Søg Garagen Hej Gæst! Register

Speedometer påvirkeligt af temperaturen?
#1
Nu har jeg min dejlige T-Rex 110 - og jeg er rigtig glad for den, men..

Jeg har et problem med speedo - eller rettere - det har et problem med hastigheden.

Når det er koldt (om morgenen), viser det alt for meget. I dag for eksempel da jeg skulle på arbejde skulle nålen op på 90 km/t i en 60 Zone - og jeg kunne presse speedo helt i bund (120+ km/t)

Når jeg skal hjem fra arbejde og det er varmere, passer det meget bedre - der skal jeg køre 70 km/t i en 60 Zone, og nålen kan presses op på 100-105 km/t.

Kan temperaturen spille ind hvor stor unøjagtigheden er i et speedometer? Jeg troede først jeg var tosset - men har fået et vist bevis da jeg kørte 65 på nålen her til morgen og en fyr overhalede mig i sin bil og råbte at jeg altså kun kørte 35 km/t... jeg syntes også selv det gik noget langsomt.

Kan man få et digitalt speedometer til en T-Rex? Eller eventuelt selv lave noget - jeg er ikke ret ferm til det med metal og sådan, så at sætte en cykelcomp på ligesom jps er jeg ikke meget for...
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Update:

Ja, så fik jeg faktisk svar fra importøren selv (eller en af hans sælgere), som helt tilfældigt var på besøg i den scooterbiks, hvor jeg får lavet min T-Rex

Han oplyste, at det er fugt eller fedt.

1. Hvis der er trængt fugt ind lægger det sig på den skive der drejer rundt under fjederen og magneten. Det lillebitte mellemrum der så er derinde bliver fyldt op, og tvinger dermed nålen højere op end normalt. Når det så bliver varmt forsvinder fugten, og så viser det korrekt.

2. Nogle forhandlere smører speedokablet med fedt, og det er fint nok, men nogle presser fedt ind i kablet med en sprøjte med det resultat, at det trænger ind i speedometeret og lægger sig samme sted.

Resultat - nålen tvinges højere op pga friktionen.

Jeg har bestilt et nyt speedometer - så skal det nok blive rettet.
Svar
#3
skulle du selv betale for det?
Cityscooter 2005, flere billeder i personlige galleri.
Svar
#4
Nu har jeg købt maskinen brugt - men da den er godt 13 mdr gammel vil de se om de kan gøre det på garantien. 8) De skal bare ha oplysninger om første reg. dato og første ejer (og det har jeg), og så kilometerstand og nuværende ejer - og det kan jeg såmænd også levere...

Det skulle gerne blive lavet i næste uge.

C. Reinhardt yder god importørservice - som sædvanligt...
Svar
#5
Corty Skrev:Nu har jeg købt maskinen brugt - men da den er godt 13 mdr gammel vil de se om de kan gøre det på garantien. 8) De skal bare ha oplysninger om første reg. dato og første ejer (og det har jeg), og så kilometerstand og nuværende ejer - og det kan jeg såmænd også levere...

Det skulle gerne blive lavet i næste uge.

C. Reinhardt yder god importørservice - som sædvanligt...

Husk at notere det kørte antal km fra det gamle speedometer, så en evt. ny ejer, får at vide hvor meget den har kørt Blink med øjet.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#6
Corty Skrev:Kan man få et digitalt speedometer til en T-Rex? Eller eventuelt selv lave noget - jeg er ikke ret ferm til det med metal og sådan, så at sætte en cykelcomp på ligesom jps er jeg ikke meget for...


Du kan få et der hedder Koso, men det passer ikke lige ned i cockpittet Ked af det.

Koso speedometre.
Svar
#7
Ja, men jeg vil gerne have noget der passer perfekt.

Nu får vi se hvor godt det nye speedo er - ellers køber jeg en cyklecomputer af den trådløse slags og får en kammi der er pladdersmed (pladesmed) til at hjælpe med beslag og montage.
Svar
#8
Corty Skrev:Ja, men jeg vil gerne have noget der passer perfekt.

Nu får vi se hvor godt det nye speedo er - ellers køber jeg en cyklecomputer af den trådløse slags og får en kammi der er pladdersmed (pladesmed) til at hjælpe med beslag og montage.

Den trådløse cykelcomputer, du'r af eller anden grund ikke på scootere, ifølge nogle medlemmer på mopedgalleri'et, som har prøvet den.

Derfor købte jeg en med "tråd". Smil
Svar
#9
Jeg fandt en gang en anmeldelse af en trådløs cykelcomputer, som Harald Nyborg sælger. Vist nok billigste model til 50 kr eller så, ganske vist, men angiveligt var den horribelt elendigt!

Noget med, at man ifølge den kunne køre 30 km/t ved stilstand på en fyldt færge i fart eller så.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#10
Det er motorens tændings-impuls, der forstyrrer den trådløse cykelcomputer Ked af det . Så brug én med ledning, hvis du vil være sikker på at den virker...
Svar
#11
Mortdk Skrev:Det er motorens tændings-impuls, der forstyrrer den trådløse cykelcomputer Ked af det . Så brug én med ledning, hvis du vil være sikker på at den virker...
Nu mener jeg, at man testede bemeldte dims på en cykel, der så vidt jeg da ved, normalt ikke har for vane at støje i det elektromagnetiske spektrum.
Men du har sikkert ret. Tændingsanlæg, mobiltelefoner, samtaleanlæg, radar, og anden elektromagnetisk snavs har nok haft en vis indflydelse.
Svar
#12
løsningen bliver nok en spejder GPS (sådan en uden landkort) der kan sættes fast med sugekop. Koster 6-700 kr men kan så også bruges på alle køretøjer - og så er man ude over problemet med montering af dele.

Men nu vil jeg lige se hvordan det nye speedo kommer til at funke...
Svar


Forum spring: