Søg Garagen Hej Gæst! Register

Afpresningstyveri i Gellerup
#1
En ældre mand mistede forleden sin Kymco Super 8 125 cc i Gellerup under omstændigheder som bedst kan betegnes som oprørende...

Jyllands Posten]

Du kan få din motorcykel tilbage for 2.000 kr."[/b Skrev:


Af ANDERS LAI|JENS ARVID SPÆRHAGE HANSEN

[b]»Hvis du betaler 2.000 kr., kan jeg skaffe dig din motorcykel tilbage,« lød beskeden til en 72-årig mand.

Søndag den 18. juli var vejret godt, og John fra Silkeborg besluttede at køre en tur til Bazar Vest i Gellerup. Bazar Vest havde han besøgt flere gange tidligere sammen med sin kone, men denne søndag tog han for første gang turen selv på sin nye motorcykel.

»For at få en oplevelse,« som han forklarer.

Det fik han også - men ikke af den slags, som han havde håbet på. Kl. 15 parkerede og låste han sin rød/sorte 125 ccm Kymco Super 8 bag nogle granitstolper ved indgangen og gik ind i butikscentret. Der stod den 125 kg tunge motorcykel dog ikke længere, da han efter tre kvarters shopping returnerede til parkeringspladsen.

»Jeg så lige bagenden af en hvid varevogn, der kørte bort,« fortæller han.


Ren afpresning

Selv om der var mange mennesker på pladsen foran Bazar Vest var der ikke umiddelbart hjælp at hente.

»Der stod vel 20-25 mennesker i tre-fire grupper, men ingen havde set noget, når jeg spurgte,« siger John, der hæftede sig ved, at adskillige af personerne havde travlt med at bruge deres mobiltelefoner. John overvejede at ringe efter politiet, men følte sig ikke helt tryg ved situationen, forklarer han. Han havde heller ikke lyst til at betale en ung mand de 2.000 kr., som denne krævede for at skaffe motorcyklen tilbage, selv om han ikke havde nogen kaskoforsikring på sit køretøj.

»Det var ren afpresning. Jeg følte mig både rystet og bedraget,« siger han.

Turen hjem til Silkeborg foregik med bus.

Dagen efter blev tyveriet og forsøget på afpresning anmeldt til Østjyllands Politi, som dog endnu ikke har opklaret sagen. Hvor mange afpresnings-tyverier, der forekommer om året, har politikommissær Jens Espensen fra lokalpolitiet i Århus Vest ikke et bud på, men han har kendskab til flere sager. »Jeg kan godt forstå, at folk, der bliver tilbudt at købe deres ting tilbage, lader sig friste af muligheden for at få tingene igen. Hvis politiet kommer, er muligheden ikke stor. Det er aldrig nogen god idé at betale løsepenge, men hvis man gør det, bør man som minimum bagefter melde episoden til politiet,« siger han og opfordrer til, at folk lader være med at lade ting af værdi ligge fremme i bilen, uanset hvor man parkerer. Han fortæller, at flere af sagerne er blevet opklaret ved hjælp af videoovervågning.


Høj opklaringsprocent

Bazarchef Jørgen Skov har kun kendskab til ét tilfælde, hvor en person er blevet tilbudt at købe en stjålen ting tilbage.

»Vi har en veludviklet videoovervågning, og opklaringsprocenten er ret høj. Vores politik er, at politiet skal gøre sit arbejde, og vi er ikke tilhængere af, at folk skal betale penge for at få deres ting tilbage. Vi har givet videoovervågningen en kraftig opprioritering i foråret og sørger løbende for at udvikle det,« siger han. Han ønsker ikke at fortælle, hvilke øvrige tiltag der er gjort for at forhindre tyverier ved Bazar Vest.

I Silkeborg har John købt sig en ny motorcykel af samme slags som den stjålne - blot grøn i stedet for rød - men en tur til Bazar Vest er det ikke blevet til endnu. »Og det tror jeg heller ikke kommer til at ske,« siger John.


ARGH! HVAD I ALVERDEN BILDER SÅDAN EN BANDE SNØBLER SIG IND? Een ting er at de stjæler mandens maskine, men at tørre det rundt i ansigtet på ham ved bagefter at tilbyde at sælge den tilbage til ham på stedet er da det absolutte lavpunkt af pli og afstumpethed! Desværre er det sådan at tyveri af knallerter og lette MC'er er stort set risikofrit. I Danmark er det langt mere risikabelt at tune sin egen knallert end at stjæle en andens, og straffen er for det meste også højere. Så jeg ville ikke holde vejret mens jeg ventede på at tyvene blev fanget. Den eneste trøst man kan hente er, at denne slags lammehjerner typisk kører uden hjelm og derfor heldigvis er flinke til at udslette sig selv fra gen-poolen...
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)Forum spring: