Søg Garagen Hej Gæst! Register

Ang udsættelse af kørekort !!!
#1
Hej.

Er der nogen her der også har hørt om at hvis man som ung dvs over 16 bliver stoppet på knallert der køre for hurtigt, så udsætter man tidpunket for at tage kørekort, så man først kan tage det når man bliver 20 år ?

Er det virkelig rigtigt ?

Det er forhåbenligt bare en and !
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Det er så vidt jeg ved et lovforslag, men håber da det bliver godkendt Smil
Never underestimate the pain of a person because the truth is everyone is struggling. It's just some people hide it better than others.
Svar
#3
Ja det kan du såmænd godt have ret i ! bare man ved det så kan jo bare lade være med at pille ved scooteren,
jeg spørger fordi min datter skal til at låne min pgo, og nu har jeg sat alle begrænsinger i den igen, men den løber faktisk 40 km/t efter min gps med en million milliard omdr !
Det ville jo være træls hvis det koster hende 2 år hvad kørekortet angår.
Svar
#4
Har godt hørt det, og håber det kommer til at ske
Svar
#5
Du får kun udsættet kørekortet, hvis det er tredje gang du bliver stoppet på en ulovlig scooter.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Heldigt at jeg kun er blevet stoppet en gang, og er i fuld gang med mit kørekort
Svar
#7
http://www.sikkertrafik.dk/Paa%20MC%20og...llert.aspx

Fandt lige noget om emnet her !
Svar
#8
(04-10-2010, 20:19)Rodding Skrev: Du får kun udsættet kørekortet, hvis det er tredje gang du bliver stoppet på en ulovlig scooter.
Nej, man kan endnu ikke få udsat retten til at erhverve kørekort, hvis man "dummer" sig på knallert. Det vil dog blive indført senest 2012, når den nye kørekortreform skal træde i kraft i Danmark. Herefter, vil det være muligt, at en udsættelse vil blive en del af strafferammen, for at køre for stærkt på knallert. Typisk, vil det blive en udsættelse på 2 år, fra man fylder 18 år. Dem, kan man så få flere af i løbet af tiden, så den reelle udsættelse bliver længere. Det er dog ikke vedtaget endnu, og det vil kræve, at også retspraksis ændres, da vi her i Danmark, per tradition, skal "afsone" en straf, i samme øjeblik, den er blevet pådømt - og ikke ud i fremtiden.

Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#9
(04-10-2010, 20:41)kragen Skrev: Nej, man kan endnu ikke få udsat retten til at erhverve kørekort, hvis man "dummer" sig på knallert. Det vil dog blive indført senest 2012, når den nye kørekortreform skal træde i kraft i Danmark. Herefter, vil det være muligt, at en udsættelse vil blive en del af strafferammen, for at køre for stærkt på knallert. Typisk, vil det blive en udsættelse på 2 år, fra man fylder 18 år. Dem, kan man så få flere af i løbet af tiden, så den reelle udsættelse bliver længere. Det er dog ikke vedtaget endnu, og det vil kræve, at også retspraksis ændres, da vi her i Danmark, per tradition, skal "afsone" en straf, i samme øjeblik, den er blevet pådømt - og ikke ud i fremtiden.
Men man kan da godt, få udsat kørekortet, hvis man bliver taget som 15-årig i en bil.
Ontopic: Hvorfor det samme gælder for en 45-knallert.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
(05-10-2010, 08:15)Mnc Skrev: Men man kan da godt, få udsat kørekortet, hvis man bliver taget som 15-årig i en bil.
Ontopic: Hvorfor det samme gælder for en 45-knallert.
Hvad, mener du? Man kan få indraget sit kørekort, eller få et køreforbud, hvis man kommer i konflikt med især færdselslovens §126. Det drejer sig især om spritkørsel og grove forseelser. Man kan, efter den paragraf, godt få et køreforbud et antal måneder eller år, der i realiteten virker som en udsættelse af retten til at erhverve kørekort. Rent praktisk, foregår det på den måde, at man godt kan tage kørekortet, men det bliver inddraget i samme øjeblik, man får det. At alene blive taget i, at køre bil som 15-årig, vil normalt ikke være grund til "et køreforbud", såfremt man ikke også har kørt spritkørsel, eller kørt nogen ned. Er man fyldt 18, men ikke har kørekort, er ideen, at bødestørrelsen skal modsvare det beløb, man har "sparet", ved ikke at have taget kørekort. Men det gælder kun, hvis man fører et køretøj, hvortil, der kræves kørekort - altså ikke lille knallert.

Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar


Forum spring: