af 160 millioner kr. Og en social virksomhed der hedder "Grøn Verden" er også blevet lukket ned på grund af besparelser/dårlig økonomi.

Men Lolland kommune bruger gladeligt 60 millioner på en ny svømmehal, frem for at hjælpe Grøn Verden til overlevelse. Jeg har arbejdet på virksomheden i en kort periode (arbejdsprøvning), og det var et godt sted at være, syntes jeg. Vestas nåede jeg aldrig at arbejde på, da de ikke kunne bruge fleksjobbere, men jeg søgte allerede alm. arbejde der, da de var igang med at bygge fabrikken sidst i 90'erne, men altså uden held.

Så skal vi der er på overførselsindkomst igen lægges for had, over vi ikke bidrager med en skid ifølge borgmesteren's og mange alm. lønmodtagere's mening hernede. Jeg har mere end een gang måttet forsvare det at jeg enten var blevet arbejdsløs eller som nu, førtidspensionist.

Lang smørre, men jeg fik da luftet ud Grin.
Anaig City Elf 2019 13.000 km.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Det er mere end surt, at Lolland atter skal stå for skud, når det gælder nedlægning af arbejdspladser. De 160 millioner kr., du omtaler, har dog ikke været spildt, idet kommunen, nok alene i indkomstskat, har tjent mere, end det tredobbelte i de ca. 10 år, det varede. Så set i det lys, har det været en fin investering.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#3
(26-10-2010, 13:03)kragen Skrev: Det er mere end surt, at Lolland atter skal stå for skud, når det gælder nedlægning af arbejdspladser. De 160 millioner kr., du omtaler, har dog ikke været spildt, idet kommunen, nok alene i indkomstskat, har tjent mere, end det tredobbelte i de ca. 10 år, det varede. Så set i det lys, har det været en fin investering.

Ja set i det lys, er det jo positivt. Men det opfattes ikke sådan, tror jeg. Det er jo trods alt over 400 personer, der ryger ud fra Vestas. I "Grøn Verden", er det vel ca. 50 personer.

Anaig City Elf 2019 13.000 km.
Svar
#4
(26-10-2010, 11:23)Jps Skrev: Og Vestas fik grundene næsten gratis hernede, dvs. det var kommunen (dengang Nakskov) der betalte for oprydningen efter skibsværftet, og gjorde grunden parat til Vestas. Det er nu spildte penge i millionklassen, nemlig i omegnen af 160 millioner kr.

Så burde kommunen kunne købe grundene tilbage, til en procentmæssig ligeså billig pris nu. Eventuelt for at sælge dem videre til deres "rigtige" pris, til andre der ønsker at bygge der.

Men Vestas er nok uenig. Grin
Svar
#5
(26-10-2010, 13:32)Mnc Skrev: Så burde kommunen kunne købe grundene tilbage, til en procentmæssig ligeså billig pris nu. Eventuelt for at sælge dem videre til deres "rigtige" pris, til andre der ønsker at bygge der.

Men Vestas er nok uenig. Grin

Og med den borgmester vi har hernede, så sker det nok ikke Smil.
Anaig City Elf 2019 13.000 km.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Inden længe er arbejdsløs heden 100% på Lollan og Nakskov, med mindre folk finder job i kbh og omegen.
Svar
#7
Så kan man måske gætte sig til hvordan det egentligt vil blive med en rød regering..
Så vidt jeg ved er det de røde der styrer fælt på Lolland.


Blink med øjet
Svar
#8
(26-10-2010, 15:38)SLK Skrev: Så kan man måske gætte sig til hvordan det egentligt vil blive med en rød regering..
Så vidt jeg ved er det de røde der styrer fælt på Lolland.


Blink med øjet

Ja, det er det desværre Fræk Med SF borgmesteren, gik det ihvertfald bedre.

Anaig City Elf 2019 13.000 km.
Svar
#9
(26-10-2010, 15:17)Søren26 Skrev: Inden længe er arbejdsløs heden 100% på Lollan og Nakskov, med mindre folk finder job i kbh og omegen.

Nu behøver du ikke være SÅ negativ indstillet overfor Lolland. Arbejdsløshedsprocenten, er så vidt jeg husker, trods alt under de 10.

Anaig City Elf 2019 13.000 km.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
(26-10-2010, 16:09)Jps Skrev: Nu behøver du ikke være SÅ negativ indstillet overfor Lolland. Arbejdsløshedsprocenten, er så vidt jeg husker, trods alt under de 10.Er jeg skam heller ik, syns bare det er synd den lukker Smil
Svar
#11
(26-10-2010, 16:12)Søren26 Skrev: Er jeg skam heller ik, syns bare det er synd den lukker Smil

Ja, selvfølgelig er det synd. Men fabrikken har så også været en "gennemgangslejer" dvs. stor udskiftning af personale, gennem de godt 10 år de har været igang hernede.

Anaig City Elf 2019 13.000 km.
Svar
#12
Vestas har regnet med at ansætte 21.000 arbejder i løbbet af næste år, juhhu...... Hvad siger du, nårh.. Det er i udlandet.

jeg må ærligt indrømme jeg ikke forstår ikke rigtigt hvorfor de flytter det, er det på grund af at det er billiger eller hvad. Eller prøver folk bare at kvæle dejlige "lille" Lolland?

Svar


Forum spring: