Søg Garagen Hej Gæst! Register

Indstilling af ventiler
#1
Hej
Her i dag har jeg rodet med at indstille ventiler på min Gaintco G buddy da den har rundet de 1000 km. Jeg har desværre kun søgeblade 0.05 mm og 0.10 mm da jeg købte Thansens sæt, men da jeg snakkede med dem sagde de også at jeg bare skulle bruge 0.10 mm da det faktisk var bedst.

Efter at have indstillet dem efter bogen (scooter-bog om kineser scootere) ved at sætte blæserhjulet til T og sikret mig at de to huller er ud for pakningen skruer jeg stille de små ventiler op og putter søgebladet ind, holder det derinde og bruger en tang til at holde fast mens jeg strammer møtrikken. Eftertjekker om søgebladet kan komme ind.

Men jeg synes nu bare den KLIKKER en del mere end den gjorde før, synes også den klikker for meget. Har også prøvet med 0.05 mm. Synes stadig klikkeriet er for højt.

Kan det passe det er fordi jeg ikke har gjort det når motoren er HELT kold? Jeg lader den stå og ser hvad der sker i morgen, ellers må den jo på værksted Ked af det Kan det være det er OK den klikker lidt mere? Og har også hørt man bør dreje blæserhjulet en hel omgang og så tjekke igen ventilen.

Hvad ville i råde mig til?
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Motoren må max være 30c varm når ventilerne stilles.
Når du stiller dem, har du så vendt knast hjulet så de 2 små huller er plan med topstykket, og så der et stor hul i toppen af knashjulet som gerne skulle 2 90 grader lodret på topstykket.
ligesom på billed 5 i denne guide: http://www.billig-scooter.dk/viewtopic.php?t=6365
Det kan også være denne guide gør det nemmere for dig, da den er til punkt og prikke.

Mvh. Casper
Casper
Svar
#3
0,1 mm vil give lidt mere "klikkeri", og det er korrekt, at ventilerne kan stilles helt op til 0,125mm. Zzips kymcoværksted i Tyskland, stiller alle deres til 0,12mm. Så bare du ikke kommer under 0,08mm, er der ingen fare. Har du husket gummipakningen under ventildækslet, hvis din, er udtyret med en sådan? "Tikkeriet", skulle gerne blive lidt svagere, når motoren bliver varm, og der kommer lidt olie op til "vipperiet". Giv det evt. et par dråber olie, inden du sætter dækslet på. Og som Phixion pointerer, skal motoren være "kold" (maks. stuetemperatur), når ventilerne stilles. Det er en god ide, lige at "dreje" motoren et par gange, og lige ekstratjekke indstillingen :wink: .
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#4
Phixion:
Ja den skulle stå med rigtig kompression som på billede 5, men vil lige prøve igen i dag nu hvor den er helt kold.

UPDATE:
Nej den stod sku ikke som på billedet, troede det var fint så længe blæserhjulet står på T men det store hul var ikke øverst det var nederst! Nu kan jeg godt mærke spillerummet er alt for stort, prøver at indstille den nu !

UPDATE:
Nu har jeg indstillet den korrekt, den lyder super godt og kører super godt Grin Hvis ikke det var for jer herinde havde jeg ikke været ekstra opmærksom og sikker på det store hul. Mange tak!

Kragen:
Godt at høre med de 0.1 mm.
Der er en gummipakning men jeg har ingen ny. Den ser nu slet ikke skadet ud eller noget. Scooteren har kun kørt 1000 km.
Altså bare lidt motorolie på der hvor man måler spillerummet ?

Tak for svar. Mvh.
Svar


Forum spring: