Søg Garagen Hej Gæst! Register

Transmissionsolie / gearolie
#1
En af de få ting der mangler at blive berørt her på forummet er gearolie. Hvad bruger folk? er der nogle gode tips på det her område, f.eks. en hjemmelavet påfyldningsdims?

Har selv lige skiftet gearolien på min cityscooter, og jeg må sige at jeg er en lille smule bekymret for at jeg måske har valgt en forkert olie, eller har påfyldt forkert. Det virker som om scooteren "hakker" en anelse når man slipper gassen, mest når motoren er varm. Det kan godt være det bare er indbildning, men jeg er dog alligevel en smule bekymret. Det skal dog lige siges at jeg er sikker på jeg har påfyldt det rigtige sted. hældte lidt på inden jeg satte aftapningsbolten tilbage, for at sikre mig der var gennemgang Grin.
Den gearolie jeg har fyldt på er en 75w90 fra IQ-X, hvor der bare står Gearolie på den.. spurgte forhandleren om der var nogen forskel på den olie, og så thansens egen gearolie til scootere: http://thansen.dk/product.asp?c=74121183...1388060389
Det mente han helt sikkert der ikke var, så jeg tog hans ord for det og fyldt lortet på scooteren efter at ha tappet det gamle selvf.

Tror i det bare er indbildning eller kan scooteren tage alvorlig skade hvis det ikke er den helt rigtige olie, fordi så må jeg jo købe noget nyt og skifte igen med det samme..
Cityscooter 2005, flere billeder i personlige galleri.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Jeg tror det er indbildning, det lyder til det er en udmærket olie du har fyldt på, bare du har fyldt nok på.
Svar
#3
75W90 er den rigtige gearolie viskositet.

Meningen med gearolien er at smøre tandhjulene i sekundærgearingen. Der står hvor meget du skal komme i.

Forkert gearolie kan ikke få motoren til at hakke - da olien slet ikke kommer i nærheden af motoren.
Svar
#4
ok så er det nok bare indbildning. tak
er ret sikker på jeg har fyldt nok på.
Cityscooter 2005, flere billeder i personlige galleri.
Svar


Forum spring: