Søg Garagen Hej Gæst! Register

Fælge skæve efter at have ramt en sten på vejen.
#1
For ca. 4 måneder siden, købte jeg en knallert 45. Nu, efter kun ca. 1000 km, har den tilsyneladende fået en uoprettelig skade: Fælgen er skæv, efter at have ramt en sten på vej.

Jeg har kun kørt på vej med knallerten. Den har ikke kørt over kantsten. Knallerten har trådhjul (egern), og det er sandsynligvis årsag, til at den er mere skrøbelig, end en normal scooter.

Men, kan det passe, at en knallert, der kun har kørt på vej, får skæve fælge? Den har hellerikke været indblandet i uheld, eller væltet.

En normal scooter, med støbte hjul kan tåle en del. Problemet er, at det er egerhjul. Men, kan det være rimeligt, at en off-road knallert, med egerhjul, ikke engang tåler kørsel på vej? Eller, må det være tale om en produktionsfejl?

Ihvertfald, synes jeg kvaliteten virker en del under hvad man kan forvente af en off-roader. Jeg har aldrig før haft en scooter, der har fået skæve fælge, uanset jeg indimellem måske tager en kansten på scooteren, men scooteren har jo også støbte hjul.

Knallerten er stadigt under garanti, da den er under 4 måneder gammel.

Da jeg afleverede den til reparation, troede jeg det var forbremsen som var deffekt, fordi den gik på hjulet. Forhandleren konkluderede, at det var fælgen som var blevet skæv, og det kunne han ikke rette. Jeg har hellerikke fundet nogle fælgoprettere her på sjælland.

Umiddelbart, synes jeg det er meget dårlig kvalitet. Og det har jo været en dyr fornøjelse, hvis knalllerten ikke kan repareres, på grund af en "skæv fælg", allerede efter 4 måneder.

Knallerten har stået lidt tid, inden den blev aflevet til reparation, og jeg skrev til forhandleren den 19 august, og fortalte om fejlen. På det pågældende tidspunkt, havde forhandleren dog lukket, på den dag jeg havde tid at komme, og den har så stået indtil jeg fik tid at aflevere den til forhandleren.

Hvad mener I?

Kan det være en produktionsfejl på fælgen? Jeg mener ikke, at have udsat knallerten for noget, den burde tage skade af.

Skal jeg selv betale for genopretning af fælgen?

Har nogle kendskab til, hvor fælge kan genoprettes - og hvad vil det koste? Kan man udskifte et egerhjul, med et støbt hjul, så man bliver fri for at bestandigt skulle have fælgen til genopretning, hvis der er ujævn belægning på vejen???
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Uden at have forstand på dette, så ville jeg stadig mene, at fælgen til en offroader burde kunne tåle mere end fælgen på en almindelig scooter.
Med offroaderen er det jo netop meningen, at du skal kunne køre på meget ujævnt underlag.

Med dette i baghovedet, som det eneste, så ville mit skud i tågen, gå i retning af produktionsfejl.
Svar


Forum spring: