Søg Garagen Hej Gæst! Register

Forsikring ved lån af 45 scooter
#1
Hej, jeg skal låne min brors scooter 45 i nogle uger. Men hvad med forsikringen mens jeg kører på den, skal hans forsikringsselskab have at vide at det er mig, der kører på den i den periode? Hvis jeg nu er så uheldig at lave en skade, skal han jo ikke hænge på den.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Hoisin Skrev:Hej, jeg skal låne min brors scooter 45 i nogle uger. Men hvad med forsikringen mens jeg kører på den, skal hans forsikringsselskab have at vide at det er mig, der kører på den i den periode? Hvis jeg nu er så uheldig at lave en skade, skal han jo ikke hænge på den.
Jeg går ud fra, at du hentyder til den lovpligtige ansvarsforsikring. Den dækker forsikringstageren og enhver, som med lovlig adkomst benytter knallerten, lader den benytte, eller er fører af den. Så din bror vil altså ikke komme til at hænge på noget, hvis du skulle komme til, at lave skade på andre med knallerten. Forsikringen er i princippet knallertens, og ikke personens. Dog kræver forsikringsselskaberne, at de bliver underrettet, såsnart, knallerten får anden fast bruger. En fast bruger, er en, ejeren har overladt brugsretten til. Låner man den kun kortvarigt til enkelte ture, eller måske et par dage - kortvarigt, er nemlig ikke defineret - har man ikke fået overdraget brugsretten, og er dermed ikke bruger, men låner. Skal du lånr den et par uger, er det rigtige derfor, at du bliver anmeldt til forsikringen, som bruger :wink: .

Egentlig, er det fis i en hornlygte, når det alene gælder ansvarsforsikringen, men sådan, vil selskaberne altså gerne have det.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#3
Tak for svaret. Smil
Svar


Forum spring: