Søg Garagen Hej Gæst! Register

PGO HOT50 årg. 02 Kører alt for stærkt!!!
#1
Jeg har købt en PGO Hot til Junior. Det er hans første knallert og vi er enige om at den skal gøres lovlig.
Den kører ca. 70 km.t der er original tun udstødning på ellers vidste sælger ikke hvad der var gjort ved den.
Kan i hjælpe os? Hvad skal vi checke? Hvad skal vi passe på? Hvor kan vi få eventuelle lovlige dele. Gerne brugte...
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Jamen der skal jo alle begrænsninger i igen Blink med øjet de ligger her et eller andet sted, hvor der står hvilke der skal i hvor Grin men ang. udstødningen, så prøv at ring til Scooterophug.dk de har en masse dele Grin
Svar
#3
Udenfor emnet, hvorfor ikke købe en ikke tunet maskine. Når det er det man ønsker.

70 km/t lyder måske af en del, men hvis din knægt er en "god dreng" kan de 70 være rigtigt rare at kunne køre når man kører landevejs kørsel, det er både mere sikkert og rart at køre 70 de steder hvor der ingen cykelsti er.

Men det kræver selvbeherskelse i by og beboelse. Tag en snak om ansvar og erkend at over 90% af landets knallerter er ulovlige, og det er fordi reglerne på området er lidt for "strenge"(personlig mening).
Svar
#4
Gnuen Skrev:(...)70 km/t lyder måske af en del, men hvis din knægt er en "god dreng" kan de 70 være rigtigt rare at kunne køre når man kører landevejs kørsel, det er både mere sikkert og rart at køre 70 de steder hvor der ingen cykelsti er.

Men det kræver selvbeherskelse i by og beboelse. Tag en snak om ansvar og erkend at over 90% af landets knallerter er ulovlige, og det er fordi reglerne på området er lidt for "strenge"(personlig mening).

Hmmm!
Det er helt legitimt, at junior kun skal køre på en lovlig knallert, og der er absolut intet belæg for at påstå, at det er mere sikkert, at køre 70 end 30 på landevejen. Det er bare en "søforklaring", for at berettige, at man ønsker at køre hurtigere, end man har lov til :P .
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#5
Hvis man har en scooter der kan kører 70, så vil man automatisk køre lidt hurtigere end hvis den kun kan køre 35. Måske 1% af unge knallert kører i Danmark kører med halvt gas hele tiden, fordi de vil køre lovligt Fræk
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Tak for de alsidige indlæg..
Her er et par svar på spørgsmål og kommentarer.

Jeg har købt knallerten ulovligt fordi jeg fik den til en rigtig god pris, alt virker, den er ikke hærget på trods af sin alder, lavt km, motoren kører rigtig godt og det er en ældre mand der har haft den.
Desuden bliver udvalget temmelig lille hvis man kun skal kigge efter lovlige knallerter til salg.

Junior hører til i den mere pålidelige ende, men man skal da være mere end blåøjet hvis man stoler på at en 16 årig ikke "gir den gas" en gang imellem. Vi bor i en forstad hvor 80%af knallertkørsel foregår på stier og villaveje. Der er en reel risiko for at der kommer et barn på tværs. Så er man rimelig dårligt stillet retsligt, hvis man kører ulovligt.

Begrænseren viste sig at være fjernet. Det lykkedes mig at finde en begrænser, det tog ca 20 km af tophastigheden, men der er stadig et forrygende optræk.

Hvor meget fart giver en tunudstødning normalt?

Motoren kommer virkelig hurtigt op i omdrejninger, men hvis man kører med fuld gas og tager en smule af gassen, så "dør" den, hvad kan det skyldes?
Svar
#7
ReneDD Skrev:Hvor meget fart giver en tunudstødning normalt?
En standard udstødning har også begrænsninger, så din tun-udst. vil give dig lidt.
Jeg er ikke nogen ekspert herinde, men jeg vil tro du ska gætte på omkring 5, måske lidt mere, hvis du i forvejen er nede omkring de 50 km/t i øjeblikket.

ReneDD Skrev:Junior hører til i den mere pålidelige ende, men man skal da være mere end blåøjet hvis man stoler på at en 16 årig ikke "gir den gas" en gang imellem.
Ved ikke om den type udst. i har på, er en af de god-awful skabninger der larmer flere kilometer væk, men hvis det er så vil den trække opmærksomhed fra eventuelle strømere.

Og hvis din søn, som du siger, er en stand up knægt, så er det sgu ærgeligt at blive stoppet for at have forsøgt at gøre sin knallert mere lovlydig, ikke sandt? Smil

ReneDD Skrev:Begrænseren viste sig at være fjernet. Det lykkedes mig at finde en begrænser, det tog ca 20 km af tophastigheden, men der er stadig et forrygende optræk.
I mit hoved er optræk en god ting. Så længe topfarten er på et niveau du kan godtage, så ville jeg mene at dens ekstra optræk er et plus.

ReneDD Skrev:Motoren kommer virkelig hurtigt op i omdrejninger, men hvis man kører med fuld gas og tager en smule af gassen, så "dør" den, hvad kan det skyldes?
Gør den det også, når motoren er varm?
Hvad angår min egen knallert, så er dette meget normalt hvis motoren er kold.Min 30'er kan køre 60+, men jeg kører primært 35-40. Smil Jeg er dog 25, så nok ikke helt sammenligneligt med en 16-årig.
Svar
#8
Når/hvis du udskifter udstødning til en original, så skal du nok skifte dysserne i karburatoren til en lidt mindre dysse, der er sikkert flere her inde der kan fortælle hvilke dyser du bør skifte til/prøve.

bemærk at spedomeret viser en del for meget på mange knallerter, jeg kører på 4-5 forskellige hot50ere på mit arbejde (postbud) og de viser alle en del for meget, selvom de ikke er ulovlige, den der viser mest viser vel 10km/t + når man kører højeste hastighed

Kan i øvrigt tilføje at det er en rigtig god knallert at køre på, stabil i drift (vores bliver udsat for MEGET!) og gode bremser samt køreegenskaber.

Den er også GENIAL om vinteren hvor det er muligt at få nogle rigtigt gode vinterdæk til den.

Så tillykke til Junior.

Ang. det med hastighed, nej så er der vel intet påvist om det. Men personligt føler jeg mig mindre udsat.

Villa veje og små stier er ikke et godt sted at køre hurtigt, men en 16 år gammel udgave af mig, ville du ikke kunne forklare det. Grin
Svar
#9
Lad den dog være som den er nu, med de 50km/t(43km/t). Optrækket kommer fra det udstødning der sidder der på.. Et originalt rør begrænser yderligere, og kan nemt koste 2000kr. Hvor det der er sidder på nu, sikkert ligger omkring 600kr. Der sidder standard en str. #72-#74 dyse, i en Hot50 karburator, så ved du det. Hvis begrænsningen i indsugningen også er taget, så er den sikkert dyset lidt op. Men hvis det kun er røret der er pillet, tror jeg ikke. Held og lykke..
Typhoon Årgang 2003, har kørt 4200 km. Hiper2 uden begrænsninger.. Italiensk, når det er bedst!!
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)Forum spring: