Søg Garagen Hej Gæst! Register

Et spørgsmål om bilforsikring ved lån af bil
#1
Jeg sidder netop og funderer lidt over et bil-spørgsmål og da jeg ved at der er medlemmer i dette ædle forum som kører med både to, tre og fire hjul vil jeg lige høre om nogen kan hjælpe med en afklaring på følgende.

Jeg har en bekendt som netop har købt sig en fin ny bil, men kort tid derefter fik tilbudt et job i udlandet som han har sagt ja til. Så er der jo lige bilen, men her fik jeg så den brilliante ide, at jeg da bare kan overtage alle udgifterne på den og bruge den mens han er væk. Jeg er alligevel billøs for tiden så det løser både hans og mit problem. Med andre ord en slags "uformel leasing mellem venner på ubestemt tid". Dette arrangement ser jeg umiddelbart ingen ben i - måske lige bortset fra forsikringen. Det bliver jo så mig der kører i og opbevarer bilen i stedet for ejeren. Skal man foretage sig et eller andet i denne forbindelse? Skal jeg registrere mig som "bruger" på en eller anden måde? Jeg vil jo helst ikke have problemer med forsikringen hvis jeg skulle smadre den.... ikke fordi jeg har aktuelle planer i den retning, men man ved jo aldrig.

8)
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
Du skal registreres som bruger på forsikringsbeviset. Afhængig af selskab, din alder, og anciennitet, som billist, kan præmien ændres. I teorien, er det nemlig brugeren, der "tegner" forsikringen. Dette fordi, man vil undgå, at f.eks. børnene lader deres bil "stå i forældrenes navn", for at få en billigere forsikringspræmie. Det er således også brugeren, der optjener anciennitet, og ikke ejeren. Dette for at undgå, at en ny ejer, kan optjene anciennitet, blot ved at stå som ejer af en bil, uden, at køre i den. Det vil også kræve en registrering, som bruger, hvis du f.eks. skal bruge en parkeringstilladelse i dit bopælsområde. Er der kaskoforsikring på bilen, vil den kun skulle dække, hvis du er registreret, som bruger, medmindre, du kan dokumentere, at du kun har lånt bilen kortvarigt. "Kortvarigt", er lidt svævende, men meget mere, end en uge eller to, skal man ikke regne med, bliver accepteret.
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#3
Jeg tænkte nok at der var et eller andet med forsikringen. Og det er jo helt fair at man ønsker at tilpasse betingelserne til de reelle forhold.

Tak for info'en.

Smil
Svar


Forum spring: