Søg Garagen Hej Gæst! Register

Rødt lys på scooter
#1
Hvor striks er polisen med for meget lys på scooteren,Havde nemlig tænkt at montere rødt lys bag skjoldet over luftfiltret på min typoon ,blænder ikke men rødt lys høre jo til bagenden eller hva
Er der nogle af jer scooter , der er blevet stoppet på grund af for meget lys :roll:
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)

#2
janc Skrev:Hvor striks er polisen med for meget lys på scooteren,Havde nemlig tænkt at montere rødt lys bag skjoldet over luftfiltret på min typoon ,blænder ikke men rødt lys høre jo til bagenden eller hva
Er der nogle af jer scooter , der er blevet stoppet på grund af for meget lys :roll:
Der er helt strikse regler om lys på en knallert og dets placering og farve. Groft sagt, kan du glemme alt om at montere eller ændre noget synligt lys på dyret, det gælder også neonlys under knallerten, som jeg ved, at politiet i hovedstaden ser som en ekstra opfordring til en "kammeratlig snak" med deraf følgende "regning" :wink:
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
#3
Mener ikke der er noget i vejen med deciderede markeringslys, sålænge de er hvide foran, gule på siderne og røde bagi.

F.eks er der en del der udskifter skjold-bolte med bolte med en lysdiode i. I sig selv giver det ikke noget "oplysende" lys, men om natten ser det rimeligt cool ud, og det mener jeg ikke er ulovligt, bare farverne er korrekte.

Har en arbejdskollega med 4 røde lysdioder nederst på stænkskærmen bag baghjulet. Bolte i frontskjold er ligeledes udskiftet med hvide for og gule på siderne, og det ser faktisk fedt ud om natten/aftenen.

Han har i hvert fald ikke fået nogen henvendelser om dettes lovlighed eller ej.

Rexman
Svar
#4
Rexman Skrev:Har en arbejdskollega med 4 røde lysdioder nederst på stænkskærmen bag baghjulet. Bolte i frontskjold er ligeledes udskiftet med hvide for og gule på siderne, og det ser faktisk fedt ud om natten/aftenen.

Han har i hvert fald ikke fået nogen henvendelser om dettes lovlighed eller ej.

Rexman

De farver han bruger, er jo også lovlige Smil. Det er noget andet, hvis de er blå eller grønne, så må de ikke bruges?
Svar
#5
Jps Skrev:De farver han bruger, er jo også lovlige Smil. Det er noget andet, hvis de er blå eller grønne, så må de ikke bruges?
Ja, farverne er de eneste lovlige, og så må de ikke blinke (kun blinklys, må blinke :P )
og må kun kunne ses som hvide foran - eller gullige, gule på siderne (bortset fra den bagerste) og røde bagud (bortset fra nummerpladebelysning :P ). Rødt lys må ikke være direkte synligt forfra, og hvidt lys må ikke være direkte synligt bagfra.

Problemet med lysene er, om de skal betragtes som ikke-påbudte markeringslygter? Hvis de skal det, så gælder der særlige regler for placering og lysstyrke, og flere, hvis det er på en stor knallert (stor knallert følger reglerne for Mc).

Hvis de sidestilles med særlige lygter til f.eks. reklamelys, må de kun være hvide eller gullige med en lysstyrke på maks. 60cd , og må ikke være synlige bagud.

Hvis politiet med lidt for god vilje vil betragte dem som refleksanordninger, er der igen andre regler - men den er vist for langt ude 8).

Sidste mulighed er, at politiet ikke betragter dem som markeringslygter, og derfor siger, at de er ulovlige, da der i detailforskrifterne ikke findes tilladelse til anvendelse af lygterne/lysene.

Nogen med lysene, burde måske få en skriftlig udtalelse fra Færdselsstyrelsen, så sagen kan blive afklaret Idé
Beatus, qui prodest, quibus potest
Stavefejl og dårlig grammatik er lavet bevidst. Det øger underholdningsværdien.
Remember... four wheels move the body, but two wheels move the soul.
Svar
Vil du slippe for reklamerne - Opret en bruger idag, og bliv en del af fællesskabet. :)Forum spring: