Søg Garagen Hej Gæst! Register

Antidug visirrens fra THansen
#1
Mine to hjelme (faktisk tre, men pyt med Nau'en da den kun bruges til knallert 8) ), Carberg XiliX og Airoh, er ikke helt så dugfri som jeg kunne tænke mig.

Det er meget lidt det dugger, og er som regel kun ved stop eller meget langsom kørsel. Om sommeren er der ingen problemer, men på denne årstid dugger det altså lidt.

Jeg har prøvet Antidug visirrens 100ml fra THansen.
En bomuldsklud blev fugtet med rensemidlet og blev poleret ud på visiret på min Caberg.
- Nu dugger den bare endnu mere!

Har jeg gjort noget forkert ved påførelsen mon? Eller er dette produkt virkelig bare så dårligt?

Der dannes dug lige foran min næse stort set hele tiden på visiret nu, så det virker som om at det har givet bagslag at benytte ovenstående rensemiddel.

Jeg vil teste videre de næste par dage, med mindre rensemiddel, bedre polering osv for at se om jeg kan komme frem til en konklussion om produktet. Indtil videre ser det dog ikke for godt ud 8)
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Så vidt jeg forstår principperne i det der med anti-dug, så drejer det sig om en ganske tynd hinde, der forhindrer vanddampen i at sætte sig på indersiden.

I ur-gamle tider satte man en anti-dug rude på bagruden i bilen. Det var ganske enkelt et lag plastik, der sad et par mm fra selve glasset med en lufttæt kant hele vejen rundt.
Den stillestående luft mellem de 2 lag fungerede som en termorude. I hvert fald hvis man havde sat dimsen på en pæn, varm sommerdag, med lav luftfugtighed.
Svar
#3
Jeg kan fortælle hvad problemet med Caberg'en er nu. Den hinde, der ligger på visiret, har du fjernet med thansens antidug middel. Så nu er dit visir et helt almindeligt stykke blankt plastik.

Caberg'ens visir er påført et specielt middel som holder den 110% dugri - min Caberg Solo virker perfekt stadigt. Der stod i instruktionen at man kun måtte tørre den af med varmt vand og en klud - intet andet, hverken sæber eller kemi. Det opløser hinden.


Hvis ikke jeg husker meget galt er thansens antidug bare en kombination af sæbe og sprit = ganske uduelig. Jeg synes at have læst det et eller andet sted.
Svar
#4
På spejle og indersiden af bilruder kan man bruge tricket med at smøre noget koncentreret opvaksemiddel (f. eks Vel - men alt almindeligt burde kunne bruges) på ruden/spejlet og så tørrer det hele af med en tør klud. Det efterlader et mikroskopisk lag eller hinde, som forhindrer dug.

Har aldrig prøvet det på plastik- men mon ikke det var forsøget værd på visiret?
Svar
#5
Corty Skrev:Jeg kan fortælle hvad problemet med Caberg'en er nu. Den hinde, der ligger på visiret, har du fjernet med thansens antidug middel. Så nu er dit visir et helt almindeligt stykke blankt plastik.

Caberg'ens visir er påført et specielt middel som holder den 110% dugri - min Caberg Solo virker perfekt stadigt. Der stod i instruktionen at man kun måtte tørre den af med varmt vand og en klud - intet andet, hverken sæber eller kemi. Det opløser hinden.


Hvis ikke jeg husker meget galt er thansens antidug bare en kombination af sæbe og sprit = ganske uduelig. Jeg synes at have læst det et eller andet sted.

Desværre er min Carberg XiliX ikke med antidug, kun ridsefrit visir.
Derfor turde jeg godt at prøve THansens rensemiddel.

Havde godt læst herinde at visirer med antidug kun må vaskes med vand.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Du kan købe et selvklæbende anti-fog stykke plastik (fogcity) . Selvom det er lidt dyrt (159 kroner), er det i længden billigere end anti-dug visir rens der ikke holder evig. Til de fleste T-hansen hjelme, kan du få anti-dug visir, til ligeså lav pris, som fogi-city mange steder:
http://www.thansen.dk/product.asp?c=7508...1200606707 til Nau N30 hjelme.

Det er dog lige ved, du kan få en glasfiber hjelm ligeså billigt (Nex Racing), når de er på tilbud til 699 kr. De sælges kun med anti dug visir.

Jeg tror ikke, at Nex Racing hjelmene er så følsomme overfor sæbe. Ihvertfald har min overlevet en sæbevask. Det ses tydeligt på visiret, hvortil antidug fladen går, og denne grænse kan ikke vaskes bort med opvaskemiddel. Jeg har forsøgt med store mængder opvaskemiddel, og den er helt upåvirket. Prøv eventuelt at købe et visiret til 99 kroner, og se om det kan dugge, og om det tåler opvask.

Visiret dugger lidt, hvis du holder stille, og der ikke er nogen luftgennemstrømning, men det er meget lidt - og det er efter visiret er vasket med sæbe et par gange.

For at se, om anti-dug middelet påvirker hjelmen, købte jeg noget af T-Hansens. Det fungerer fint. Uanset mængde, forbliver antidug visiret, at være et antidug visir. Og selvom det måske bare er sæbe og vand, så egner det sig ganske fint, til rengørring. Også af anti-dug visiret.

Jeg har ikke prøvet anti-dug visiret til Nau hjelmene - det er kun glasfiberhjelmene nex racing uni/zero, jeg har prøvet på. Der kan være forskel på teknologien.

I forhold til en tilbudspris på 799 kroner for Nex Racing hjelmene, og ned til 699 kroner, så syntes jeg du bør udskifte den gamle Nau hjelm, med en Nex Racing hjelm når de kommer på tilbud igen. De er lidt store i størrelsen, så du skal nok bestille et nummer under normalt. Er du i tvivl om den dugger, kan du nøjes med visiret i første omgang, og lave forsøg med skiftevis sæbe, og anti-dug middel, og se om du kan vaske anti-dug belægningen af, som du kan på Carberg, eller hvor mange vask den holder til, og er omtrent dugfri. Den dugfrie del, er ikke ved den yderste kant, så du kan sammenligne her.
Svar
#7
whisper Skrev:Du kan købe et selvklæbende anti-fog stykke plastik (fogcity) . Selvom det er lidt dyrt (159 kroner), er det i længden billigere end anti-dug visir rens der ikke holder evig. Til de fleste T-hansen hjelme, kan du få anti-dug visir, til ligeså lav pris, som fogi-city mange steder:
http://www.thansen.dk/product.asp?c=7508...1200606707 til Nau N30 hjelme.

Hej whisper og tak for et godt og langt indlæg Grin
Jeg har læst meget dårligt om fogcity, det skulle virke om dagen, men så snart mørket falder på, skulle alle lys blive til "stjerner".


Citat:Det er dog lige ved, du kan få en glasfiber hjelm ligeså billigt (Nex Racing), når de er på tilbud til 699 kr. De sælges kun med anti dug visir.

Desværre, jeg har tre hjelme, hvor de to af dem er næsten helt nye og kun bruges til motorcykel. Min gamle Nau hjelm bruger jeg kun til scooter og det klarer den fint.

Citat:Visiret dugger lidt, hvis du holder stille, og der ikke er nogen luftgennemstrømning, men det er meget lidt - og det er efter visiret er vasket med sæbe et par gange.

Jeg har testet lidt videre med Antidug fra THansen på min Carberg, ved at polere visiret i lang tid. Det lader til at virke nu. Det har ikke dugget endnu, selvom jeg har holdt stille i kryds. Men tilgengældt har vejret jo også været godt, spørgsmålet er om det stadig ikke dugger i regnvejr, men det vides jo først når "sommeren" er forbi Blink med øjet

Citat:For at se, om anti-dug middelet påvirker hjelmen, købte jeg noget af T-Hansens. Det fungerer fint. Uanset mængde, forbliver antidug visiret, at være et antidug visir. Og selvom det måske bare er sæbe og vand, så egner det sig ganske fint, til rengørring. Også af anti-dug visiret.

Som du er inde på så kan "Anitdug B2000" fra THansen i hvertfald bruges som et rengøringsmiddel til visiret, for hold da op hvor det bare bliver rent når man bruger det Griner
Svar
#8
jeg har også prøvet det med anti dug dog ikke fra t hansen bare den billige fra købmanden det virker men kun 2-3 dage så skal der et nyt lag på
Sven-Erik Lauridsen
Svar
#9
hejsa SLK jeg bruger selv det der Antidug visirrens 100ml fra THansen og jeg har nu ikke det store poblem med det det duger maget lidt næsten ikke at se kun hvis man tager en onlig pust på visir men det går hurtig væg igen max 2 til 5 sek. jeg ved ikke hvad du har gjort så det ikke virker ved dig men her virker det uden noget poblemmer
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Camailla Skrev:hejsa SLK jeg bruger selv det der Antidug visirrens 100ml fra THansen og jeg har nu ikke det store poblem med det det duger maget lidt næsten ikke at se kun hvis man tager en onlig pust på visir men det går hurtig væg igen max 2 til 5 sek. jeg ved ikke hvad du har gjort så det ikke virker ved dig men her virker det uden noget poblemmer

Jeg har fået det til at virke meget bedre som skrevet længere oppe:

"Jeg har testet lidt videre med Antidug fra THansen på min Carberg, ved at polere visiret i lang tid. Det lader til at virke nu. Det har ikke dugget endnu, selvom jeg har holdt stille i kryds. Men tilgengældt har vejret jo også været godt, spørgsmålet er om det stadig ikke dugger i regnvejr, men det vides jo først når "sommeren" er forbi"

Grin
Svar
#11
Fogcity tager lidt af lyset - men det er mindre, end røgfarvet visir, og spejlvisir. Anti-dug visirrens er dyrt i brug, sammenlignet med fogcity. Fogcitys problem er når klistret ikke mere klæber. Og fogcity er for dyrt, sammenlignet med anti-dug visir til hjelmen, der ofte er billigere. Anti-dug visiret til NEX Racing er ligeså god som fogcity - og lader mere lys gå igennem. Både ved fog-city og anti-dug visiret, kan opstå meget lidt dug, når der ikke er luftgennemstrømning (hvis der holdes stille i fugtigt vejr og regnvejr). I forhold til, at de fleste T-Hansen hjelme fås med dugfrit visir, eller det fås til for under 150 kroner, burde bedre motorcykelhjelme kun sælges med dugfrit visir. Efter hånden er det nok også normalt.
Svar
#12
Jeg brugte i 1978/79 et antidugmiddel, som hed Clear Site. Det var et lille glas med noget pinkfarvet stads i, som skulle smøres/pudses på visiret, og det virkede perfekt, og lugtede tilmed godt(lidt ligesom luxussæbe).
Det kan sikkert ikke købes mere?

Det kostede så vidt jeg husker, 30 kr dengang. Jeg købte det i en MC butik i brønshøj(København).
Svar


Forum spring: