Søg Garagen Hej Gæst! Register

2 på knallert 30?
#1
Jeg har netop fået tilsendt registreringsattesten på min scooter 30. På denne står, at antal siddepladser er 2 (incl. førren). Også på typeattesten, stod 2 siddepladser. Det er en almindeligt lille knallert 30 (scooter), med to hjul.

Førhen, mener jeg ikke, at det har været lovligt med to på knallert 30. Er dette ændret, efter den nye lov, med nummerplade til knallert 30?

Er der dermed forskel på en registreret knallert 30 (lille knallert), og en ikke registreringspligtig knallert med hensyn til lovlige siddepladser?

Intet sted, i de papirer jeg har fået - hverken registreringsattest, eller typegodkendelsen, har der været antydning af, at den ikke måtte bruges i DK med mere end en person (kun føren). Tværtimod, har der begge steder stået 2 siddepladser (incl. fører).

Hvis der virkeligt kun er lovligt med en person, så burde færdselsstyrelsen lave en lille folder, med den vigtigste lovgivning for knallert 30, og vedlægge.
.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
whisper Skrev:Jeg har netop fået tilsendt registreringsattesten på min scooter 30. På denne står, at antal siddepladser er 2 (incl. førren). Også på typeattesten, stod 2 siddepladser. Det er en almindeligt lille knallert 30 (scooter), med to hjul.
.

Jeg har aldrig fået en reg. attest på min 45. Skal man ha det?
Svar
#3
Du har måske købt den i "Den blå avis"?

Det står på registreringsattesten, at ved anmeldelse af registrering, ejerskifte (brugerskifte), eller tekniske ændringer, skal både del 1 og del 2 afleveres til motorkontoret. Det anbefales at medbringe del 1 ved kørsel i udlandet.

Hvis du ikke har fået en registreringsattest må du ikke kunne køre i udlandet.

Og du vil også få problem med, at overbevise politiet om, du må have 1 passager på knallert 45'eren, hvis du ikke medbringer dokumentet der skriver to siddepladser (incl. fører).

På retsinfo.dk kunne jeg læse følgende:
Citat:§ 6. For et køretøj, der registreres i Køretøjregisteret, udstedes en registreringsattest i overensstemmelse med Rådets direktiv om registreringsdokumenter for motorkøretøjer.

Stk. 2. Skatteministeren kan fastsætte regler om, at en registreringsattest skal medbringes under kørslen og vises til politiet på forlangende.

Loven siger altså, at der skal være udstedt en registreringsattest - så er spørgsmålet så bare, hvem som har den. Men, den er udstedt, hvis du har nummerplader.

Den kan jo være gået tabt i posten. Du kan sikkert kontakte centralregistret for motorkøretøjer, og få tilsendt en ny, på din nummerplade, og eventuelt ændret den til dit navn, hvis der er sket fejl.
Svar
#4
Nu står der at det er en knallert 30 i overskriften og jeg mener bestemt at det ved lov er bestemt at der kun må side én person på en knallert 30 hvad enten der er plads til to personer eller ej.

Det er cirka 10 år siden jeg tog knallert kort så det kan selvfølgelig have ændret sig siden, men jeg tvivler. :roll:
PGO T-REX 110 (årgang '04), tidligere ejer af Kreidler Florett (årgang '77)

PGO > Giantco/CPI - nuff said :P
Svar
#5
stoiss Skrev:Nu står der at det er en knallert 30 i overskriften og jeg mener bestemt at det ved lov er bestemt at der kun må side én person på en knallert 30 hvad enten der er plads til to personer eller ej.

Det er cirka 10 år siden jeg tog knallert kort så det kan selvfølgelig have ændret sig siden, men jeg tvivler. :roll:I starten af 1970'erne var det lovligt at sidde 2 på en knallert. Men det varede kun et ½ år, så blev det ændret igen. SIden har det været ulovligt at sidde 2 på en 30'er. Det er kun i Norge(mig bekendt) der må sidde 2 på en knallert. Men der skal opfyldes nogle krav, til at det kan lade sig gøre(bl.a. passagerens alder).
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
whisper Skrev:Førhen, mener jeg ikke, at det har været lovligt med to på knallert 30. Er dette ændret, efter den nye lov, med nummerplade til knallert 30?

Færdselsloven, paragraf 51 (særlige regler for knallerter) , stk. 6:

På tohjulet knallert må ikke befordres andre personer end føreren. På trehjulet knallert må ikke befordres flere personer, end knallerten er konstrueret til.

http://www.retsinfo.dk/_GETDOCI_/ACCN/A20050107929-REGL

edit: kan man ikke linke over egen tekst længere?
Hvil i Fred NRG. Amen.
Svar
#7
Maskinen er blot typegodkendt med et antal siddepladser - dermed ikke sagt at der må være to på maskinen - der er en forskel.

Lovgivningen siger 1 person på en lille/stor knallert (scootcar og APE undtaget samt visse indvalideknallerter) - der står så "Godkendt til 2 personer".

Forskellen er om den er godkendt til 2 personer eller til 2 siddepladser...
Svar
#8
whisper Skrev:Den kan jo være gået tabt i posten. Du kan sikkert kontakte centralregistret for motorkøretøjer, og få tilsendt en ny, på din nummerplade, og eventuelt ændret den til dit navn, hvis der er sket fejl.

Nej, forhandleren sagde at sådan en fik man ikke
Svar
#9
KasperC Skrev:
whisper Skrev:Den kan jo være gået tabt i posten. Du kan sikkert kontakte centralregistret for motorkøretøjer, og få tilsendt en ny, på din nummerplade, og eventuelt ændret den til dit navn, hvis der er sket fejl.

Nej, forhandleren sagde at sådan en fik man ikke

Hvis jeg har forstået dig ret har du aldrig fået en registreringsattest?

Har forhandleret sørget for omregistreringen, ssal du meget gerne modtage en ny attest fra motorkonteret.
Sålænge den ikke er blevet omregistreret i dit navn er det den tidligere ejer der vil modtage evt. fartbøder fra politiets fotovogne.

Ved ejerskifte mener jeg at den tidligere ejers ansvarsforsikring dækker et par uger, indtil den nye ejer har tegnet lovpligtig ansvarsforsikring.

mvh
Tom
PGO G-Max "MadMax" 45'er årgang 2006
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Det er en helt ny scooter. Hæftede mig bare lige på spørgmålet med attesten omkring 30éren
Svar
#11
KasperC Skrev:Det er en helt ny scooter. Hæftede mig bare lige på spørgmålet med attesten omkring 30éren

OK, du vil så modtage registreringsattesten fra motorkontoret inden for nogle dage.

mvh
Tom
PGO G-Max "MadMax" 45'er årgang 2006
Svar
#12
Tom Skrev:OK, du vil så modtage registreringsattesten fra motorkontoret inden for nogle dage.

mvh
Tom

Vil jeg glæde mig til for nu har jeg da haft scooteren i 4 mdr.
Svar


Forum spring: