Søg Garagen Hej Gæst! Register

Ulovlige lydpotter
#1
Efter oplysninger fra danske motorcykelforhandlere om at 70-80% af alle nye motorcykler kører rundt med en ulovlig lydpotte der larmer alt for meget, (med vanlig jysk besindighed vil jeg tillade mig at spørge: kan det nu også være rigtigt?) vil Chr. Wedell-Neergaard have forhøjet bøderne fra 500- til (hold nu fast) 5000 kr!

Miljøminister Connie Hedegaard svarer: Det er politiets opgave at håndtere reglerne, og de skal se at komme i gang.

6077 danske motorcyklister har indtil nu skrevet under på en protest liste, http://www.mclarm.skrivunder.dk

DAVE
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Min stemme får de ikke - jeg synes der er rigtig mange MC'ere på gaden som larmer ad h... til - og jeg fatter ikke hvorfor?

Hvorfor skal vi andre irriteres, provokeres og ikke mindst, forstyrres, fordi nogen absolut vil larme?

Jeg synes politiet skulle have lov til at konfiskere potten på stedet, nøjagtigt ligesom med ulovlige 30'ere - så kan de lære det, kan de!

og jeg kører selv MC - uden konstruktive ændringer.
Svar
#3
Jeg kan kun give dig ret. de får heller ikke min underskrift.

Dog synes jeg forslaget om bøder på størrelse med dem rigtigt kriminelle får (5000 kr.) måske er lige i overkanten, når man sammenligner forseelserne.

Øjeblikkelig konfiskering af de ulovlige potter og et krav om at stille til syn med lovlige potter, før motorcyklen måtte bruges igen ville sikkert vise sig at være afskrækkende nok for de fleste, og et klip i kørekortet ville afgjort være med til at sænke det generelle lydbillede i trafikken.

Jeg er netop så glad for at min lille kineser er så lydløs som den er, men jeg er selvfølgelig heller ikke 18 år længere..............

DAVE
Svar
#4
En lovlig GS500 kan skam larme nok så meget - det fandt jeg da ud af i køreskolen - og de er bestemt lovlige sådan et sted 8)

Min T-Rex 110 er nok ikke den mest lydløse (det er en 2-takter), men kat'en og den originale potte gør sit til at den ikke larmer så meget - + at omdrejningstallet i bykørsel ligger mellem 5000-5500 så det er mere en halvdyb snerren end den hvinen man er vant til fra tunede scootere med knækpotter der kører 10000 rpm bare for at kunne bevæge sig...

Kineserne siger ikke ret meget - var ude at prøve en YBR125 (Yamaha) for noget tid siden - holdt i tomgang i et kryds og skulle til venstre - til højre for mig holdt kæresten i vores Astra, og hendes motorbrummen i tomgang var nok til at jeg ikke kunne høre YBR'ens motor... 8) Jeg troede jeg var gået i stå.

De små 125-250 MC'ere siger ikke ret meget.
Svar
#5
Min underskrift får de ikke!

Jeg kan ikke lyve mig fra at jeg i starten ville have min Kawa til at larme noget mere. Men det er faktisk blevet rart at den ikke sigere mere end hvad den må! Det tror jeg også mine naboer i blokken synes rigtig godt om ;-)

Bødestørrelsen er dog til grin synes jeg, hvis ikke alle andre regler og love også bliver strammet gevaldigt!

5.000kr! Det er mange penge for at have en motorcykel der larmer for meget, specielt når jeg har læst at unge der stjæler knallerter og bliver snuppet, slipper med en bøde på 1.000kr! Så det er faktisk 5 gange billigere at stjæle køretøjer end at larme lidt.. :roll:

Men altså bødestørrelsen er i orden hvis alt andet også bliver strammet op, efter min mening.

Jeg ved heller ikke om 80dB er for lidt og for fesent. Der er jo så meget der larmer? En langsom kørende traktor, lastbil, Brian der kommer fræsende, folk der dytter?
Det er lidt svært at komme med gode argumenter for, hvorfor lige præcis en motorcykel ikke må larme når så meget andet "må" - eller der bliver i hvertfald set igennem fingrene med det hver gang!

Men min underskrift får de stadig ikke, for der er nogle MC'er som bare larmer for meget! Specielt de dersens Harley'er som bulder løs, som om der var et tordenvejr lige over een.

- og jeg kan helt ærligt ikke se meningen med at de der bulder-MC'er skal køre rundt og larme, mens førerne af MC'en ofte har ørepropper i. Så vi skal høre på din larm men du gider ikke selv?

:roll:
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
5000 kr ?

Du godeste, tænk på, hvor mange penge der ville tilfalde Statskassen, hvis de benyttede de krav overfor HA mm.

De folk kan åbenbart ikke leve uden aldeles intetsigende larm. Og det endda uden hjelm!
Men måske er de hørehæmmede hele bundtet, uden at have råd til et høreapparat til at verificere, at jernet turner.
Svar


Forum spring: